Sygnalizacja nieodebranych połączeń i SMS

• 17 Odpowiedzi
  • 7470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
Sygnalizacja nieodebranych połączeń i SMS
« dnia: Sierpień 25, 2008, 17:08:54 »
Czy ktoś z kolegów ma wypróbowana aplikację poprawnie działającą z TouchFLO 3D na HTC Diamond która potrafi sygnalizować nieodebrane połączenia i SMS-y aż do momentu ich przeczytania ? Do tej pory korzystałem z Phone Alarm który ma taką funkcjonalność w dodatku szeroko konfigurowalną ale chcąc korzystać z TouchFLO 3D  nie da się pogodzić obu aplikacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 18:31:19 wysłana przez grzegorz01 »

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
Odp: Sygnalizacja nieodebranych połączeń i SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:18:13 »
Ta funkcjonalność jest realizowana w standardzie przez kołowe poświetlenie przycisku OK.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:26:12 »
Ta funkcjonalność jest realizowana w standardzie przez kołowe poświetlenie przycisku OK.

Ale ja mam na myśli sygnalizację dźwiękową. Jeśli telefon masz w kieszeni sygnalizacja optyczna jest nic nie warta.

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:24:29 »
MSentinel
http://forum.mobione.pl/index.php/topic,4181.0.html

OS Remind ME
http://www.1800pocketpc.com/2008/07/06/os-remind-me-v12-reminder-for-unread-sms-or-missed-call-notifications.html

Oba sprawdzone i działają z TF3D
Polecam ten pierwszy, autorem jest polak i ma dodatkowo zakres godzin w jakich ma przypominać o nieodebranych rozmowach i sms-ach tzn np w nocy nie będzie cie niepokoił
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 21:29:53 wysłana przez xcoom »

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:51:31 »
MSentinel
http://forum.mobione.pl/index.php/topic,4181.0.html

OS Remind ME
http://www.1800pocketpc.com/2008/07/06/os-remind-me-v12-reminder-for-unread-sms-or-missed-call-notifications.html

Oba sprawdzone i działają z TF3D
Polecam ten pierwszy, autorem jest polak i ma dodatkowo zakres godzin w jakich ma przypominać o nieodebranych rozmowach i sms-ach tzn np w nocy nie będzie cie niepokoił

Wielkie dzięki - tego właśnie szukałem. Jeśli ktoś nie używa TF3D to polecam phonealarm - tam jest wszystko i jeszcze więcej (niestety to wtyczka do Today-a).

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2008, 22:15:30 »

Ale ja mam na myśli sygnalizację dźwiękową. Jeśli telefon masz w kieszeni sygnalizacja optyczna jest nic nie warta.

Przeciez w systemie tez mozna ustawic dzwiek przychodzacego smsa i nieodebranego polaczenia.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2008, 22:18:44 »

Przeciez w systemie tez mozna ustawic dzwiek przychodzacego smsa i nieodebranego polaczenia.

Tak tylko ta sygnalizacja jest jednorazowa. Jeśli jej nie usłyszysz np. na ulicy to do momentu zerknięcia na urządzenie nie wiesz że miałeś np. nowe połączenie lub otrzymałeś SMS-a. Chyba że czegoś nie wiem.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2008, 22:39:39 »
W systemie też można ustawiać powtórzenia (opcja Repeat), niestety nie jest to tak konfigurowalne jak np w Phone Alarm (że np tylko 3 razy powtórz), ale jest.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline andree

• **
  • 104
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2008, 08:38:39 »
a ja mam opcję Repeat nieaktywną...

