SPM Mobile shell + MobileSense zamiast podmiany ROMow ?

• 7 Odpowiedzi
  • 3437 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPM Mobile shell + MobileSense zamiast podmiany ROMow ?
« dnia: Styczeń 06, 2010, 23:07:55 »
Witam,
zastanawiam się czy dla efektu lepszego UI łatwiej nie jest zastosować SPM Mobile shell + MobileSense theme  zamiast stałe podmiany ROMów na lepsze ale nadal niedoskonałe?
Czy ktos juz obie z tych opcji wyprobowal i moglby przedstawic ich wady i zalety ?
Pozdrawiam
Marcin

*

Archangel

Odp: SPM Mobile shell + MobileSense zamiast podmiany ROMow ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2010, 08:31:34 »
właśnie bawiłem się Mobile Shell w najnowszej wersji, niestety może i chwilowo fajnie wygląda ale potem wychodzi więcej problemów z tym oprogramowaniem, ponieważ, kilka razy zawiesił mi telefon, raz miałem taki problem, że telefon już nie odpowiadał nawet po SR więc tylko HR był możliwy, ostatnio "oglądałem" ustawienia i nagle wyszedłem i zniknęły wszystkie czcionki, zamiast tego pokazały się prostokąty... Dla mnie jest to g*wniany soft i jakoś lepiej korzysta mi się ze standardowego ROMu HTC z TF3D wyłącznie.

Swoją drogą nie mogłem za chiny zmusić SPB MShell do utworzenia skrótu bezpośrednio do pisania nowej wiadomości, ale to może ktoś rozwiązał, jednak mi się nie udało do tego dojść po wielu próbach

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2010, 09:02:42 »
Twoje tzw UI to nie wszystko. Bazą jest system, który można określić kilkoma parametrami: funkcjonalność, szybkość działania, pamięciożerność, czas działania na baterii itp. Jeżeli dopasujesz dobry system to wtedy można się zastanawiać nad rozwiązaniami różnych nakładek. Jeżeli jesteś nowym posiadaczem Touch Diamond to poczytaj trochę... bo to czasami kapryśna bestia :D
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2010, 18:46:43 »
Ja jestem bardzo zadowolony z MobileShell.. Wolę i od nakłądki HTC i od nakłądki Microsoftu.

*

Offline kaciek

• *
  • 98
  • Sprzęt: Xperia ARC S / HTC HD2 Android/Windows
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 10, 2010, 08:11:20 »
Ja jestem bardzo zadowolony z MobileShell.. Wolę i od nakłądki HTC i od nakłądki Microsoftu.

Ja też mam takie zdanie, nie zdarzają mi sie żadne zwiechy, to bardziej wina mniej lub bardziej dopracowanego ROM-u
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2010, 19:43:15 »
Zgadzam się z przedmówcami. Ja osobiście instaluje zawsze romy typu ultra clean i zaraz po tym duet mobile shell+sense.
Do tego stery NeoS2007 i wszystko śmiga. Naprawdę zwis to rzadkość. Polecam.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2010, 23:27:53 »
Ja mam ROM "lekki" by qsqa i od dawan korzystam z SPB Mobil Shell i działa świetnie. Nic się nie wiesza, nic nie zacina.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2010, 10:04:28 »
Po zainstalowaniu Mobile Sense z pamięci RAM ucieka ponad 10 MB w stosunku do standardowego wyglądu Mobile Shell. W diamondzie ilość pamięci nie pozwala na takie udogodnienia :)