ŚWIETNY ROM Z XDA WM6.1 M2.5 Z MANILA GSP TAB

• 63 Odpowiedzi
  • 16046 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline EDGE

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: ŚWIETNY ROM Z XDA WM6.1 M2.5 Z MANILA GSP TAB
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 14, 2010, 23:00:57 »
10-05-2010 i nadal czekamy.
Poziom pamięci przy wersji LIGHT sięga powyżej 90%. Jest problem z odpaleniem trochę programów bez soft-reset.
Na zakładce STOCKS jest mały problem. Wskaźniki zmian walut lub notować pomimo aktualizacji niestety pozostają zawsze ZERO (bez zmian). 

Niemniej jednak zachecam. W porównaniu do ORYGINAL ORANGE to po prostu KOSMOS>>>>>>>>>
Trudno to opisać.
ROM: MEMO 2.5.4.0 LIGHT
RadioROM: 1.17.25.09

*

Offline korno

• 42
  • Sprzęt: HTC: Diamond, Topaz, Sensation
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 17, 2010, 15:32:20 »
@JohnMalk bardzo mądry jesteś , nie mam problemów z angielskim , tylko z odnalezieniem odpowiedniego linku
nie trzeba kończyć do tego studiów ,jak nie wnosisz nic do postu to nie pisz

przez Ciebie też tak zrobiłem....

btw. rom bardzo udany , chodzi bardzo szybko

« Odpowiedź #32 dnia: Maj 17, 2010, 19:03:13 »
dla tych osób którym pozostaje zbyt mała ilość ramu, mała informacja jest taka, że aby zwiekszyć  ram wystarczy przed wgraniem romu za pomocą PagePool_Changer.exe zmienić ustawienie z 12 na 8pool, bądz odpowiednio zchodzić w dół wedle uznania. coś kosztem czegoś ale na 8mce i tak śmiga
pozdrawiam
Memo 2.5.2.3_LIGHT

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 22, 2010, 00:26:20 »
dla tych osób którym pozostaje zbyt mała ilość ramu, mała informacja jest taka, że aby zwiekszyć  ram wystarczy przed wgraniem romu za pomocą PagePool_Changer.exe zmienić ustawienie z 12 na 8pool, bądz odpowiednio zchodzić w dół wedle uznania. coś kosztem czegoś ale na 8mce i tak śmiga
pozdrawiam

Pojawiła się nowa wersja ROMu na stronie: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649841
Pagepool ustawiony na 10. Poprzedni ROM ma 12 i wtedy jest problem z odpaleniem np. IGO8. Automapa też chodzi jakoś dziwnie.
Czy ktos z was próbował juz wersję ROMu MEMO 2.5.4.0 z 20-05-2010?

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 22, 2010, 10:05:57 »
pozdrawiam

Pojawiła się nowa wersja ROMu na stronie: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649841
Pagepool ustawiony na 10. Poprzedni ROM ma 12 i wtedy jest problem z odpaleniem np. IGO8. Automapa też chodzi jakoś dziwnie.
Czy ktos z was próbował juz wersję ROMu MEMO 2.5.4.0 z 20-05-2010?

Mnie przy tamtej wersji automapa chodzi bardzo fajnie..... ale zahwile bede wgrywał nowy rom z 20tgo

Połączone: Maj 24, 2010, 10:20:48
i oto relacje po 2 dniach z nowym romem:

- nie ma problemu zautorotacją (do tej pory działa)
- jak narazie nie wystąpiło mi zawieszenie poprzez pokropkowany czarny ekran
- chyba dluzej trzyma bateria (ale to ciezko ocenic bo była niedziela) ale o godz 14 odłączyłem w sobote i teraz mam 55% jeszcze
- chodzi szybko, sprawnie, ale wielkiej rozniczy w zuzyciu ram nie widze, moze jakies minimalne
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 10:20:48 wysłana przez Focuss »

*

Offline jelen

• 33
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 24, 2010, 12:43:44 »
Orientuje się ktoś jak zrobić w tym sofcie taką normalną klasyczną blokadę całości urządzenia gdy jest ono w "uaktywnione"?

