Słuchawki Creative ep-630 do diamond'a?

• 34 Odpowiedzi
  • 6242 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słuchawki Creative ep-630 do diamond'a?
« dnia: Styczeń 26, 2009, 20:14:09 »
Witam,
Otóż mam pewien niedosyt po przesiadce z SE K750i zmodyfikowanego na HTC Touch Diamond.
Niedosyt to głównie jakość muzyki, niestety SE K750i jakością dźwięku i z głośnika i ze słuchawek jest miliardy lat świetlnych przed diamondem.
Diamond gra jak jakiś stary telefon 10letni, na głośniku dźwięk strasznie płytki, na słuchawkach prawie brak bassu, po zabawie equalizerem udało się wydobyć trochę basu, ale niestety, HTC na słuchawkach ma taką jakość dźwięku jak SE K750i na głośniku  :-|
Pod tym względem strasznie na HTC się zawiodłem. :|
Odpuśćmy już oryginalne słuchawki, i ten kiczowaty głośnik i przejdźmy do sedna sprawy.
Otóż na allegro wychaczyłem ciekawą przejściówkę do diamonda na mini jack:
http://allegro.pl/item538665941_adapter_mp3_do_htc_spv_mda_vda_xda_i_inne.html
Więc mając już gniazdo mini jack można ku[pić porządne słuchawki w przystępnej cenie:
http://allegro.pl/item539690458_salon_creative_ep_630_hi_fi_nie_kupuj_podrobek.html

Próbował już ktoś takiego rozwiązania?
Czy może ten lipny dźwięk to nie tyle wina słuchawek co np. oprogramowania lub wbudowanego akceleratora/karty dźwiękowej?

W SE K750i mialem słuchwaki podobne jak te Creative, nawet ta sama klasa z tym że przeznaczone do telefonów SE mianowicie zestaw HPM-70, dźwięk był bajeczny, bas soczysty i głęboki.
Gdyby te Creative na Diamondzie dawały dźwięk podobnej klasy to byłbym w 7 niebie.

Co o tym myślicie? Uzyskam na tych słuchawkach w diamondzie głęboki bas, piękny, czysty i głośny dźwięk?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 20:19:30 wysłana przez Mafioz »

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
Odp: Słuchawki Creative ep-630 do diamond'a?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:38:35 »
A po co taką przejściówkę kupować skoro jest już taka w zestawie i to z pilotem?
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:45:01 »
coo?
Możesz zrobić zdjęcie?
Nie wiem dlaczego, ale ja nie dostałem żadnej przejściówki.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:49:42 »
A po co taką przejściówkę kupować skoro jest już taka w zestawie i to z pilotem?
A w jakim Ty zestawie masz przejściówkę i to w dodatku z pilotem?

Sam używam przejściówki tyle, że nie kupnej a własnoręcznie zrobionej i do tego słuchawki takie jak w podpisie i na dźwięk nie narzekam, powiem więcej dźwiękiem jestem zachwycony. Wcześniej miałem Nokię N82 i myślałem, że ona dobrze gra, ale kiedy usłyszałem Touch Pro od razu zmieniłem zdanie. Dobre słuchawki na pewno poprawią jakość dźwięku, bo te oryginalne do najlepszych nie należą.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline diamond1

• *
  • 67
    • Mr Nice Guy - design, strony www, grafika.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:04:41 »
Nie wiem jak z tą przejściówką, ale chyba spróbuję. Sam szukałem czegoś takiego.

Co do słuchawek, mam je od momentu kiedy wyszły, a nie oszczędzałem ich ze swoim Mp3. I trzymają się całkiem dzielnie. Mają głębokie brzmienie i są nastawione na mocny bass, poza tym są douszne, więc odcinają od zewnętrznego hałasu (początkowo słychać nawet bicie własnego serca i wszystkie otarcia dłoni o rękaw, kroki itp...), + miękki, giętki kabelek. Polecam. Ale ostatnio pojawił się następca, ma solidniejsze wejście przewodu do słuchawki:

http://www.komputronik.pl/Sluchawki_i_Mikrofony/Creative_EP_830/pelny,id,56009/

You should never underestimate the predictability of stupidity.

