Słuchawki do Diamonda

• 32 Odpowiedzi
  • 5966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kayin

• 35
Słuchawki do Diamonda
« dnia: Lipiec 08, 2008, 16:08:31 »
Czy istnieją dobrej jakości słuchawki z pilotem pasujące do Diamonda ? Znalazłem jedynie model HTC E100 Wired Remote ale brak jakichkolwiek informacji czy dobrze grają.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Słuchawki do Diamonda
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2008, 16:27:48 »
Kup przejściówkę i podłącz dowolne słuchawki z wtyczką jack :)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline kayin

• 35
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2008, 17:06:49 »
A czy w przypadku takiego rozwiązania będzie działał pilot w takich słuchawkach?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2008, 17:49:44 »
A czy w przypadku takiego rozwiązania będzie działał pilot w takich słuchawkach?

W przejsciowce nie ma pilota.

Najlepsze rozwiazanie to zaopatrzyc sie w zestaw bluetooth stereo np firmy JABRA : http://www.allegro.pl/item394446932_sluchawki_bluetooth_jabra_bt3030_niesmiertelnik.html
super sprawa i pelna nawigacje nad muzyka masz!  i to wszystko bez zbednych kabelkow, rewelacja!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 17:53:06 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2008, 19:39:03 »
Nie, bo tak jak napisał kolega wyżej w przejściówce nie ma mikrofonu. Na całe szczęście i na to jest sposób jeśli posiadamy oryginalny zestaw słuchawkowy z mikrofonem. Metoda inwazyjna, ale działa i jest sprawdzona przeze mnie w kilku telefonach, które miały gniazdo słuchawek inne niż jack. Co trzeba zrobić? W zestawie słuchawkowym, powyżej mikrofonu odcinamy słuchawki i przylutowujemy gniazdo jack. Dzięki czemu otrzymujemy za kilka groszy przejściówkę z mikrofonem :)
FXP208 - CM10

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2008, 22:22:38 »
Jest tego sporo. Jako propozycje mogę podać:
www.easydevices.co.uk/...
www.clove.co.uk/...
www.adapt-mobile.com/...

Oczywiście w każdym z tych sklepów są inne rozwiązania (np. przejściówki proste, z mikrofonem, z przyciskami).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2008, 22:34:22 wysłana przez Air. »

*

Offline kayin

• 35
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2008, 00:42:09 »
Czyli najlepiej zaopatrzyć się w zestaw bezprzewodowy. Znalazłem fajny zestaw Sony Ericsson HBH DS970. Jak myslicie czy funkcje typu zmiana głośności i utworu będzie działała na diamondzie

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2008, 13:58:23 »
Co do słuchawek SE DS970, sam takich używam z moim n300 (myślę że diamencik nie będzie gorszy), z wm playerem działa wszystko, pause/play, do przodu do tylu, ale inne programy już różnie (TCMP nie obsługuje standardowo ale może da się ustawić gdzieś albo nowsza wersja obsługuje).

Jeżeli ktoś używa słuchawek BT to niech mi powie pls czy radio działa czy trzeba mieć podłączone kabelkowe słuchawki (albo może jakiś tweak żeby działało tez na BT radio). Pozdrawiam

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2008, 17:54:44 »
Witam upewnie sie zanim kupie...

http://www.allegro.pl/item395270827_oryg_sluchawki_htc_u110_htc_qtek_spv_mda_tm%5D.html#photo

Czy ten zestaw bedzie pasowal do HTC DIAMOND (wyzej podobny zestaw byl wymieniony przez Air)
Nie mialem wczesniej HTC wiec nie wiem czy wszystkie maja takie same wejscia, a na aukcji nie ma wymienionego Diamonda

I czy to dziala podobnie jak w tel SE, czyli w tym cypelku gdzie sie podczepia sluchawki, jest zamontowany mikrofon
(i np moge sobie podlaczyc wlasny zestaw stereo)?

*

Offline ryki67

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2008, 18:50:16 »
Witam
Panowie diwe sprawy
1. Jakie słuchaweczki tylko że przewodowe polecacie do DIAMONDA, a wogóle to jaka jest jakość dzwięku w tym telefonie?
bardzo proszę o porównania,
jak się sprawdzają w miarę tanie słuchaweczki CREATIV-a EP-630 czy moga być, to znaczy jakość dosyć dużo lepsza od oryginalnych???