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 24, 2010, 13:00:12 »
w ustawieniach masz mase opcji zwiazanych z blokowaniem telefonu

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 25, 2010, 01:47:34 »
Wersja 2.5.4.0 Light na prawdę jest niezła. Zwolniono trochę pamięcie RAM przy Pagepool 10. W końcu Automapa i IGO8 chodzą bez problemu dośc płynnie. Zajętość pamięci 68-78% To na prawde dobrze. :ok:

Z czasem przestała działać funkcja automatycznego obracania manilii.  :(
Czy wiecie może jak to zmienić pomimo, że odpowiednie opcje w MEMO Tweak są ustawione?
Co może blokować działanie tej funkcji?  :worried:
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2010, 16:52:28 wysłana przez EDGE »

« Odpowiedź #38 dnia: Maj 26, 2010, 22:30:34 »
Z ciekawosci wrzucilem w.w. rom w wersji 2.5.4 light do swojego diamencika. I chyba jakiegos pecha mam, bo strasznie sie wszystko wlecze z tendencja do zawisania. Wszyscy chwala, a mnie prosta konfiguracja poczty, albo import kontaktow z PPCPimBackup i zawisa. Soft reset powoduje ponowan kalibracje ekranu itd. Aktualnie jestem po hardresecie i odziwo jeszcze nie padl. Ma ktos moze jakas sugestie ?

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 26, 2010, 23:33:31 »
Z ciekawosci wrzucilem w.w. rom w wersji 2.5.4 light do swojego diamencika. I chyba jakiegos pecha mam, bo strasznie sie wszystko wlecze z tendencja do zawisania. Wszyscy chwala, a mnie prosta konfiguracja poczty, albo import kontaktow z PPCPimBackup i zawisa. Soft reset powoduje ponowan kalibracje ekranu itd. Aktualnie jestem po hardresecie i odziwo jeszcze nie padl. Ma ktos moze jakas sugestie ?

Nie mam porównania ale ta wersja jest o niebo lepsza od 2.5.3.0. Zajętość pamięci mniejsza i na peano ma to wpływ na płynność pracy. Faktycznie czasami się krzaczy. Czasami długo mysli. Może warto poczekać jak się muli? Konfiguracja poczty bez problemu, import 300kontaktów z outlooka też jakoś poszedł. POprzednia wersja miała tendencje do zawisania i pojawiały się szarawe ekrany (w windows pojawiają się niebieskie   :wink:).

Może warto wgrać ROM inna wersją, np z uzyciem MTTY? Lub wgrać oryginalny ROM a póxniej ten zgotowany. trochę funkcji w tym ROMie faktycznie powoduje dziwne zachowania  systemu. Może autor Romu może pomóc?

« Odpowiedź #40 dnia: Maj 27, 2010, 13:19:26 »
Faktycznie czasami się krzaczy. Czasami długo mysli. Może warto poczekać jak się muli?.

U mnie wygladalo to totalnym zwisem czesto nawet przy wstawaniu romu, np przy podlaczeniu kabla usb itd.

Może warto wgrać ROM inna wersją, np z uzyciem MTTY? Lub wgrać oryginalny ROM a póxniej ten zgotowany. trochę funkcji w tym ROMie faktycznie powoduje dziwne zachowania  systemu. Może autor Romu może pomóc?

Uzylem MTTY zgodnie z instrukcja na forum i wyglada na to ze bedzie ok. W zasadzie jest to moj pierwszy gotowany rom. Poprzednio uzywalem rom-u HTC, a przed nim byl Orange. Byc moze stad byly zawiechy zwiazane zzasmieceniem diamencika :)

Dzieki i pozdrawiam!

*

Offline jelen

• 33
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 27, 2010, 15:57:02 »
Witam,

Ja mam problem tego typu:

