Turbo Sim w Diamond Touch

• 7 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline troop

• 10
Turbo Sim w Diamond Touch
« dnia: Wrzesień 14, 2010, 21:08:53 »
Witam!
Czy omija ktoś sim locka w diamondzie poprzez Turbo Sim lub inne, pokrewne wynalazki? Jeśli tak, to jak to się sprawdza, czy nie ma problemów z telefonem? Teraz już takie "cudo" można dorwać za 6 zł na allegro, i zastanawiam się co to warte:)
Pozdrawiam

*

Offline cinek0111

• 45
  • Sprzęt: Milestone
Odp: Turbo Sim w Diamond Touch
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2010, 22:18:10 »
Po co Turbo Sim, kiedy można samodzielnie simlocka zdjąć? Procedura banalnie prosta, a ryzyko, że się coś zepsuje - znikome... Chyba, że o gwarancję chodzi, to co innego :)

Nie wiem, czy Turbo Sim wejdzie w to miejsce na sim, bo miejsca tam mało, a TS chyba jest troszkę większe niż karta?
Nie mam tu pewności, więc proszę o ewentualne sprostowanie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2010, 23:08:23 wysłana przez cinek0111 »

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2010, 14:32:43 »
kiedyś stosowałem z powodzeniem turbo sim , troche ciężko wchodzi wraz z kartą w gniazdo ale wchodzi , karta sim wymaga obcięcia z jednej strony rogu co nie powoduje uszkodzenia karty za wyjatkiem pozbawienia karty numeru seryjnego, turbo sim omijała simlocka.

*

Offline troop

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2010, 18:20:29 »
Dziękuję za odpowiedź:)
Chodzi dokładnie jak to napisał cinek0111 o gwarancję, której jest jeszcze rok.
Pytanie jeszcze do Zbycha, polecasz jakiś konkretny model/nazwę karty, czy wszystko jedno jaką wsadzę?

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2010, 14:57:08 »
nie wiem jaką Ci polecić bo ja kupowałem x-sim jakieś 2 lata temu , jest to bardzo cienki laminat (grubość standartowej kartki do druku) z układem scalonym na rogu karty , kupiłem w jakimś sklepie internetowym za 9zł. Nazwy sklepu też już nie pamiętam.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2010, 16:45:08 »
Dziękuję za odpowiedź:)
Chodzi dokładnie jak to napisał cinek0111 o gwarancję, której jest jeszcze rok.
Pytanie jeszcze do Zbycha, polecasz jakiś konkretny model/nazwę karty, czy wszystko jedno jaką wsadzę?

Wysyłałem telefon na gwarancji ze zdjętym simlockiem i wgranym HardSPL i gotowanym ROM-em do Regenersis i nie było żadnego problemu.Serwis nie jest zainteresowany ujawnianiem takich modernizacji softu w fazie naprawy bo logicznie myśląc narażałoby to ich na straty finansowe związane z nie wykonaniem naprawy Twego telefonu na gwarancji HTC ,chyba że wgrywany soft zniszczył telefon.
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2010, 09:14:02 »
...John-yMilcz to co piszesz to bełkot.jeśli naprawa jest naprawą gwarancyjną to serwisowi nie zależy aby wykonać ja "za darmo" jak to napisałeś tylko abyś Ty pokrył koszta naprawy.to prawda znana dłużej niż świat...to że nikt nie zwrócił uwagi na modyfikację w sofcie można tylko zrzucić na barki dobrego dania serwisanta lub jego braku doświadczenia...pozdrawiam  :evil:
HTC One V

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2010, 10:10:24 »
Testowałem już kilka i bez problemów działa. Zrobiłem jednak jedną skuchę. Podczas wyciągania ze slotu karty wraz z turbosimem pomagałem sobie czymś wypychając z drugiej strony. Nie rób tego! Jak już, to uwaga na styki, bo ja sobie jeden wyłamałem.
pozdro.