Szumy na ekranie

• 41 Odpowiedzi
  • 5360 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Szumy na ekranie
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 21, 2009, 20:24:06 »
Wybaczcie że pytam ale chcę by pewny na 100%.
Czy HardSPL 1.93 Olinex (ten z linku wyżej) pozwala na wgrywanie ROMów tak jak stary 1.40 Olinex? Nie ma żadnych większych różnic? Pytam, bo w temacie "rekonstrukcja" do oryginalnego ROMu Ery sugerowany jest SPL 1.93 i że niby on jest oryginalny. SPL to nie to samo co HardSPL?
Krótko mówiać, po flashu na HardSPL 1.93 OliNex nadal można wgrywać wszystko jak leci tak jak na 1.40 OliNex? Sory że pytam, ale nie chcę uwalić sprzętu w razie "gdyby".
 :wink:

SPL to SPL na nim zadnego innego ROMu niz ORYGINALNY HTC nie wgrasz ;) ...  HardSPL - nie wazne w jakiej wersji - wgrasz NIEOFICJALNE ROMy

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 21, 2009, 20:29:25 »
Jeżeli masz owe szumy/artefakty/załamania tekstur, i nie chcesz ich mieć, niezależnie od sytuacji (bez wyłączania i ponownego włączania ekranu, gdzie owy proceder wyklucza tenże efekt) to instaluj!
Ja różnicy nie odczułem. Ani na +, ani na - (odnośnie żywotności baterii).

Ja również zastanawiam się nad przejściem na 1.93... teraz mam przynajmniej ku temu jakiś większy powód skoro mówicie, że szumy znikną...

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 21, 2009, 22:00:34 »
Wgrałem HardSPL'a 1.93 OliNex. Do tej pory zrestartowałem Diamonda około 7-8 razy i ani razu nie zauważyłem drgania ekranu. Jest dobrze  :ok:

Trzeba pamiętać, że wgranie HardSPLa powoduje Hard Reset!! Osobiście polecam SPB Backup, zrobić kopię zapasową (programy, rejestr, PIM), a póżniej przywrócić. Przed przywracaniem kopii zapasowej dobrze jest wywalić wszystkie skróty z menu start (jeśli zrobiliśmy również backup skrótów). Tylko trzeba pamiętać, że jak już się wejdzie do menadżera plików i wywali skróty, to żeby tego menadżera nie zamknąć  :) Ja tak właśnie zrobiłem, a potem co? Jak tu się dostać do Internal Storage jak wywaliłem wszystkie skróty? Na pomoc przyszła zakładka "Internet" w TF3D. Odpaliłem opere, a później file://localhost/Internal Storage i enter. Ręcznie tez można  :wink:

Tak więc HardSPL 1.93 OliNex wgrał się bez problemów. Drgań nie ma !!! Co do zużycia baterii i innych różnic to wypowiem się jak potestuję trochę dłużej.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 21, 2009, 22:32:18 »
Czyli jak mam teraz wgranego 1.40 Onlinex to mam go jakos odinstalowac i wgrac ten nowszy hard spl? Czy po prostu od razu wgrac nowy i sie nadpisze na starym?

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 21, 2009, 22:33:25 »
Nic nie musisz odinstalowywać. Po prostu od razu wgrywasz HardSPL 1.93 Olinex.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 21, 2009, 22:45:29 »
Dobra dzieki. Przy nastepnej zmianie romu wgram i zobaczymy jak bedzie;)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 22, 2009, 02:26:44 »
A tak z ciekawości...instalujecie wersję signed czy unsiegned?

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 22, 2009, 06:00:49 »
No właśnie nie wiem. Nie doszukałem się tej informacji. Na XDA jest straszne zamieszanie w tym temacie.

Czym się różnią i którą lepiej zainstalować?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond

*

Offline skory

• 3
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM:Windows Revolution Manila 2.1 Radio:1.15.25.14
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 22, 2009, 08:25:28 »
U mnie ten problem pojawił się od razu przy pierwszej zmianie romu, a że wszystkie jakie wgrywałem były na buildzie 2.03 to po prostu sądziłem, że ten typ tak ma :E szykuję się do zmiany romu więc będzie okazja żeby wgrać.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 28, 2009, 23:37:32 »
Czy moge wgrac ten hard spl z poziomu telefonu? Ten plik RUU_Signed.nbh trzeba zamienic na diamimg.nbh i do internal storage tak?

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 29, 2009, 09:21:49 »
U mnie mrygają tylko kreski pomiedzy kalendarzem a historią połączen i tylko gdy zmniejszam  lub powiększam zegar a tak pozatym nic.
Rom mam 2.03. Co do hardspl to chciałem spytać z tego linku http://rapidshare.com/files/233618542/HardSPL_1.93_OliNex.rar instalka jest taka jak w przypadku 1.40 a ztego linku jest inna http://www.4shared.com/file/60116399/ee9a938f/Hard_SPL_193_Unsigned__by_Olinex_.html. Prosze powiedzcie czy obie instalacje są prawidłowe czy któraś lepsza?
Rom Dark Innovation 2