Na świeżo wgrany rom wrzuciłem automapę 6.2.0 PL. Odpaliłem ją z 2 razy wszystko bylo ok. Następnego dnia przy próbie odpalenia automapy po prostu się wyłączała. Pojawiała się informacja iż następuje odpalanie i po chwili padało. Odinstalowałem automape, zainstalowałem na nowo - odpaliłem i chodziła, każde następne próby konczyły się fiaskiem. W koncu stwierdzilem, ze to moze cos z "crackerem" lub zmiana licencji, w tym samym programie, wiec odinstalowalem i zainstalowalem na nowo. Wrzucilem recznie witaminke oraz uzylem innego programu do zmiany danych licencji. Wszystko chodzilo pieknie, odpalala sie bezproblemowo. Zrobilem soft reset itd. i caly czas sie odpalala. Po pol godziny chcac wlaczyc AM wystapil znowu ten sam problem. Po wielu probach autoamapa sie odpalila, pozniej znowu, ale gdy wygisilem wyswietlacz znowu nie dzialala. Generalnie raz na duza ilosc prob sie wlaczy. Wie ktos moze o co chodzi? Jakies sugestie? Dodam, ze po zminimalizowaniu AM, użycie procka jest na poziomie 75%, więc wszystko gra.

[mod]Witaminy są w aptece, kup sobie oryginał i nie kradnij, to nie będziesz mieć problemów!!![/mod]
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 18:11:36 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #42 dnia: Maj 28, 2010, 01:39:07 »
co do AM to mozesz potestowac wersje demo - tak, aby wykluczyc wine witamin. Ja mam u siebie sytuacje taka, ze AM po uruchomieniu wisi na pierwszym ekranie. wrzucam wlasnie wersje 6.1, wersja 6.2 na wczesniejszych romach dzialala conajmniej dziwnie. Co do tego romu - rewelacja. Troche musialem okroic, zeby szybciej chodzilo, GPS tab chyba juz nieaktualny, chyba, ze sie myle? Link do XDA z tematem GPS TAB i jego nowa wersja: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=670116

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 28, 2010, 10:49:13 »
Sformatuj kartę 4gb i dawaj od nowa, przerabialem juz ten problem i po tym zabiegu hard reset z czyszczeniem karty 4gb wszystko smiga pieknie

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 28, 2010, 23:10:32 »
Automapa 6.2.0 XL(PL) (ORYGINALNA -  gdyba miał wątpliwości Moderator  :ok:) działa na ROMIE MEMO 2.5.4.0 bardzo dobrze, szczególnie z RadioROMem 1.17.25.09. Po prostu rewelacja. FIX po 10s.
Przez długi czas uzywałem ROMu prosto od ORANGE ale to pomyłka. czasami czekałem 20min na FIX. Pomimo moich reklamacji w HTC i ORANGE żadnej alternatywy nie dostałem. Chociaż HTC wystwił update ROMu Orange w grudniu 2009r. Niestety to była wersja 1.93 tę którą miałem już wcześniej od 2 lat...

Wracając do tematu.

Problem z AUTOMAPĄ jest taki, że przy braku pamięcie potrafi robić dziwne rzeczy. Zajętośc pamięci przy działającej nawigacji na pewno jest bliska 100%. stąd pojawiają się problemy czasami głupieje jeżeli próbujesz zminić trasę w czasie nawigacji lub inne manewry, które wymagają ponownego przeliczenia. mam nadzieję, że kolejna wersja romu coś zrobi aby jeszcze obniżyć zajętość pamięcie. Możę Pagepool na 8 zamist 10...

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 29, 2010, 14:50:34 »
no ja bym na to nie liczył.ten ROM jest poprostu przeładowany.pamięć diamenta nie jest z gumy i tyle...
HTC One V

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 02, 2010, 00:25:43 »
...i niestety się zwiesza zbyt często. :(
Działanie z Automapą jest nędzne z uwagi na bardzo długie wyznaczanie trasy (>1min).
 lubi się czasami pojawić szary zaszumiony ekran. Zdarza się to przy wybudzaniu telefonu...
...cudów się nie spodziewam jak Romu się nie odchudzi. To chyba przypadłość Manilii.
Kiedyś używałem Winterface z czystym Windows 6.1 = zajętość pamięci 30%. Marzenie.  :wink:

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 15, 2010, 23:35:55 »
jest nowa wersja romu 2.5.5.0.
Czy ktoś próbował?

*

Offline jelen

• 33
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 16, 2010, 11:55:26 »
jest nowa wersja romu 2.5.5.0.
Czy ktoś próbował?

Nie testowalem, ale z tego co pisze tworca to zmienione zostalo Co0kies Home Tab na nowsze oraz mamy wrzucony Memo sense tweak, ktory pozwala nam ograniczyc zuzycie ramu.

