Sposobik na słabą baterie w Diamondzie

• 37 Odpowiedzi
  • 7527 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alek_d

• 27
Sposobik na słabą baterie w Diamondzie
« dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:20:08 »
Całkiem przez przypadek dowiedziałem się iż ważnym czynnikiem zjadającym nam prądzik w naszym diamondzie jest  PDP context. Obok ikonki sieci mamy ikonke E 3G G czy H i to jest właśnie złodziej naszej baterii. Startując nasz telefonik ikona ta przez krótką chwile jest jakby szara co oznacza ze PDP context jeszcze nie wystartował potem zmienia się co oznacza start PDP. Używając Advanced Config zakładka Data Connections ustawcie GPRS auto attach na Disable. Potem SR. Czas pracy mojego diamonda to teraz prawie 2 dni :D, wcześniej 1. Niestety tym sposobem wyłączone PDP działa do pierwszego połączenia sie z netem :(, aby ponownie je wyłączyć SR lub jak koledzy zauważyli wystarczy wyłączyć i ponownie włączyć moduł telefonu. :ok:
Zapraszam do testowania. :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2008, 22:19:15 wysłana przez alek_d »

*

Offline martino130

• 45
  • Hmmm.......
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
Odp: Sposobik na słabą baterie w Diamondzie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:29:58 »
alek_d,ameryki to ty nie odkryłeś,ogólnie wiadomo że wyłączenie 3g powoduje odciążenie baterii.

*

Offline alek_d

• 27
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:31:23 »
Kolego nie wyłączasz 3g!!!
nadal masz HSDPA. Poszukaj sobie co to PDP context !!!

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:57:34 »
Włączyłem... potestuję... Jakie są skutki ubocznego tego? Dłużej się łączy z Internetem, czy może co innego?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline halfi

• 23
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2008, 17:17:53 »
jezeli mozesz to wyjasnij to pojecie bede wdzieczny i co tak naprawde tym wylaczamy

*

Offline alek_d

• 27
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2008, 17:31:22 »
 Użytkownik włącza się do sieci GPRS

* Odpowiednia operacja (GPRS Attach Request[4]) zawierająca między innymi numer IMSI, dociera z terminala poprzez obsługującą go stację bazową i jej kontroler do SGSN kontrolujący Routing Area, w którym znajduje się użytkownik.
    * SGSN wysyła informację o tym fakcie do HLR, który sprawdza czy abonent (identyfikowany za pomocą numeru IMSI) ma ważną subskrypcję na usługę GPRS.
    * Jeśli abonent ma ważną subskrypcję na usługi GPRS, HLR zapisuje sobie adres SGSN obsługującego aktualnie użytkownika i zwraca do tego SGSN informacje związane z subskrypcją (np. Quality of Service (QoS), informację o wykupionych usługach związanych z GPRS itp.).
    * W SGSN zapisywana jest informacja otrzymana od HLR, dodatkowo zapamiętywane jest aktualne położenie użytkownika w postaci Routing Area, z którego zostało wysłane żądanie włączenia się do sieci.
Czynność ta odpowiada zalogowaniu się do zewnętrznej sieci: np. do korporacyjnej sieci LAN, do serwerów dostawcy usług internetowych, lub do Service LAN operatora - właściciela sieci GPRS, który oferuje własne serwisy na bazie tej technologii. Terminal musi mieć skonfigurowany parametr APN (Access Point Name), który identyfikuje zewnętrzną sieć, z którą użytkownik może się połączyć poprzez GPRS. Dodatkowo terminal może mieć skonfigurowane inne parametry (np. hasło) które posłużą podczas uwierzytelniania przy próbie dostępu do zewnętrznej sieci. Załóżmy, że użytkownik chce skorzystać z Internetu:

* Terminal wysyła operację Activate PDP Context Request[4] do SGSN obsługującego Routing area, na którym znajduje się użytkownik. Operacja może zawierać między innymi parametr APN (Access Point Name), identyfikujący sieć, z którą terminal będzie się łączył za pomocą usługi GPRS.
    * SGSN odpytuje serwer DNS znajdujący się w sieci IP łączącej elementy sieci GPRS o adres GGSN obsługującej sieć identyfikowaną przez przesłany parametr APN.
    * SGSN wysyła operację Create PDP Context Request[5] do odpowiedniego GGSN.
    * GGSN wysyła żądanie przydzielenia numeru IP do serwera ISP znajdującego się w zewnętrznej sieci.
    * Zwrócony adres IP (na przykład za pomocą DHCP) jest przesłany poprzez sieć GPRS (GGSN->SGSN->BSC->BTS) do terminala. Jednocześnie staje się on częścią PDP context[2] przechowywanego w GGSN dla tej sesji. PDP context będzie zawierał między innymi numer IMSI terminala, odpowiadający mu numer IP oraz adres IP SGSN, na którego obszarze ten terminal się znajduje.

Przekopiowane z http://pl.wikipedia.org

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2008, 18:57:04 »
Nie ma w zasadzie skutków ubocznych , po prostu jak będziesz się chciał połączyć z netem , będziesz musiał troszkę dłużej poczekać aż się zaloguje do sieci GPRS , tak na prosty rozum .
:)

*

Offline Staw

• 27
  • Sprzęt: HTC hd2
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:16:40 »
gdzie to ustawić w diamondzie z polskiej dystrybucji bo jakoś nie mogę znaleść.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:42:54 »
gdzie to ustawić w diamondzie z polskiej dystrybucji bo jakoś nie mogę znaleść.

No i nie znajdziesz, powinnienes uwazniej czytac.
Musisz miec aplikacje o nazwie Advanced Configuration Tool i tak jak jest to opisane w pierwszym poscie za jej pomoca wylaczyc PDP context.

Swoja droga jak mam ustawione 2G to ikonke E bardzo czesto mam szara.

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:01:33 »
Wy spod ziemi wyciągacie te szare ikony Edge?

ja mam wyłączone 3G, wyłączone GPRS auto attach, a jakoś ikona jest zawsze normalna.

najchętniej bym ją w ogole wyłączył, bo z GPRS wcale nie korzystam. tylko wlan i po kablu.

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:12:34 »
A ja mam wszysto wlaczone jak bylo od nowosci i 2 dni telefon spokojnie dziala , slucham muzy meczego go tez netem i zyje , zrobie test ile wytrzyma bez uzywania neta i sluchania muzy :P
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:49:12 »
A ja mam wszysto wlaczone jak bylo od nowosci i 2 dni telefon spokojnie dziala , slucham muzy meczego go tez netem i zyje , zrobie test ile wytrzyma bez uzywania neta i sluchania muzy :P

To ile czasu uzywasz tego netu, sluchasz muzy? Oprocz tego wykonujesz jakies rozmowy, smsy?

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 26, 2008, 09:37:28 »
Ja laduje codziennie a nawet kilka razy na dzien. Jak mam odpalona navi to od razu pod ladowarke samocodowa a na noc podlaczam po usb. Na szczescie dziala jak komp wylaczony. Ogolnie bateria to glowna problem MDA C IV i Diamonda.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 26, 2008, 13:06:38 »
Nie ma w zasadzie skutków ubocznych , po prostu jak będziesz się chciał połączyć z netem , będziesz musiał troszkę dłużej poczekać aż się zaloguje do sieci GPRS , tak na prosty rozum .

Skutkiem ubocznym jest fakt, ze gdy ktos wysyła do nas MMS-a, zamiast go otrzymać, odbieramy SMS-a z linkiem do strony, gdzie mozemy go sobie obejrzeć. Mam rację?
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 26, 2008, 13:08:37 »
Zeby ponownie wylaczyc PDP nie trzeba wykonywac SR wystarczy wylaczyc i ponownie wlaczym modul telefoniczny.

Skutkiem ubocznym jest fakt, ze gdy ktos wysyła do nas MMS-a, zamiast go otrzymać, odbieramy SMS-a z linkiem do strony, gdzie mozemy go sobie obejrzeć. Mam rację?