2. Z innej beczki jak nakleic najlepiej folię na ekran, bez elementów pyłu itp.
gdzieś czytałem że np wykonać czynność w łazience w dosyć mocno wilgotnym powietrzu.
Proszę o wskazówki

*

Offline martino130

• 45
  • Hmmm.......
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2008, 18:55:11 »

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 24, 2008, 19:10:23 »
Też szukam słuchawek. Mam pare pytań.

1) Wiadomo Bluetooth fajnie fajnie, ale co z baterią... zarówno diamonda jak i pilocika BT?
2) Przeróbka słuchawek HTC na jack jest sama w sobie dobra, ale wyobraź sobie noszenie w kieszeni wtyczki "prostej", z której kabel wychodzi równolegle do telefonu. Wg mnie koszmar, chyba że telefon do góry nogami, dlatego chyba jednak przejściówka ext->mini, gdzie kabelek zaraz za wtyczką łamie się "w bok" będzie lepsza, bo wygodniejsza.
3) http://www.adapt-mobile.com/mobile/detail.php?p_id=409   Właśnie o taką wtyczkę chodzi, to całkiem fajna propozycja, ale co to za słuchawki (jakość) !?
4) KOSS wiadomo, ale + przejściówka musi być.
contrast is not a sin...

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 24, 2008, 19:21:19 »
Przeróbka słuchawek HTC na jack jest sama w sobie dobra, ale wyobraź sobie noszenie w kieszeni wtyczki "prostej", z której kabel wychodzi równolegle do telefonu. Wg mnie koszmar, chyba że telefon do góry nogami, dlatego chyba jednak przejściówka ext->mini, gdzie kabelek zaraz za wtyczką łamie się "w bok" będzie lepsza, bo wygodniejsza.
Wystarczy przed przeróbką ruszyć troszkę głową i zostawić trochę kabla ;) Dzięki temu mamy swobodę w ułożeniu telefonu w kieszeni. Sam taką przejściówkę sobie zrobiłem i jej użytkowanie jest bardzo wygodne.
FXP208 - CM10

*

Offline jendrushTT

• 350
    • http://endrju.tumblr.com
  • Sprzęt: X10, Vx, Fossil Abacus, Eee Pc 1000h
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 24, 2008, 20:17:40 »
Ja znalazlem jakis czas temu taki zestawik: http://www.haalo.pl/?pasaz=ceneo&&item=SP13582#SP13582 . Orientuje sie na jakiej zasadzie dzialaja te przyciski, tzn. czy tylko w wmp, czy moze tez w innych programach? Sa tez na allegro, ale drozsze - okolo 110zl.
Opcja SZUKAJ, naprawde warto...

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 24, 2008, 20:25:03 »
Przeróbka słuchawek HTC na jack jest sama w sobie dobra, ale wyobraź sobie noszenie w kieszeni wtyczki "prostej", z której kabel wychodzi równolegle do telefonu. Wg mnie koszmar, chyba że telefon do góry nogami, dlatego chyba jednak przejściówka ext->mini, gdzie kabelek zaraz za wtyczką łamie się "w bok" będzie lepsza, bo wygodniejsza.
Wystarczy przed przeróbką ruszyć troszkę głową i zostawić trochę kabla ;) Dzięki temu mamy swobodę w ułożeniu telefonu w kieszeni. Sam taką przejściówkę sobie zrobiłem i jej użytkowanie jest bardzo wygodne.
Nie chodzi mi o to. Zobacz sobie jaka jest końcówka od słuchawek, jest ona dość duża i kabel wychodzi prosto. A zobacz sobie TAKĄ PRZEJŚCIÓWKĘ , ona się łamie w bok i kabelek nie będzie przeszkadzać.
Ja znalazlem jakis czas temu taki zestawik: http://www.haalo.pl/?pasaz=ceneo&&item=SP13582#SP13582 . Orientuje sie na jakiej zasadzie dzialaja te przyciski, tzn. czy tylko w wmp, czy moze tez w innych programach? Sa tez na allegro, ale drozsze - okolo 110zl.
Kabel-->pilot-->słuchawki

pilot z tego co czytałem działa dobrze w WMP i trochę z TCPMP, ale czy z TouchFlo playerem!? Hmm dobre pytanie.
contrast is not a sin...

