Bawie się SPB 3.5. I tak:
- wersję trial mozna zarejestrować na kody z 3.0/3.0.1
- troche dłuzej sie ładuje niż 3.0.1
- wolniejszy w działaniu niż 3.0.1 (nawet, gdy uzywałem nakładki Sence la Révolution V2 robiącej Hero z Diamonda)
- widgety bardziej przemyslane i ładniejsze. Wreszcie dodana "nazwa operatora" (do tej pory trzeba było posiłkowac się nakładkami), w pogodzie wyswietla oprócz temperatury kierunek wiatru, jego predkosc, cisnienie atm. i wilgotność. Mozna wybrac swoje "ulubione jednostki". Dziwna rzecz z pogodą - w zakładce prognoza pogody pokazuje mi dla Wrocławia 12st.C i opady ale przy przejsciu do szczegółów nazywa sie to juz "Current Conditions" (nie przetłumaczyli chłopaki), wyświetlane sa Strachowice - lotnisko pod Wrocławiem i pogoda słoneczna z temp. 9st.C. stan na godz. 10:15. Ciekawe...

Generalnie - powłoka bardziej ugadżetowiona. Momentami troche jedzie festynem

, np. wejscie w tryb "karuzela" i szybkie przewijanie powoduje, ze całość obrazka jakby oddala się. Rozumiem, ze to na skutek siło odśrodkowej

. Ale ładne i bede korzystał, przynajmniej na razie.
Ostatnio próbowałem wrócić do TF3D, mutacji 2.0, 2.1, 2.5 ale z Diamondem to DRAMAT

Zasoby sa wziete w 70%, slimaczy się a i tak funkcjonalnośc niewielka. Dla mnie z dodatków wazne sa: kalendarz i pogoda. W SPB działaja bez zarzutów (aha, w wersji 3.5 mozna ustalić interwał, co jaki pododa bedzie automatycznie pobierana, miłe), kalendarz to marzenie. A w kazdej wersji TF3D po paru dniach widze pogode z defaulta ta, która była w momencie pobierania aktualizacji. Mrok..