srs wow hd v.121 wyłącza dzwiek

• 5 Odpowiedzi
  • 871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

srs wow hd v.121 wyłącza dzwiek
« dnia: Grudzień 18, 2008, 21:33:53 »
Witam.Chcąc poprawić dziwięk Diamonda postanowilem zainstalować srs wow hd w wersji 121 z dołączonym plikiem WOWHD_ARM_Panel.cpl który trzeba wrzucić do katalogu Windows.Dzwięk z głosnika jest okropny,trzeszczy i charczy.Słuchanie mp3 to prażka.

Wersja ROM :1.93.479.3 WWE (PL) z PLAY-A
Radio 1.00.25.05

Wow hd rozwiązał ten problem ale na krótką mete.
Po świeżej instalacji WOW dzwięk jest ok.Wszystko gra,jak i na słuchawkach jak i na głośniku,do momentu kiedy odstawie Diamenta na kilka minut (5-10 min ).Dzwięk sam się wyłącza(nie działa nic).Gdy chcę puścic jakąś mp3 pasek stanu piosenki pomyka sobie swoim tempem lecz panuje cisza.Co zauważyłem dziwnego.Podczas trwania utworu pamięć zarezerwowana dla PROGRAMÓW maleje z szybkością ok. 500kb/s.Gdyby mp3-trójka trwała 4-5 minut to pamięć zeszła by do ZERA.SOFTRESET przywraca wszystko do normalnego stanu, ale to nie jest rozwiązanie.Wczoraj wieczorem słuchałem muzy przez ok 30 min.Odstawiłem go poszedłem spać.Rano budzik już nie zadzwonił.Dzwięk zawisł.Zaspałem do pracy.
Nie chce wracać spowrotem do tego czeszczącego dzwięku,bo aż mnie coś boli.
HELP ME
dzięki :-)

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: srs wow hd v.121 wyłącza dzwiek
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2008, 21:43:06 »
moze sprobuj HR zrobic. Ten dzwiek to od poczatku trzeszczal i charczal :) ? U mnie wszystko ladnie gra
Jak HR nie pomoze to proponowal bym rom zmienic

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2008, 21:51:33 »
A czym różni się czyszczenie pamięci od HR.Bo czyściłem pamięć przywracając fabryczne ustawienia.Jestem święży 2-tygodniowy posiadacz Diamonda
Napisane: Grudzień 18, 2008, 21:49:26
A możesz polecić mi jakiś ROM (PL).Tak przy okazji rozwinięcia tematu?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2008, 21:58:02 »
No to to jest wlasnie HR (Hard Reset). Jak go zrobisz to powinno ci sformatowac pamiec telefonu.
Co do romow PL to masz przyklejone na gorze forum. Jak jestes poczatkujacy to najpierw proponuje przeczytac FAQ jesli zdecydujesz sie zmienic rom

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2008, 22:02:00 »
Wiem,wiem schodzę z tematu
Napisane: Grudzień 18, 2008, 22:01:12
a wszystko jest napisane

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2008, 09:28:03 »
Witam ponownie.Zdecydowałem sie zmienić ROM.Wybór padł na  Diamentowy ROM v 3.2a wersja 1.93 - FULL WYPAS.Oczywiście straciłem tymczasowo gwaracje, ale nie martwię sie tym na razie.

Problem SRS WOW HD 121 nie zmienił się.Dalej dzwięk się zawiesza po zainstalowaniu tych driverów.A co do dzwięku z głosnika bez WOW HD to chyba Diamond już taki pozostanie.Dziwie sie tylko producentowi HTC, że pozwolił na aby wypuścić takie cacko z takim badziewnym głośnikiem.Diamond dużo na tym traci.To tyle.

Uszanowanie dla Qsqa :-)