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2008, 20:53:49 »
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 29, 2008, 21:38:09 »
Sprawdziłem MSentinel - bardzo fajny programik - ma jednak jedną szalenie istotną wadę - strasznie drenuje baterię co w Diamond jest szczególnie bolesne. Z MSentinel Diamond nie wytrzymał mi nawet jednego dnia. Myślę że problem polega na tym że aplikacja nie jest wyzwalana nowym SMS-em czy połączeniem tylko cały czas sprawdza czy nie ma nieodebranych połączeń lub nowych SMS-ów i to tak drenuje baterię. Bez MSentinel  bateria wytrzymuje mi dwa dni. Sprawdzę OS Remind Me v1.2 lub może odblokuję opcję powtarzania w systemie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 12:22:26 wysłana przez grzegorz01 »

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 30, 2008, 12:39:10 »
Sprawdziłem metode longu i po zmianie w rejestrze dostawałem powiadomienia cały czas (po skasowaniu smsa też) aż przestawiłem to tak jak było.
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 30, 2008, 12:53:57 »
Sprawdziłem metode longu i po zmianie w rejestrze dostawałem powiadomienia cały czas (po skasowaniu smsa też) aż przestawiłem to tak jak było.

No to pozostała nadzieja w OS Remind Me v1.2. Sprawdzę i dam znać jak działa. Aby było ok program powinien zaczynać sprawdzanie od momentu otrzymania SMS-a lub nieodebranego połączenia a nie cały czas. Tak działał phoneAlarm. szkoda że metoda longu nie do końca działa - wydawała się prosta no i systemowa - może dlatego została zablokowana  :(

Czy ktoś wie czy można uruchomić OS Remind Me v1.2 (w trybie cichym) bez ekranu konfiguracji podczas startu urządzenia ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 16:22:41 wysłana przez grzegorz01 »

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:47:57 »
Dziwne... ja zwykłem podawać rozwiązania jedynie sprawdzone przeze mnie. U mnie to działa. Denerwowało mnie powtarzanie reminders'ów, to sobie wyłączyłem... Może coś źle zrobiłeś, a może to od ROMu zależy?
Pozdrowionka.

*

Offline foni

• 30
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 31, 2008, 01:29:28 »

U mnie niestety to samo...  :S
Szkoda, bo się ucieszyłem znalazłem proste rozwiązanie.

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 31, 2008, 11:32:02 »
Czy ktoś z kolegów ma wypróbowana aplikację poprawnie działającą z TouchFLO 3D na HTC Diamond która potrafi sygnalizować nieodebrane połączenia i SMS-y aż do momentu ich przeczytania ? Do tej pory korzystałem z Phone Alarm który ma taką funkcjonalność w dodatku szeroko konfigurowalną ale chcąc korzystać z TouchFLO 3D  nie da się pogodzić obu aplikacji.
SecondToday i phone alarm dziala jak zloto :D
w nowej wersji - w/g forum phonealarmu ma byc poprawione integrowanie z TF3D

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 31, 2008, 11:48:38 »
SecondToday i phone alarm dziala jak zloto :D
w nowej wersji - w/g forum phonealarmu ma byc poprawione integrowanie z TF3D

tomek2402 - sprawdziłeś to ? Jeśli nie uruchomimy choć raz SecondToday wtedy phonealarm zupełnie nie jest załadowany. Jeśli już go załadujemy działa w tle więc znowu pytanie czy wszystko działa poprawnie. Gdyby udało się zrobić jakąś integrację z TouchFLO 3D to byłaby rewelacja. phone alarm rozwiązuje wszystkie problemy (i w pełni konfigurowalne powiadamianie, profile z wszystkimi ustawieniami wraz z automatycznym uruchamianiem aplikacji, włączanie BT tylko na czas rozmowy itd.).

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 31, 2008, 17:11:49 »
tomek2402 - sprawdziłeś to ? Jeśli nie uruchomimy choć raz SecondToday wtedy phonealarm zupełnie nie jest załadowany. Jeśli już go załadujemy działa w tle więc znowu pytanie czy wszystko działa poprawnie. Gdyby udało się zrobić jakąś integrację z TouchFLO 3D to byłaby rewelacja. phone alarm rozwiązuje wszystkie problemy (i w pełni konfigurowalne powiadamianie, profile z wszystkimi ustawieniami wraz z automatycznym uruchamianiem aplikacji, włączanie BT tylko na czas rozmowy itd.).

tak sprawdzalem - uzywam i dziala  :ok: