Sposobik na słabą baterie w Diamondzie

• 37 Odpowiedzi
  • 7552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline majsel

• **
  • 133
Odp: Sposobik na słabą baterie w Diamondzie
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:50:26 »
wiesz... ja w erze dostałem ten tel za 20zł.... co prawda przy przedłużaniu 5 innych telefonów i przy dość wysokich rachunkach ale zawsze... (dlatego go wziąłem).
dlatego wydatek 200zł to 10 razy więcej niż dałem za tel :) no pewno pewno. stać mnie na takie rachunki itp. to kupię jak pewnie napiszecie.... ;)

mam tylko pytanie. czy ta większa bateria 1350mah nie potrzebuje innego tyłu od obudowy i czy będzie pasować do obudowy compacta z ery??
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 28, 2008, 16:02:23 »
mam tylko pytanie. czy ta większa bateria 1350mah nie potrzebuje innego tyłu od obudowy i czy będzie pasować do obudowy compacta z ery??
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105944.msg767504#msg767504
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC Diamond, Ipod Touch
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 28, 2008, 16:06:08 »
Nie, bo za 200 zl masz komplet bateria wraz z obudowa tylna, ja w orange przy abonamencie 100zl i przedluzaniu umowy dalem 550 zl wraz z zestawem car kit. A 550 to juz troche grosza jest. Tymbardziej ze musze teraz placic przez 2 lata te 100zl abonam. Natomiast jesli mialbym wymieniac ten telefon, to chyba tylko na omnie, ale z tego co sie zorientowalem za omnie musze doplacic, wiec juz wolalbym doplacic za baterie do toucha ta wieksza. Choc opinie o diamondzie sa takie ze to byl produkt przejsciowy, bo HTC wypuscilo Toucha HD, ktoregopewnie niedlugo bedzie mozna kupic u polskich operatorow.
ROM Dark Innovation 2 v 7.0 + Radio 1.09.25.23

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 28, 2008, 16:59:02 »
Nie, bo za 200 zl masz komplet bateria wraz z obudowa tylna, ja w orange przy abonamencie 100zl i przedluzaniu umowy dalem 550 zl wraz z zestawem car kit. A 550 to juz troche grosza jest. Tymbardziej ze musze teraz placic przez 2 lata te 100zl abonam. Natomiast jesli mialbym wymieniac ten telefon, to chyba tylko na omnie, ale z tego co sie zorientowalem za omnie musze doplacic, wiec juz wolalbym doplacic za baterie do toucha ta wieksza. Choc opinie o diamondzie sa takie ze to byl produkt przejsciowy, bo HTC wypuscilo Toucha HD, ktoregopewnie niedlugo bedzie mozna kupic u polskich operatorow.

to dopiero sie zrobil OT.
Jeden wielki problem ze baterii 1300 nie kupi sie w polskim sklepie z faktura :(

*

Offline droidboo

• 11
  • Sprzęt: Samsung i900 omnia
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 12, 2008, 00:53:56 »
a tak klapka do większej baterii bardzo "pogrubia" telefon? Wejdzie szerszy do tego etui, który jest z diamondem?

« Odpowiedź #35 dnia: Październik 12, 2008, 09:12:18 »
a tak klapka do większej baterii bardzo "pogrubia" telefon? Wejdzie szerszy do tego etui, który jest z diamondem?

Pogrubia podobno o 2-4mm no i ze względu że etui jest b. dobrze dopasowane to wydaje sie, ze nie wejdzie. Ale niech potwierdzi ktos kto ma juz ta baterie.

*

Offline grudzien86

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond, Iphone 3GS
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 12, 2008, 09:50:06 »
Potwierdzam, że na ścisk wejdzie do Etui ale przy wyjmowaniu klapka się rozsuwa. Chyba trzeba wymienić na etui od Touch Pro.
Do oryginalnego uchwytu samochodowego Diamond z powiększoną baterią nie wchodzi :-(
PROven ROM Diamond edition 1.02

*

Offline Mike1380

• *
  • 56
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 13, 2008, 20:20:27 »
Wy spod ziemi wyciągacie te szare ikony Edge?

ja mam wyłączone 3G, wyłączone GPRS auto attach, a jakoś ikona jest zawsze normalna.

najchętniej bym ją w ogole wyłączył, bo z GPRS wcale nie korzystam. tylko wlan i po kablu.

Niestety koledzy mają rację ikonka się zmienia na szary kwadracik a w nim mniejsze E. Jest to spowodowane zmianą w ustawieniach -> telefon -> pasmo -> Typ sieci GSM.    Oprócz tego mam wyłączone HSDPA . Wszystko działa jak wcześniej.