Mysle, ze nie, ze odbierze mmsa.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 26, 2008, 13:36:57 »

No nie wiem. Juz kilku krotnie mi się zdarzyło, że wystarczy, iż nie miałem aktywnej sesji (powyzej sily sygnału niebyło znaczka 3G, H, badź E) i juz takiego SMS-a otrzymywałem zamiast MMS. Może to zbieg okoliczności.... nie wiem, nieznam się, dlatego pytam. Ale jest to denerwujące.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 26, 2008, 13:46:14 »

No nie wiem. Juz kilku krotnie mi się zdarzyło, że wystarczy, iż nie miałem aktywnej sesji (powyzej sily sygnału niebyło znaczka 3G, H, badź E) i juz takiego SMS-a otrzymywałem zamiast MMS. Może to zbieg okoliczności.... nie wiem, nieznam się, dlatego pytam. Ale jest to denerwujące.

Wlasnie przed chwila sprawdzilem, wyslalem mmsa z netu i ladnie doszedl.
To co opisujesz tez mi sie zdarzylo, ale w momencie kiedy byl wybudzony pda to ponownie sciagal mmsa o ktorym wczesniej dostalem smsa, ze jest do pobrania ze strony.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 26, 2008, 14:03:21 »
ja co 0,5h lacze sie z korporacyjna poczat na exchange oraz inna skrzynka pop3.
Korzystam z tego co akurat jest w eterze - nie zawsze jest przeciez HSDPA.
Czy w moim przypadku to sie sprawdzi? Nie przeszkadza mi ze bedzie laczyc sie wolniej ale czy w/g bedzie mi dzialac siec i z jaka wtedy szybkoscia? Mimo tego ze to opisales to nadal nei do konca wiem co to robi ;) i nie chdzi mi jak dziala. Tylko ja?

Szczegolnei to:
"1. Niestety tym sposobem wyłączone PDP działa do pierwszego połączenia sie z netem smutny, aby ponownie je wyłączyć SR."

Przeciez wiekszosc z nas czesto laczy sie do internetu - czy po to aby pobrac poczte, posufrowac czy chocby pogode. Czy po tym trzeba robic restart?? Jesli tak to chyba ogranicz to ten sposob do ludzi ktorzy tylko dzwonia.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 14:05:57 wysłana przez noise »

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 26, 2008, 18:42:40 »
Wlasnie przed chwila sprawdzilem, wyslalem mmsa z netu i ladnie doszedl.
To co opisujesz tez mi sie zdarzylo, ale w momencie kiedy byl wybudzony pda to ponownie sciagal mmsa o ktorym wczesniej dostalem smsa, ze jest do pobrania ze strony.

Potwierdzam. Faktycznie, przy wyłaczonym PDP dotarł do mnie MMS. Jeszcze bardziej w takim razie zastanawioa mnie fakt, co było kilkukrotnie przyczyna takiego stanu, jak opisałem wyzej. Ale to juz OT nadajacy się na inny watek.

pozdrawiam,

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 27, 2008, 11:22:30 »
zrobilem jak kolega opisa (choc nie uzykalem odpowiedzi na moje pytania :( ) i niestety bateria trzyma ile trzymala :(

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 27, 2008, 18:23:23 »
Dziwne. Ja z kolei zauważyłem poprawę. Wczoraj o pierwszej w nocy gdy kładłem sie spać miałem 54%. Koło 10.00 miałem stan 51% i utrzymywał mi się dziś do 16. Później łaczyłem sie kilkakrotnie z netem i wykonałem dwie-trzy rozmowy. W tej chwili 18.20 mam 32%. Bateria trzyma drugi dzień jak nigdy dotąd.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 28, 2008, 04:01:43 »
Myslalem ze to pic na wode ale naladowalem rano  i jestem w szoku prawie czwarta a ja mam 50%, normalnie przy moim uzytkowaniu to 12h i mam 1% a tu 50% po 21h
jedna mala wada ze po internecie trzeba wylaczac telefon i właczyc ale to i tak nie jest resetowanie

moim zdaniem nalezaloby watek przypiac conajmniej dwukrotny wzrost zywotnosci, a bateria  to jedna z najwiekszych bolączek
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC Diamond, Ipod Touch
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 28, 2008, 09:23:26 »
Czy ja dobrze rozumiem, ze po ustawieniu opcji, ktore tu opisaliscie zywotnosc baterii podskoczyla, czy to na RADIo 05 i oryginalnym ROMIE tez bedzie dzialalo w ten sam sposob. Bo stoje przed decyzja wymianmy tego telefony na inny. Mam wazna w orange rekojmie i w poniedzialek jak cos ide i moga mi wymienic, dla mnie przede wszystkim liczy sie bateria, bo telefon sluzy mi glownie do dzwonienia, a nie pot o kupuje sie drogi sprzet zeby go non stop ladowac, chyba ze bylby dawany standarowo z wieksza bateria, ale wydawanei kolejnych 200zl jakos mnie nie przekonuje do niego.