Generalnie nie zgadzam się z opinia wielu osob w tym temacie, bo moim zdaniem rom jest swietny, i wlasnie bardzo stabilny. zadnych zawieszek ani tym podobnych spraw. obciazyc tez sie go spokojnie da, otwarte 7 kart w operze 10, nitrogen i palringo i 91% zajetosci procka. Jedno czyszczenie clean ramem codziennie i naprawde swietny rom ;)

Pozdrawiam.

*

Offline korno

• 42
  • Sprzęt: HTC: Diamond, Topaz, Sensation
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 16, 2010, 15:02:14 »
właśnie się ściąga ostatni romik zobaczymy :). Z wcześniejszą wersją miałem  zwiechy systemu,robił się śnieżno biały ekran .Często też po tym restartował się ,mam nadzieje , że nie będzie już takich problemów.

Czy ktoś wie jak ustawić aby na Home było można ustawić zegar z lewej strony a pogodę po prawej?Chce więcej zmieścić na ekranie powitalnym.

*

Offline lvl18

• *
  • 64
  • Sprzęt: ROKR E1 iTunes & SGS 16GB
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 17, 2010, 13:25:36 »
niestety śnieżenie pozostało, podobnie jak na większości romów z Sense, resetowanie i brak reakcji na przycisk zasilania również. mimo to jest to jeden z najlepszych romów

« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 19, 2010, 14:05:37 »
Taka mała dygresja a propos Automapy 6.2 i poprawności jej działania. Posiadam Automapę oryginalną z aktualna licencją i na Dark Innovation 2 [Sense 2.1] dzieją się z nią cuda! Czasami wyłacza się juz przy ładowaniu, czasem zawisa w trakcie działania. Automapa 6.1 działała znacznie stabilniej. Dodatkowo przy aktualizacji punktów z użyciem Miplo zwiecha jest praktycznnie zawsze! Tak więc nie wydaje mi się, że nie poprawne działania Automapy ma związek ze stosowaniem "witaminek" - jeśli już to może nowa wersja potrzebuje więcej ramu i z tego powodu na pamięciożernych romach sie "wykrzacza". Zobaczymy jak będzie z AM 6.5, która właśnie instaluję...

pzdr,
xrider

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 19, 2010, 15:01:20 »
zmien na 6.5 działa bdb

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 25, 2010, 00:02:02 »
cudów z automapą lub iGo na tym romie się nie osiągnie. Coś za coś. Piękny ROM ale Automapa będzie się wywalać z powodu zajętości pamięci. Mam Automapę 6.5 jednak wymaga trochę więcej pamięci do płynnej pracy. Czasami pomaga czyszczenie pamięci ale jest to uciążliwe. ROM 2.5.4.0 lubi płatać figle.

Ostatnio będąc na wyjeździe dokonał samodzilnej decyzji HARD-reset. Świetnie zostałem pozbawiony wszelkich kontaktów. Ostatni raz próbuje wersji 2.5.5.1 wgrywać będę przez MTTY.

*

Offline fiolemonq

• **
  • 113
  • Sprzęt: note3, s gsII, motorola defy
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 25, 2010, 10:07:00 »
jak brakuje automapie ramu, to zawsze na czas jej uzywania mozna wylaczyc manile. i tak i tak z automapy i manili sie w jednym czasie raczej nie korzysta. za wylaczeniu manili ramu raczej juz AM wystraczy ;)
trium eclipse -> 3200 -> c650 -> c651 -> c975 -> e398@e1 -> k700i -> 6300 -> e65 -> e8 -> n93i -> n95 -> HTC touch pro [ * ] -> HTC diamond -> TG01 -> galaxy SII -> Note3 -> ?

*

Offline jelen

• 33
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 25, 2010, 22:23:25 »
jak brakuje automapie ramu, to zawsze na czas jej uzywania mozna wylaczyc manile. i tak i tak z automapy i manili sie w jednym czasie raczej nie korzysta. za wylaczeniu manili ramu raczej juz AM wystraczy ;)

Niestety w nowym romie tej serii mozna w tweaku ustawic automatyczne zamykanie sie manili przy otworzeniu igo i tomtoma, ale automapy niestety nie ma.. Ja mam natomiast inne kwestie do rozwiazania:

1) W ustawieniach zakladki pogody dalem automatyczna aktualizacje co 30 minut, jednak dane sa pobierane dopiero gdy przejde na owa zakladke. Da rade zrobic tak jak z mailem, zeby sie pogoda sama niezaleznie ode uzytkownika aktualizowala co 30 minut?

