TouchFLO 3D z Diamond 2 dla Diamonda 1; wersja Beta 1D! CFC!!

• 82 Odpowiedzi
  • 13224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: TouchFLO 3D z Diamond 2 dla Diamonda 1; wersja Beta 1C!
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 25, 2009, 10:15:21 »
Było pytanie, jaki ROM wybrać.
Z dostępnych PL 21xxx w grę wchodzi ROM Billyj80.
Ja korzystam z zestawu Billyj80 2.03.530.3 Classic + Manila2 Beta1C.
Sprawuje się całkiem nieźle, poza szczegółowo opisanymi na xda-dev bugami nie mam większych problemów. Ładnie chodzi, nie mam zwiech, jedyne co mnie wkurza, to brak nowego Start Menu. Pomimo różnych kombinacji z cabami "hide start menu", "enable start menu" itd, zwłaszcza że xbmood się machnął przy ich nazwach, przy użyciu fixa - nic z tego. Jak wyczytałem na xda-dev, to się zdarza przy buildach 21038.
A, i nie wyświetla mi pogody w kalendarzu. Niespecjalnie mi to przeszkadza, tylko dziwi.
Ale polecam tę konfigurację.
Przy okazji śledźcie wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122111.0, pewnie niedługo się pojawi usprawniony ROM z Manilą2.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 25, 2009, 16:04:40 »
Wie ktoś, jak ustawić, aby w zakładce kalendarza tydzień zaczynał się od poniedziałku, a nie niedzieli?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 25, 2009, 19:52:26 »
Jeśli nowe Menu Start nie działa, to spróbuj to zainstalowac: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=169556&d=1237922245

« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 25, 2009, 20:35:44 »
@ziupo
Dzięki za radę. To jest ten sam fix, który jest w pierwszym poście na xda-dev w wątku dot. manili2?
W każdym razie, popróbowałem ponownie, z wyłączonym TF i z włączonym, i po odinstalowaniu, no po prostu na wszelkie możliwe sposoby...
No i niestety nic.
Nie tylko ja, widzę, na romie Billyj80 mam ten kłopot, bo informuje o nim sam Krzysiec na xda-dev, więc co dopiero ja, mały żuczek.

Pozdrawiam!

PS. A i tak nadal polecam konfigurację BillyJ80 2.03 + xbmood Manila!

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 25, 2009, 22:52:25 »
Krzysiecw to taki sam użytkownik jak My ;) a przynajmniej mam nadzieję, że się nie wywyższa.

Tak, to ta sama wersja, która jest w wątku na XDA. Ten wątek tutaj jest po prostu tłumaczeniem tamtego. Trochę pozwoliłem sobie skrócić, bo myślę, że zrozumiecie o co chodzi.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 25, 2009, 23:21:57 »
Krzysiecw to taki sam użytkownik jak My ;) a przynajmniej mam nadzieję, że się nie wywyższa.

No tak to jeszcze w pióra nie obrosłem ... i wrecz by mnie to obraziło jakby ktoś powiedział ze sie wywyzszam ...

Tak wiec dla informacji innych ... To ze mam gwiazdek tyle a nie tyle o niczym nie swiadczy ... Poprostu lubie to co robie ... i staram sie zorientowac w tym co  mnie intersuje ... Przy czym jak ktos prosi mnie o pomoc to jeszcze nigdy mu nie odmowilem ... Odezwalem sie bo dotyczyło to mojej osoby. Pozdr.

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 25, 2009, 23:33:02 »

Tak, to ta sama wersja, która jest w wątku na XDA. Ten wątek tutaj jest po prostu tłumaczeniem tamtego. Trochę pozwoliłem sobie skrócić, bo myślę, że zrozumiecie o co chodzi.