Operator (Orange) proponowal mi Samsung i900 Omnia (niestety w orange nie ma HTC Touch HD), i chyba to bedzie lepszy wybor niz Diamond. Wiem ze frajda jest modyfikowanie softu, ale przy takim telefonie to wlasnie ten oryginalny powinien dawac 90% satysfakcji, a nie zeby tracic godziny na czytanie postow ludzi ktorzy staraja sie zeby cokolwiek wydobyc z Diamonda. Mam dla Was ogromny szacunek ze macie taka wiedze i checi, no ale niektorzy nie sa programistami, bo w koncu telefon to tolefon, najwazniejszy jest komfort i latwosc obslugi no i wygoda, ze jak rozmawiasz z kims to telefon ci nie padnie, bo bateria trzymala na caly dzien 5h.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 09:44:58 wysłana przez Dr.House »
ROM Dark Innovation 2 v 7.0 + Radio 1.09.25.23

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 28, 2008, 10:10:16 »
Czy ja dobrze rozumiem, ze po ustawieniu opcji, ktore tu opisaliscie zywotnosc baterii podskoczyla, czy to na RADIo 05 i oryginalnym ROMIE tez bedzie dzialalo w ten sam sposob. Bo stoje przed decyzja wymianmy tego telefony na inny. Mam wazna w orange rekojmie i w poniedzialek jak cos ide i moga mi wymienic, dla mnie przede wszystkim liczy sie bateria, bo telefon sluzy mi glownie do dzwonienia, a nie pot o kupuje sie drogi sprzet zeby go non stop ladowac, chyba ze bylby dawany standarowo z wieksza bateria, ale wydawanei kolejnych 200zl jakos mnie nie przekonuje do niego.

Operator (Orange) proponowal mi Samsung i900 Omnia (niestety w orange nie ma HTC Touch HD), i chyba to bedzie lepszy wybor niz Diamond. Wiem ze frajda jest modyfikowanie softu, ale przy takim telefonie to wlasnie ten oryginalny powinien dawac 90% satysfakcji, a nie zeby tracic godziny na czytanie postow ludzi ktorzy staraja sie zeby cokolwiek wydobyc z Diamonda. Mam dla Was ogromny szacunek ze macie taka wiedze i checi, no ale niektorzy nie sa programistami, bo w koncu telefon to tolefon, najwazniejszy jest komfort i latwosc obslugi no i wygoda, ze jak rozmawiasz z kims to telefon ci nie padnie, bo bateria trzymala na caly dzien 5h.

Tylko nie mysl, ze Omnia bedzie trzymac Tobie tydzien. Bedzie trzymac dluzej niz Diamond to na pewno, ale masz szybki procek i wiekszy ekran wiec tez bedzie ciagnac. Ma niestety tez braki w stosunku do Diamonda nie ma VGA i akcelometru 3D.
Kolejna sprawa to, ze Omnia to tez WM, wiec nie wszystko bedzie cacy jakbys sobie zyczyl,a ma o wiele mniejszy support. Jak na razie nie bylo narzedzi w stylu ACT, DT itp, a uzytkownicy musieli pewne ustawienia zmieniac recznie w rejestrze, nie wspominajac o mniejszej ilosci ROM. Jesli dla Ciebie tak wazny jest czas pracy na baterii, niezawodnosc jako telefon to wez zwykla komorke albo multimedialnego IP 3G.

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 28, 2008, 10:14:02 »
Kolego nie wiem co boli twojego Diamonda , ale ja pracuje w DHL-u i w ciągu dnia non stop używam telefonu , i nie zdarzyło mi się jeszcze żeby nie wytrzymał do wieczora , zresztą w razie czego mam ładowarkę samochodową .
A wracając do tematu to po wyłączeniu tej opcji żywotność baterii wzrosła 2 krotnie  , teraz to 2 dni trzyma , a w weekend jak mało używam telefonu to prawie 3 dni .
:D
A jak mi się zdarzy użyć internetu , to wystarczy wyłączyć i włączyć moduł telefonu i znowu jest nie zalogowany , bez resetu .
;)
Polecam wszystkim zmianę tego ustawienia .