2) Mam ustawiona blokade urzadzenia w Co0kies Home Tab V 1.8.5. Dlaczego podczas gdy ktos do mnie dzwoni to nie zawsze dziala mi odbior polaczenia gdy wciskam "zielona sluchawke"? raz dziala raz nie. "incoming call" na pasku po wcisnieciu przycisku na sekunde mignie na "phone" i znowu sie swieci "incoming call", czyli tak jak by w ogole nie lapal, ze jest polaczenie i dlatego nie odbiera. Jakies pomysly jak to rozwiazac?

3) kwestia nadchodzacego polaczenia dopiero po 2 sygnalach w tel dzwoniacym?

Z góry dzieki za pomoc.

*

Offline Pidzama1x

• **
  • 183
  • Sprzęt: E52
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 26, 2010, 11:26:56 »
jutro bede miał diamencika znajomego . To z chęcią go wgram na próbę. Powinno ok być :)
9210 - SPV CLASSIC - SPV C550 - MDA II - SPV M600 - N70 - SPV E650 - N80 -SAMSUNG I300 - IMATE JAQ3 - MDA VARIO III - HTC DIAMOND - E51 - IPhone 3g - Omnia Lite - E52 - Alcatel OT908 - Nokia 5800XM - Blackberry 8520 - Alcatel OT918 - SE live - BB 9320 :D

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 26, 2010, 14:21:17 »
MEMO 2.5.5.0 chodzi nieźle. Wyłączenie Manilii załatwia problem z działaniem AM. Na marginesie. Wyłączenie wszystkich bajerów wraz z manillą i dialerem to spadek zajętości RAM poniżej 40%!. System w miarę stabilny ale od czasu do czasu dzeją się dziwne rzeczy. Kilka razy zdażył się HARD Reset pomimo, że ni był planowany. Trochę to dziwne szczególnie na wyjeździe jak się gubi wszystkie kontakty. Czasami po soft reset nie chce się synchronizować z kompem i wtedy tylko HR pomaga. System wgrany metodą MTTY.
Jeżeli chodzi o dzwonienie telefonu to ponoć przypadłość Windows 6.1 ale moim zdaniem to też sprawa radia. Ja korzystam z 1.17.25.9. Chodzi nieźle trochę bardziej pożera baterię przy WiFi (1h-2h!). takie radio polecają też twórcy ROMu. Pozostałe kwestie polecam pisac bezpośrednio do autorów na xda-developers. Szybka reakcja i czasami problem z głowy.

*

Offline jelen

• 33
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 26, 2010, 16:43:59 »
Od wczoraj mam wgrany MEMO 2.5.5.1 i testuje. Generalnie wyglada super, ale wydaje mi sie, ze cos jest zwalone z blokowaniem tela przez Co0kies Home Tab, zobaczymy musze to potestowac. Wyglada stabilnie (raz tylko sniezenie i zwiecha przy polaczeniu przychodzacym). Dziwne jest to co piszesz odnoscie HR, bo ja mam diamencika troche ponad rok, mialem oryg. niebrandowany rom htc, romy od mike'a, a teraz te z serii memo i ani razu (odpukac) nie doswiadczylem mimowolnego HR.

*

Offline EDGE

• 24
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 28, 2010, 21:52:45 »
Chyba muszę wgrać ten 2.5.5.1. Na 2.5.5.0 chodzi od 2 dni bez resetowania :ok:. Zajętość pamięcie coraz gorzej. 90-93% i nie chce samoczynnie spaść. Nie używam na razie żadnych aplikacji aby sprawdzić co się będzie działo. Przy takiej zajętości nie ma szans abu AM lub iGo poszło. Pozostaje przed uzyciem wyłączać Manille lub SR. Jak wgrywacie ROMy. Metodą MTTY wyłącznie?