Dobrze dobrze Nareszcie można poczytać coś w rodzimym języku Bo powoli zaczynam już śnić i myśleć po angielsku czytając XDA
A wierzcie mi z moim akcentem i wymową to jest istny koszmar :] (a to nie jest tragedia jak z samym sobą nie można wytrzymać) ;)

« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 26, 2009, 09:17:35 »
@ Krzysiec
Napisałem wyżej "sam Krzysiec", bo jestem pod wrażeniem Twojej aktywności tu i na xda-dev.  Absolutnie nie zauważyłem, żebyś się wywyższał. Można spokojnie darować sobie mękę czytania xda-dev.
Po prostu respect.
A tylko zauważyłem, że tam piszesz, że masz ten sam problem, przed chwilą wyczytałem, że Billy sobie z nim poradził. 
Pozdrawiam.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 26, 2009, 10:13:52 »
Nie moge usunac tego pliku forecast_cache.db ani za pomoca total commandera ani exploatatora plikow. Wgralem najnowsza wersje tej manili. Do tego nie moge przesowac sms z poziomu FT3D tzn widze tylko ostatniego smsa a nie moge zobaczyc wczesniejszych...
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 10:28:53 wysłana przez najman »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 26, 2009, 11:21:06 »
Nie moge usunac tego pliku forecast_cache.db ani za pomoca total commandera ani exploatatora plikow. Wgralem najnowsza wersje tej manili. Do tego nie moge przesowac sms z poziomu FT3D tzn widze tylko ostatniego smsa a nie moge zobaczyc wczesniejszych...

Zaraz po softresecie idz to folderu Aplication Data gdzie siedzi ten forecast (ale nie wchodz wczesniej w zakladke PoOGDY !) Wtedy powinienes moz usunac ten plik.

Odnosnie drugiego problemu :) Machnij poprostu palcem gora dol ;) Przesuna sie smsmy :) W nowej manili strzalki gora dol nie istnieja :) (fabrycznie)

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 26, 2009, 13:14:04 »
Nie moge usunac tego pliku forecast_cache.db ani za pomoca total commandera ani exploatatora plikow.
jeżeli nie pomógł sposób jaki podał Krzysiec to zrób to totalcomanderem wyłaczając wcześniej TF3D w ustawieniach, po usunięciu możesz spowrotem załączyc (nie potrzeba SR)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 26, 2009, 13:56:23 »
Dzieki z apomoc rzeczywiscie sms sie przesowa teraz palcem;) (nie ma tych malych strzaleczek) a z kolei ten plik moglem usunac po wylaczeniu TF3D. Dzieki za info.

Dlaczego po wgraniu tych wszystkich cabow w programach do usuniecia wszystkie sie nie pokazuja? Widoczne jest tylko xbmod policy oraz XBmod VGA Rodium Manila v1b a reszty nie ma? Jak teraz bede chcial to skasowac to co zrobic?

Wylaczylem gsensor w ostatniej zakladce ustawienia ale niestety dakej mi obraca ekran. Chce wylaczyc bo mi sie obraca dialer podczas rozmowy i sie kszaczy tak ze nie moge nic kliknac. Fajnie jakby dalo rade w samym dialerze;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 18:05:01 wysłana przez najman »

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 26, 2009, 18:36:06 »
Dzieki z apomoc rzeczywiscie sms sie przesowa teraz palcem;) (nie ma tych malych strzaleczek) a z kolei ten plik moglem usunac po wylaczeniu TF3D. Dzieki za info.

Dlaczego po wgraniu tych wszystkich cabow w programach do usuniecia wszystkie sie nie pokazuja? Widoczne jest tylko xbmod policy oraz XBmod VGA Rodium Manila v1b a reszty nie ma? Jak teraz bede chcial to skasowac to co zrobic?

Wylaczylem gsensor w ostatniej zakladce ustawienia ale niestety dakej mi obraca ekran. Chce wylaczyc bo mi sie obraca dialer podczas rozmowy i sie kszaczy tak ze nie moge nic kliknac. Fajnie jakby dalo rade w samym dialerze;)

Ogólnie G-Sensor krzaczy zawsze (tzn niezależnie od ilości pamięci uzywanej czy też pamięci wew) Czy nikt jeszcze nie znalazl rozwiązania tego jakże ważnego problemu ???

