szumy przy uzywaniu zestawu sluchawkowego

• 1 Odpowiedzi
  • 745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ppbb

• 42
  • Sprzęt: Galaxy S2 JB
szumy przy uzywaniu zestawu sluchawkowego
« dnia: Styczeń 15, 2010, 01:03:08 »
Witajcie,
mam problem z zestawem słuchawkowym, osoby z którymi rozmawiam przez zestaw narzekają na szumy i zakłócenia, które praktycznie uniemożliwiają zrozumienie tego co mówię, czy ktoś miał już takie problemy? Czy jedyne co mogę zrobić to wymienić na nowy? Pozdrawiam.

*

Offline marqss

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond + NavRoad NR560BF wince pro
Odp: szumy przy uzywaniu zestawu sluchawkowego
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2010, 12:34:20 »
Witaj,

Jeżeli twój zestaw jest przewodowy (ten oryginalny), to sprawdź go nagrywając dźwięk telefonem (dyktafon itp.). Szumy mogą być wynikiem przetartych przewodów, które raz łączą, a innym razem nie. Jeśli czujesz się na siłach, możesz spróbować sam to naprawić. Jeśli nie, to kup nowy zestaw...

Natomiast jeżeli mówisz o zestawie bezprzewodowym, to spróbuj podłączyć go do komputera i przetestować go ze skajpem. Do tego celu oczywiście musisz mieć bluetooth w komputerze i stos obsługujący profil HF (np. Broadcom). Po połączeniu dzwonisz na usługę testową skajpa i sprawdzasz, czy są te szumy i inne. Kolejną sprawą która może poprawić jakość połączeń to zwiększenie bitpool  w telefonie za pomocą programu 'AdvancedConfig', w dziale Bluetooth szukasz Bitpool i zwiększasz jego wartość . Bitpool ma głównie wpływ na jakość muzyki przesyłanej przez bt, nie wiem jak to wygląda z zestawami...

Pozdr.