Dziwne otrzymywanie MMSów (brak info)

• 9 Odpowiedzi
  • 700 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne otrzymywanie MMSów (brak info)
« dnia: Styczeń 18, 2009, 23:05:14 »
Witam,

Jak wiadomo kiedy Diamonda nie używa się przez jakiś czas przechodzi on w stan uśpienia. Wyłącza się ekran.
W tym momencie kiedy przyjdzie SMS tel. informuje o tym dzwiękiem. Jednakże kiedy przyjdzie MMS tel nic nie robi. Nie wysyła do użytkownika żadnej informacji. Dopiero kiedy włączy się Diamonda na górnym pasku pokazuje się ikonka ściągania MMSa.
Jak zrobić aby telefon sygnalizował na bieżąco o przyjściu MMSa tak jak to robi w przypadku SMSa?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Dziwne otrzymywanie MMSów (brak info)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 23:58:18 »
Mam identyczny problem ! Dziwne ze wlasnie dzis go spostrzeglem ... MMS w Diamondzie "dzialaja jak im sie podoba" tzn raz sobie przychodza raz nie ... Czasem dopiero po otrzymaniu smsa zaczyna odbierac MMS ... nie mowiac juz o tym ze w ogole nie powiadamia o nadejsciu MMS ... Czy tylko my mamy taki problem ? Czy ktos z szanownych forumowiczow rowniez odnotowal fakt dziwnego zachowania sie DIAMONDa w kwestii MMS. Bede wdzieczny za jakie kolwiek sugestie w tej sprawie ... bo do tej pory myslalem ze to operator nawala z mmsami a to niestety telefon :/

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2009, 00:21:03 »
Ja mam bardzo podobny objaw, ale wystepuje w momencie kiedy chce wyslac MMS.
Wylaczajac ekran tym przyciskiem na gorze, przestaje dzialac wysylanie MMS... jesli wlacze ekran, MMS wysyla sie od nowa - dziwne, ale "obczailem" to i nie wylaczam ekranu dopoki MMS sie nie wysle.
Prosty zabieg, ale dziala.
Nie wiem co moglbym zrobic zeby zmienic to upierdliwe zachowanie telefonu.
Hard Reset nie pomaga.
(Diamentowy ROM v 3.2a wersja 1.93 - FULL WYPAS)
Nie zmienie na inny, bo pomimo swoich wad i tak mi pasuje :-) moze kiedys kolega qsqa zrobi upgrade tego ROMu ... ?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2009, 08:13:16 »
Nie zmienie na inny, bo pomimo swoich wad i tak mi pasuje :-) moze kiedys kolega qsqa zrobi upgrade tego ROMu ... ?

przeciez kolega qsqa zrobil swoj nowy rom. Nazwał go Proven ROM Diamond Edition. Oparty on jest na wersji 2.03 ROMY HTC w ktorym podobno zlikwidowali problem z MMSami.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2009, 08:27:05 »
W nowym ROM od HTC Diamond sie budzi w momencie otrzymania mms, zaczyna go sciagac i na koncu informuje o tym, nie trzeba tego ustwiac w DT.

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2009, 11:36:58 »
Mam najnowszy WWE 2.03 i budzi sie jak chce.Czasami tak czasami nie szlag mnie trafia juz z tym.Podstawowe opcje i tak nawalaja

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:49:20 »
Mam najnowszy WWE 2.03 i budzi sie jak chce.Czasami tak czasami nie szlag mnie trafia juz z tym.Podstawowe opcje i tak nawalaja

Budzi sie jak chce tzn kiedy sie Tobie wybudza?

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:55:56 »

Budzi sie jak chce tzn kiedy sie Tobie wybudza?
Po wyslaniu MMS na moj telefon czasami telefon sie wybudza a czasami MMS nie dochodzi. Dopiero trzeba go "przepchać" jakims SMS'em. Mam telefon w ERZE.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 19, 2009, 13:12:43 »
mysle ze to nie jest problem operatora (btw w mandarynie dziala dobrze).

Dzisiaj dostalem 2 mms i zawsze sie wybudzil.