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 27, 2009, 13:51:55 »
Proszę o przetestowanie, czy to spolszczenie będzie działać:
Jeśli chcecie mieć Manilę w 100% po polsku, to trzeba zainstalować polski język:
http://poczta.rybnik.pl/~ziupo/Polski.jezyk.do.TF3D2.cab
Lub pobrać ten plik i wypakować wszystkie pliki do folderu /WINDOWS w telefonie:
http://poczta.rybnik.pl/~ziupo/pl-pl.zip
A następnie zmodyfikować w rejestrze klucz w [HKEY_CURRENT_USER\MUI] > "CurLang"=dword: na 00000409 lub 00000415
Instalację .cab opracowałem na podstawie informacji z XDA, ale nie testowałem.
Ponadto dodałem nowy motyw.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 29, 2009, 18:46:43 »
Pojawiły się nowe modyfikacje; szczegóły na 1 stronie.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 30, 2009, 01:45:41 »
zainstalowalem poinstalowalem fix-y dziala ladnie wgralem nieorginalny rom hehe nie wytrzymalem udk syrius r4 czy jakos tak bo zawsze mialem ogrinalne i jakas dziwna sprawa z bateria bo testowalem na oficialnym romie i na nieoficialnym ktory mam bateria cos szybko zchodzi nie wiem byc moze dla tego ze z diamond-a kozystam praktycznie caly czas ledwo zaladuje i znow musze moze te modele tak maja :)

« Odpowiedź #76 dnia: Marzec 31, 2009, 11:42:50 »
Widzę że jest jakiś nowy fix na stronie XDA ale nie widzę co zmienia  :(

Odp: TouchFLO 3D z Diamond 2 dla Diamonda 1; wersja Beta 1C! CFC!!
« Odpowiedź #77 dnia: Kwiecień 03, 2009, 18:34:36 »
Wie już ktoś c zmienia ten nowy fix ?
:)

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #78 dnia: Kwiecień 03, 2009, 18:52:35 »
w ten weekend ma wyjść nowy update V1D  :mrgreen:
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

« Odpowiedź #79 dnia: Kwiecień 04, 2009, 00:11:05 »
Ogolnie to powiem takie testowalem i KUPA !! WOLNO dziala i dziwnie.. : ((  a szkoda...

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #80 dnia: Kwiecień 04, 2009, 15:45:55 »
działa jak powinno tylko diamond ma taka wydajnosc jakom ma mi na romie udk syrius r4 dziala bardzo dobrze

« Odpowiedź #81 dnia: Kwiecień 06, 2009, 10:01:25 »
A mnie działa świetnie.
Szkoda, że wątek trochę nieaktualny, bo do niedawna mozna było sobie darować xda-dev i mekę brnięcia przez dziesiątki tych samych pytań bałwanów, którzy pisać potrafią, ale czytać już nie... Po trzech dniach przerwy aż mnie słabi czytanie ponad 25 nowych stron o niczym w poszukiwaniu info o działaniu bądź niedziałaniu nowego fixa (1D).

edit:
Xbmood ogłosił, że został wydany ROM Topaz z nową wersją Manili, eliminującą problemy z zegarem, korzystanie z kilku numerów. Ekipa z xda pracuje nad tym ROMem i planuje zakończenie prac przed oficjalnym wypuszczeniem Topaza.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 09:42:11 wysłana przez piokul »

*

Offline ziupo

• 329
Przygotuj się na tuningowanie nowego TouchFLO 3D
« Odpowiedź #82 dnia: Kwiecień 10, 2009, 21:51:51 »
Przeglądając stronę pda.pl znalazłem ciekawy program do nowej Manili, a mianowicie:
TF3D2 Tweak jest programem stworzonym by umożliwić w prosty sposób zmienić różne ustawienia nowego TouchFLO 3D, który znajdzie się oficjalnie w Touch Diamond2 i Pro2. Oczywiście jeśli jesteś majsterkowiczem i już zainstalowałeś sobie nieoficjalnego TFLO3D, ten program również Ci się przyda.