*

Offline Alucard69

• 7
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 25, 2008, 00:03:51 »
Ja z kolei chciałem zapytać czy jak się podłączy adapter ExtUSB->jack to działa radio FM? Bo adapter to jest na pewno najlepsze rozwiązanie: w końcu nie ma większego wyboru słuchawek niż te z portem 3,5 mm. Miałem tak w moto V3x przejściówka miniUSB->Jack + Creative EP-830 i grało jak należy.

*

Offline ryki67

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 25, 2008, 01:26:06 »
Witam
wielkie dzieki za odpowiedzi
czyli generalnie trza kupić KOSS SPARK PLUG zgodnie z waszymi sugestiami.

Natomiast podpowiedzcie cos na temat przyklejenia folii na ekran zeby to wykonac przyzwoicie
pozdrawiam

*

Offline martino130

• 45
  • Hmmm.......
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:26:07 »
Najlepiej w kuchni/łazience z powodu małej ilości farfocli w powietrzu,można też lekko zaparować pomieszczenie.
Pamiętaj ,kanałówki nie każdemu podchodzą ,ja jestem zadowolony (więcej niż zadowolony).

*

Offline alek_d

• 27
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2008, 15:30:16 »
POLECAM: HTC BH S100 Zestaw sluchawkowy Bluetooth A2DP. Dziala super i dźwięk i sterowanie OK. :ok:

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2008, 17:52:19 »
Ja z kolei chciałem zapytać czy jak się podłączy adapter ExtUSB->jack to działa radio FM? Bo adapter to jest na pewno najlepsze rozwiązanie: w końcu nie ma większego wyboru słuchawek niż te z portem 3,5 mm. Miałem tak w moto V3x przejściówka miniUSB->Jack + Creative EP-830 i grało jak należy.
Napewno, generalnie radio będzie chodzić i bez słuchawek, ale jest to zablokowane programowo, po prostu to co jest wpięte w ExtUSB jest anteną i nieważne czy to będą słuchawki oryginalne czy po przejściówce na jacka.
contrast is not a sin...

« Odpowiedź #20 dnia: Październik 22, 2008, 15:11:56 »
Witam,
A ja mam taki problemik mam dell BH200 (dźwięk oki, bateria bez zastrzeżeń) i wykrywane są  jako urz.głośnomówiące oraz urz. stereo musze wybrać co chcę używać.
problem występuję wtedy gdy słucham muzyki i ktoś do mnie dzwoni a mianowicie :
muzyka przestaje grać w słuchawkach i w telefonie słychać dźwięk dzwonka  i a kiedy odbieram połączenie słuchawki zamierają i rozmowa musi być prowadzona przez telefon :(
czy to normalne czy może jest jakaś metoda.

uzupełninie :
słuchawki nie działają jako zestaw hand free poprostu cisza ikonka na wyświetlaczu poprawna , sprawdzałem słuchaweczki na noki i smigaja az miło, czy muszę zmienić jakieś ustawienia oprócz wyboru trybu handsfree?????

« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 08:26:41 wysłana przez meffi »

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 22, 2008, 16:03:18 »

pilot z tego co czytałem działa dobrze w WMP i trochę z TCPMP, ale czy z TouchFlo playerem!? Hmm dobre pytanie.

Ja mam taki oryginalny zestaw sluchawkowy HTC RC E100 wraz z pilotem i dziala to dobrze - wszystkie funkcje z odtwarzacza Touch Flo dzialaja sprawnie.
Pilot jest w porzadku, natomiast napewno wymienie sluchawki - tylko jeszcze nie zdecydowalem jakie to beda - z pewnoscia nie bedzie to zestaw Blue... nie chce sobie zawracac glowy ladowaniem baterii w kolejnym urzadzeniu.

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 23, 2008, 09:52:14 »
"Ja mam taki oryginalny zestaw sluchawkowy HTC RC E100 wraz z pilotem i dziala to dobrze - wszystkie funkcje z odtwarzacza Touch Flo dzialaja sprawnie.
Pilot jest w porzadku, natomiast napewno wymienie sluchawki - tylko jeszcze nie zdecydowalem jakie to beda - z pewnoscia nie bedzie to zestaw Blue... nie chce sobie zawracac glowy ladowaniem baterii w kolejnym urzadzeniu."

