uDK Syrius HD Beta 4 - jak przypisac program do lewego klawisza

• 9 Odpowiedzi
  • 782 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uDK Syrius HD Beta 4 - jak przypisac program do lewego klawisza
« dnia: Listopad 20, 2008, 06:31:47 »
Witajcie
Otoz mam ROM jak w tytule. Oryginalnie pod lewym klawiszem przypisany jest 'telefon' a przy prawym 'kontakty', to nie bylo dla mnie problemu zeby zmienic prawy klawisz na cos innego.
Problem w tym, ze nie moge znalezc sciezki aby pod lewy klawisz przypisac opcje 'htc action screen' (to jest ta strona gdzie mam do wyboru kilka opcji np. nowy sms, mms, email, wifi, etc). Po prostu nie wiem gdzie jest adres zrodlowy do tego pliku.
Najlpsze jest to ze ekran ten pojawia sie bez problemu na stronie głównej jezeli zmienie pozycje telefony na landscape.

*

Offline sulp

• **
  • 117
Odp: uDK Syrius HD Beta 4 - jak przypisac program do lewego klawisza
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2008, 07:26:37 »
Widzę, że to samo głupie rozwiązanie co u Dutyyego:P

Musisz odznaczyć Manilę w GNes, później doinstalować HtcActionScreen (najlepszy ten od Raphaela) a jak podpiąć pod softkey masz w tips&tripcs.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2008, 08:19:19 »
Dzieki za wskazówki ale powiem ze ten 'action screen' jest calkiem fajny i po polsku. Nie wiem natomiast czy ten od raphaela jest tez po polsku. Bede wdzieczny za podanie jakiegos linka do tego pliku od raphaela. Opis jak to zrobic z Tips&Trick juz opanowalem do perfekcji i zrobilem do prawego klawisza ale wierzcie mi że znalezienie scieżki programu do tego action screena nie jest takie proste. Bynajmniej dla mnie.
bede wdzieczny za dalsze porady

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2008, 08:42:48 »
ja to mam tutaj
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\HTC\Manila
i teraz masz
HomeLSKPath - wpisujesz tam sciezke do programu
HomeLSKText - wpisujesz co ma byc napisane pod tym softkeyem

Potem restartujesz tf3d (ustawienia > today > items) wylaczasz tf3d, akceptujesz, jeszcze raz tam wchodzisz, wlaczasz i powinno juz byc (przynajmniej u mnie tak jest na romie duttiego)

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2008, 08:52:53 »
Skoro znasz nazwę to w czym problem? Wpisujesz w google i pierwszy link:P
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=408322

Zainstaluj na "device" a później urzyj skrótu \Windows\HTCActionScreen.exe (tak jak w T&T). SR i już.

btw: to jest po prostu obrazek, więc wystarczy poszukać jakiegoś z polskimi napisami albo sobie przerobić w PS:P szybciej i tak jak nam pasuje:P ja używam wersji bez napisów.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2008, 09:34:11 »
Skoro znasz nazwę to w czym problem? Wpisujesz w google i pierwszy link:P
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=408322

Zainstaluj na "device" a później urzyj skrótu \Windows\HTCActionScreen.exe (tak jak w T&T). SR i już.

btw: to jest po prostu obrazek, więc wystarczy poszukać jakiegoś z polskimi napisami albo sobie przerobić w PS:P szybciej i tak jak nam pasuje:P ja używam wersji bez napisów.

Dzieki za podpowiedzi ale chodzi mi trochę coś innego, mianowicie ...
Jak podpisać w rejestrze plik do prawego lub lewego klawisza - JUZ WIEM :)
Nie wiem natomiast jak nazywa sie plik, który mam zainstalowany oryginalnie w telefonie, a którego funkcją jest wyświetlanie funkcji tzw. action screen. Uwazam ze skoro tzw. action screen juz mam w telefonie, który jak wspomne wlacza sie tylko po ulozeniu telefonu w pozycji landscape to musi byc do niego jakas sciezka - KTOREJ NIE ZNAM :)

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2008, 10:11:43 »
tego właśnie nie wiem (już o to pytałem)... też mi się podobał ten AS i chciałem go z początku wykorzystać. Ale zdajesz sobie sprawę, że on też tak będzie się wyświetlał z tego softkeya?  to moim zdaniem nie ma już w ogole sensu (naciskać i jeszcze przekręcać telefon).

Polecam jednak zwykły od Raphaela - ścieżkę podałem.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2008, 10:27:41 »
tak tylko chcialbym zauwazyc ze (nie wiem jak u cieiebie ale u duttiego...) ten action screen jest inny niz ten w tips & tricks na tym forum. Wiec jak chcesz miec ten standardowy to musisz sciagnac sobie normalnego action screena (masz tu na forum linka) i potem tam gdzie pisalem wpisujesz

\Windows\HTCActionScreen.exe

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 20, 2008, 10:31:04 »
czytaj ze zrozumieniem... koledze się podoba właśnie ten z ROMu i chciał go podpiąć pod softkeya a tego wbudowanego nie znajdzie pod adresem \Windows\HTCActionScreen.exe

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 20, 2008, 10:53:56 »
aaa, sorki, moj blad :P