TCPMP 0.72

• 11 Odpowiedzi
  • 1446 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eRd

• **
  • 108
TCPMP 0.72
« dnia: Sierpień 22, 2009, 23:38:39 »
Byc moze czesc z Was nie czytala watku o TCPMP ze wsparciem napisow SRT, wiec pozwole sobie wrzucic linka tej wersji. Wystarczy zainstalowac TCPMP, wrzucic film i napisy .srt (musza miec ta sama nazwe) i odpalic program z trybem video "GDI". Sprawdzalem u siebie, wszystko dziala, tylko jak dla mnie na Tosce G900 i tak plynniej filmy chodzily na TCPMP zmodyfikowanym pod nia  :wink:
http://www.megaupload.com/?d=OOK3L4T9
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

*

Offline ziupo

• 329
Odp: TCPMP 0.72
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2009, 23:58:08 »
Gdybyś przeszukał forum to natknąłbyś się na hm z 10 albo i więcej tego typu tematów.
Mogłeś dopisac jeszcze o konwerterze napisów.

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2009, 00:10:49 »
Masz racje, z 10 albo i 50 takich watkow. Tyle tylko, ze jesli chodzi o wsparcie napisow to byl jeden watek, w ktorym owszem byl TCPMP 0.72, ale odtwarzal tylko napisy .smi (a .srt jest badz co badz bardziej przystepnym formatem). Dodatkowo tamten TCPMP jakos dziwnym trafem na moim diamondzie nie dzialal wcale. Takze moze najpierw sam poszukaj, a potem zabieraj glos, bo zanim cos na forum napisze to zaczynam od przeszukania archiwum  :E Bardzo dobrym i prostym konwerterem napisow jest w tym przypadku SubtitleTool.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2009, 00:14:28 »
eRd, a co za różnica czy SMI czy SRT? I tak musisz skonwertować, żeby obejrzeć :P Poza tym dublujesz wątki, jest dział OPROGRAMOWANIE i w nim jest wątek o TCPMP z napisami i są opisane pluginy do napisów dla WM 6.0 i 6.1 zarówno do SMI jak i SRT. Dodatkowo są tam instrukcje z obrazkami jak co po kolei zrobić.

Proponuję zamknąć ten temat.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 00:16:01 wysłana przez СП4УБВ »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2009, 00:52:09 »
Ekhm może sam wpierw poszukasz? Był CAB z wsparciem plików .SRT, a można też było znaleźć na forum  konwerter autorstwa kolegi powyżej, który umożliwia konwersje do .SRT.
Więc zanim napiszesz coś takiego, poszukaj.

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2009, 03:12:30 »
SMI converter znalazlem (bardzo fajny program), ale nie o to w tym momencie chodzi. Nie udalo mi sie znalezc TCPMP, ktory pozwala na uruchomienie napisow na diamondzie. Niestety, ale bardzo fajny watek o TCPMP http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0 ma w tresci linki do wersji programu, ktora na diamondzie nie dziala. Ta wersja jest juz gotowa do korzystania z napisow bez instalacji kolejnych osobnych .cab'ow.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2009, 08:35:19 »
Nie udalo mi sie znalezc TCPMP, ktory pozwala na uruchomienie napisow na diamondzie. Niestety, ale bardzo fajny watek o TCPMP http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0 ma w tresci linki do wersji programu, ktora na diamondzie nie dziala.

O tym wątku mowa, jest w nim wszystko co potrzeba dla windowsa 6.1.  Nie ma tu znaczenia czy to diamond czy Omnia czy cokolwiek innego. A proponuję nie ograniczać się do pierwszego posta w tym 23 stronicowym wątku. Na stronie 16stej jest wersja dla WM 6.1.

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:50:14 »
Zgadza sie, jest tam dobre TCPMP i plugin jest  :ok: Cos nasz Diamondowy upload na humyo nie dziala, ciekawy jestem czy tam jest (bylo) wrzucone to tcpmp. W takim razie temat chyba do zamkniecia. Po prostu 16 strona z 23 w dziale oprogramowanie to troche dno kopalni. Gdyby kazdy chcial tak szukac i instalowac po kolei kazda wersje z tamtego watku to by z pol dnia stracil. Dobrze by bylo miec ta wersje tutaj na talerzu.

Pozdrawiam

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:54:02 »
Wiem, ze tam ciężko to znaleźć, już jakiś czas temu poszło info, żeby to przenieść lecz na razie jakoś żaden mod i admin nie kwapi się do tego. A problem ciągle istnieje. No cóż, poczekamy, zobaczymy :)

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2009, 12:53:42 »
W zasadzie można pokusić się o przepisanie prawie od podstaw samego TCPMP [jeśli gdzieś są źródła] i najlepiej pod układy Imageon, bo wersja na GF już od jakiegoś roku powstaje. Niestety nie mam urządzenia z GF, ale słyszałem, że wzrost wydajności wynosi ok 50%, a zatem warto by było powalczyć.
Druga sprawa to wprowadzenie obsługi h.264, przydałoby się, bo to wydajny kodek.

Edyta: Jednak znalazłem cosik na XDA i podobno przekompilowane na Imageony, ale później będę testował, na razie zajmuję się Fennec`em. Poniżej dzielę się tym, co znalazłem:

- recomp 03 - czyli znana, działająca wersja
 - 0.72RC1-GF5500Edition-Alpha4.1 oraz recomp-03 whit flv4
 - nie wiem jaka wersja, ale są kodeki
 - recomp dla XScale i ATI Imageon - od utak3r'a (taki Polak ;))
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 13:26:44 wysłana przez ziupo »

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2009, 15:59:44 »
Niestety, sprawdzilem, ta wersja pod AtiImageon nie dziala. Pojawia sie blad z kodekiem ffmpeg. Utaker ma sie tym zajac jak wroci z wakacji  :ok: Ciekawy jestem jak sie sprawuje ten jego tcpmp  :]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 16:09:30 wysłana przez eRd »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2009, 17:42:42 »
A mi działają wszystkie. W jednej tylko wyskoczył komunikat o nieodpowiednim kodeku, ale program ruszył i uruchomił film.
Kwestia tylko wydajności, utakera jest jednak wolniejszy od 5500.