Tel nie włącza się

• 4 Odpowiedzi
  • 484 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tel nie włącza się
« dnia: Marzec 18, 2009, 18:21:01 »
Nie uwierzycie co mi się stało  :mad: Wczoraj wieczorem telefon oszalał... Sam się podgłaśniał i ściszał  :mad:
Soft reset nie pomagał, więc zrobiłem backup i hard reset. No i właśnie stało się coś takiego że jak się robił HR to jak damy w górę to mamy format obu pamięci a jak w dół to tylko InternalStorage. Albo odwrotnie nie pamiętam... Pisze przy formacie. No i właśnie do cholery wcisnęło się samo i zrobiło format obu pamięci  :mad: :mad: Ale to pikuś. Teraz dalej mam takie problemy co prawda jest lepiej bo nie działały wtedy już żadne przyciski a teraz pieprzy się tylko głos  :mad: :mad: do tego przy włączaniu pojawia mi się ekran boot (4 kolory) i żeby uruchomić system muszę wcisnąć dżoja i domek i SR  :mad: :mad:

Jakieś pomysły? Poza serwisem oczywiście

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
Odp: Tel nie włącza się
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2009, 18:55:21 »
Moze cos zrobiles z przyciskami od glosnosci, musi byc cos z nimi nie tak bo wszystko by to wytlumaczylo, poglasnianie i sciszanie, bootmenu (bo akurat wcisniety jest klawisz sciszania w dol). Musial bys chyba rozebrac telefon i zobaczyc co tam z tymi klawiszami sie stalo.
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2009, 19:09:05 »
Odpada chyba :( Gwarancje szlak by trafił :/ a może ktoś wie jak się do nich inaczej dostać?
Napisane: Marzec 18, 2009, 19:09:05
Bo z ta moja gwarancją to jest niby ale jej nie mam :/ Tzn nie mam dowodu zakupu w Orange :( czy można to jakoś ominąć? Powinni sprawdzić po nr IMEI nie?
Napisane: Marzec 18, 2009, 19:09:05
A ma może ktoś jakieś materiałki jak rozłożyć diamencika? najlepiej filmik?

>>Edit mi nie działa jak coś to do operatorów pisać<<

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2009, 19:55:27 »
Dzięki, ale :( Dostałe się do przycisków i nadal to samo  :mad:

Napisane: Marzec 18, 2009, 19:55:27
A dokładnie to problem polega na tym, że przycisk VolDown jest cały czas wciśnięty pomimo że nie dotykam go i w WM nie działa a przy włączaniu jest boot. Ale dziwne jest to że wieczorem wczoraj żadne przyciski nie działały... Tylko ekran :(