uchwyt i stacja do MDA IV

• 5 Odpowiedzi
  • 730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline stempelek

• 31
uchwyt i stacja do MDA IV
« dnia: Luty 21, 2009, 23:11:07 »
Witam,
dwie sprawy z prośbą o opinię ...

1) http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02698&dept_id=039&cat_id=0902

Poszukuję opinii osób które z tego cuda korzystają.
Czy ja dobrze to rozumiem:
- nie trzeba zestawu głośnomówiącego instalować w aucie (pod maską - nie mogę bo auto nie moje)?
- jak się odbiera połączenie .... taka słuchawka przy gniazdku zasilania?
- jaka jest jakość takiej rozmowy (siła słyszalności, szumy z auta itd)?
- czy telefon się zwyczajnie wkłada i zaczyna się ładować czy też jakie czary mary trzeba jeszcze robić?

2) http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02669&dept_id=039&cat_id=0902

co o tym myślicie?
jak długi ma to kabel zasilający?
czy telefon stoi na tym stabilnie?
czy synchronizacja działa podczas ładowania?

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
Odp: uchwyt i stacja do MDA IV
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2009, 02:29:50 »
2) http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02669&dept_id=039&cat_id=0902
co o tym myślicie?
jak długi ma to kabel zasilający?
czy telefon stoi na tym stabilnie?
czy synchronizacja działa podczas ładowania?
1. kabel wyglada na standardowy -> 1,2 m.
2. synchronizacja i ladowanie musza dzialac jednoczesnie (przy polaczeniu usb). ta stacja dokujaca dziala zapewne po prostu jako przedluzacz usb ;-)

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2009, 11:26:37 »
za 50 parę zł są takie stacje dokujące na allegro ( a za70 ładujące drugą baterię) wiec nie wiem czy sie opłaca ściągać to z zagranicy przy tym kursie $ ?

*

Offline stempelek

• 31
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2009, 17:02:13 »
za 50 parę zł są takie stacje dokujące na allegro ( a za70 ładujące drugą baterię) wiec nie wiem czy sie opłaca ściągać to z zagranicy przy tym kursie $ ?

pewnie, że nie ale mi bardziej zależy na tym uchwycie do auta a tego na allegro ciężko kupić
ta ładowarka to tylko dodatek

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2009, 17:32:13 »
Uchwyt do autka wygląda na ciekawą propozycję (biorąc pod uwagę funkcjonalność), a stacja dokująca wygląda jakby była wyprodukowana 20 lat temu w Rumuni.... :mrgreen:

*

Offline stempelek

• 31
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2009, 22:01:33 »
Uchwyt do autka wygląda na ciekawą propozycję (biorąc pod uwagę funkcjonalność), a stacja dokująca wygląda jakby była wyprodukowana 20 lat temu w Rumuni.... :mrgreen:

tylko obawiam się o jakość tego rozwiązania
dotychczas miałem telefon połączony z zestawem głośnomówiącym Nokia 7cw (czy jakość tak) i jakość była delikatnie mówiąc denna z uwagi na słaby mikrofon oraz ogrom szumów z auta. Tu głośnik jest gdzieś przy ładowarce, a mikrofon jeszcze dalej bo przy szybie. Mam duże opory to kupić - chyba, że ktoś tu mi moje obawy rozwieje