Witam,
Czy w ten zestawie jest możliwość wymiany samych słuchawek tzn, czy pilot posiada wejście na słuchawki.?

Andrzej.

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 23, 2008, 10:47:57 »
Witam,
Czy w ten zestawie jest możliwość wymiany samych słuchawek tzn, czy pilot posiada wejście na słuchawki.?

Andrzej.

Czesc !
Tak ... nie ma problemu, mozesz sobie kupic dowolne sluchawki z wtyczka miniJACK.
Ja zakupilem sluchawki KOSS KEB24BK i ocenilbym je w swojej subiektywnej skali na 6+/10, brakuje mi w nich troche srednich tonow.
Dla ciekawych dodaje zdjecia pilota i sluchawek od XDA Ignito (HTC RC E100)
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 10:58:19 wysłana przez popaS »

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 23, 2008, 14:52:01 »
Dzieki kolego.

Andrzej.

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 23, 2008, 15:59:27 »
Cytat: popaS link=topic=102234.msg793883#msg793883
date=1224751677
Witam,

Andrzej.

Czesc !
Tak ... nie ma problemu, mozesz sobie kupic dowolne sluchawki z wtyczka miniJACK.
Ja zakupilem sluchawki KOSS KEB24BK i ocenilbym je w swojej subiektywnej skali na 6+/10, brakuje mi w nich troche srednich tonow.

A gdzie je kupiłeś i za jaką cenę?.

Andrzej

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 23, 2008, 17:24:04 »
Na Alledrogo sa po 108 PLN + koszty wysylki + czekanie + niewiadomo co przyjdzie i kiedy (ostatnim czasem trafiam na geszefciarzy i cwaniaczkow stad moj dystans do Alledrogo) ... a w Media Markecie w Czeladzi sa od reki za 119 PLN :-)

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 26, 2008, 16:56:31 »
Na Alledrogo sa po 108 PLN + koszty wysylki + czekanie + niewiadomo co przyjdzie i kiedy (ostatnim czasem trafiam na geszefciarzy i cwaniaczkow stad moj dystans do Alledrogo) ... a w Media Markecie w Czeladzi sa od reki za 119 PLN :-)
[/i]

Witam,
Dzisiaj udałem się do Media Market i obejrzałem sobie słuchawki KOSS KEB24BK. Faktycznie są bardzo fajne i posiadają kilka dodatkowych wkładka do lepszego dopasowania do małżowin usznych. Zapoznałem się z danymi technicznymi i stwierdziłem, że są bardzo dobre.

Wydaje mi się, że podpinając je do telefonu nie wykorzystamy całego potencjały tych słuchawek z uwagi, że wzmacniacz słuchawkowy w telefonie jest  dużo gorszy niż słuchawki.

Zastanawiam, się, czy w tej sytuacji jest sens przepłacać skoro  nie wykorzystamy całego potencjału słuchawek.

Pozdrawiam,
Andrzej

*

Offline popaS

• *
  • 73
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 26, 2008, 21:25:20 »
Ja nie zaluje ani jednego grosza wydanego na te sluchawki.
Graja duzo lepiej na XDA niz na N80 - glosniej, czysciej, spokojnie mozna rozroznic wszelkie instrumenty muzyczne.
Testowales te sluchawki w sklepie ? Pewnie nie, bo sa pakowane w blister, ktorego nie otworzysz bez uszkodzenia, a poza tym watpie zeby obsluga pozwolila na taki test, bo sa to sluchawki douszne - reszty chyba nie trzeba tlumac zyc ... ?
Z pewnoscia nie bylbys zadowolony, gdybys kupil takie sluchawki i okazalo by sie, ze na jedenej z wkladek dousznych znajduje sie substancja przypominajaca miod pszczeli  :E

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 26, 2008, 21:51:15 »
Nie neguję jakości tych słuchawek.
Jedynie pragnę zwrócić uwagę, że jakość wzmacniacza słuchawkowego w telefonach komórkowych nie jest  dobrej jakości a do tego kompresja MP3 robi swoje.
W tej sytuacji stosowanie dobrej jakości słuchawek mija się z celem bo i tak nie wykorzystamy całego ich  potencjału.

Pozdrawiam,
Andrzej.