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 28, 2008, 10:37:48 »
Mialem do tej pory nokie 6280 i chcialem czegos bardziej biznesowo-funkcjonalnego. Nokia mi po roku uzytkowania nadal trzyma tydzien bez ladowania, a czesto dzwonie i wysylam sporo smsow. Nie sadzilem ze kupujac nowy telefon, bateria bedzie az takim orzechem do zgryzienia :( To nie jest marudzenia, tylko wybranie takiego telefonu ktory bedzie ci pomoca a nie utrapieniem w zyciu codziennym.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 28, 2008, 10:57:12 »
Zrozumiałe jest to że Ci którzy są poza domem cały dzień mają stres związany z baterią w Diamondzie.Natomiast ty kolego robisz problem z niczego,ładowanie telefonu raz dziennie to nie problem.Masz do dyspozycji też samochodową.A porównanie Nokii do Diamenta ....no wybacz ale to już lekka przesada.
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 28, 2008, 11:00:50 »
Chyba nie zrozumiales, po to sie przesiadlem na diamonda bo chcialem miec wlasnie to nieporownywalna roznice. Thats all, aczkolwiek nadal uwazam ze bateria 900 ktora jest dodawana do zestawu standard to specjalny chwyt HTC, bo uwazam ze wieksza polowa kupi 1350 i wyda te kolejne 200zl.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 28, 2008, 11:27:37 »
A jak mi się zdarzy użyć internetu , to wystarczy wyłączyć i włączyć moduł telefonu i znowu jest nie zalogowany , bez resetu .
;)

No tak ale jesli ktos sychronizuje poczte (czyli potrzebuje nie tylko dzwonienie) automatycznie co 1h? to co wtedy? Prosze mi wytlumaczyc bo nie bardzo rozumie idee tego rozwiazania.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 28, 2008, 11:38:46 »
Robi sie maly offtop w tym watku, ale coz gwoli wyjasnienia.
Mysle, ze kolega Dr.House robi troche z igly widly i wyolbrzymia sprawe.
Owszem bateria w Diamondzie nie jest jego najmocniejsza strona, ale nie przesadzajmy.
W innych urzadzeniach z szybkim prockiem, ekranem VGA, WM na pokladzie itp bateria tez nie bedzie trzymac niewiadomo ile, moze dzien, dwa dluzej w zaleznosci od uzytkowania. Diamond z odpowiednimi ustawieniami potrafi wytrzymac do 2dni, nawet jesli duzo rozmawiasz to spokojnie wytrzyma 1dzien, a chyba nie mieszkasz na pustyni, zeby nie moc doladowac w aucie, w domu, albo gdzies gdzies gdzie jest gniazdko, albo komp z usb.
Poza tym Diamond ma takie, a nie inne rozmiary, jest bardzo maly i lekki w porownaniu do innych ppc, wiec cos za cos.
Inna sprawa, ze mozna dokupic dodatkowa baterie, ok 200zl, ale jesli ktos kupuje Diamonda i wydaje juz tyle kasy to chyba te 200 nie jest az takim problemem, chyba, ze masz od operatora, ale zeby dostac Diamonda w niskiej cenie trzeba miec wysokie rachunki i ta suma chyba nie jest tak zawrotna.
Wiem, wiem, chcialoby sie miec od razu i po co placic dodatkowo, ale tak juz jest. Niestety nie pogodzisz urzadzenia all-in-one z mnostwem mozliwosci, zeby byl maly, lekki, a bateria trzymala tydzien, niestety tak sie nie da. W takim wypadku sprawdza sie najlepiej komorka, ale te najnowsze, multimedialne tez nie sa demonami pracy na baterii tak jak bylo kiedys.

Cytat: noise
link=topic=109967.msg769538#msg769538 date=1222594057
;)
No tak ale jesli ktos sychronizuje poczte (czyli potrzebuje nie tylko dzwonienie) automatycznie co 1h? to co wtedy? Prosze mi wytlumaczyc bo nie bardzo rozumie idee tego rozwiazania.

Najwyrazniej to rozwiazanie nie jest dla wszystkich.