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:16:42 »
Sam posiadam EP-630 i przymierzam się do zakupu czegoś takiego:

http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=155066

lub bardziej do:

http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=166221

Drugi kabelek jest dostępny na allegro:

http://www.allegro.pl/search.php?string=RC+E100
Tylko Android!

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:55:15 »
nie wiem jak te oryginalne piloty HTC, bo ich nie uzywalem. najlepiej jakbys mogl pojsc do jakiegos salonu i porownal na tych samych sluchawkach dzwiek przez oryginalny kabel HTC i przez przejsciowke (groszowe sprawy).
jesli nie zauwazysz roznicy to nie warto przeplacac, lepiej ta stowke przeznaczyc na sluchawki i kupic cos lepszego niz Creative.

ogolnie EP'ki to chlam (przynajmniej 630, bo te leza i sie kurza u mnie w domu).
wg mnie nie warto wydawac tez pieniedzy na EP 830. jakoscia zapewne zblizone do Aurvana, ktore byly totalnym niewypalem (niby high-end).
EP 630 za swoja cene sa jeszcze ok, chociaz przygotuj sie na 'stukot' (przy kazdym poruszeniu kabla - o tym wlasnie pisze 'diamond1': te odglosy naprawde wkurzaja i one sie rozchodza po kablu sluchawek), 'gumowe' przewody latwo sie skrecajace/rozciagajace, za mocne basy (chyba ze tego oczekujesz), slabe wysokie tony, slabo wokal slychac, etc..
w tej klasie cenowej wg mnie o wiele lepiej brzmia Koss Spark Plug. troszke inna konstrukcja, ktora nie kazdemu moze pasowac, jednak dzwiek o kilka klas wyzej.

jesli nie kupisz pilota HTC i bedziesz chcial dobre sluchawki to polecam JBL Reference 220
to juz calkiem rozsadne sluchawki za 'znosna' cene. naprawde brzmienie dzwieku o niebo lepiej niz na Creative, nawet na Koss'ach. porownywalne z Bose TriPort. :)

ogolnie niewazne, ktore sluchawki kupisz - zawsze wystrzegaj sie wersji OEM. zarowno Creative jak i JBL sa podrabiane w Chinach i sprzedawane jako OEMy prosto z hurtowni. oczywiscie jest to kompletna strata pieniedzy i nie warto nawet sobie nimi zawracac glowy...
osobiscie wolalbym kupic w idealnym stanie uzywane, niz oem'y. :P

-----
konkluzja: kup dobre sluchawki, jesli chcesz miec dobra jakosc dzwieku (chociaz tej ostatniej nie gwarantuje Ci na Diamondzie, bo nie sprawdzalem go jeszcze ze swoimi JBL). ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 23:57:31 wysłana przez enigma_pl »

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:55:56 »
te ep-830 może i nowszy model poprawione pare wad, ale cena też wyższa ;p
pinklerose:
Po doświadczeniach z głośnikiem w HTC TD, jakością słuchawek itd. zwątpiłem w firmę HTC jeśli chodzi o jakość dźwięku na produktach tej firmy, dlatego też nigdy w życiu nie kupiłbym tych słuchawek które podałeś w linkach tylko dlatego że zrobiła je firma HTC a ja już zrażony jakością dźwięku z słuchawek oryginalnych mam wrażenie że na tych co podałeś dźwięk nie będzie dużo lepszy, i że za tą cenę stworzyłbyś lepszy zestaw z przejściówką.

*

Offline diamond1

• *
  • 67
    • Mr Nice Guy - design, strony www, grafika.
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2009, 00:03:51 »
wg mnie nie warto wydawac tez pieniedzy na EP 830. jakoscia zapewne zblizone do Aurvana, ktore byly totalnym niewypalem (niby high-end).
EP 630 za swoja cene sa jeszcze ok, chociaz przygotuj sie na 'stukot' (przy kazdym poruszeniu kabla - o tym wlasnie pisze 'diamond1': te odglosy naprawde wkurzaja i one sie rozchodza po kablu sluchawek), 'gumowe' przewody latwo sie skrecajace/rozciagajace, za mocne basy (chyba ze tego oczekujesz), slabe wysokie tony, slabo wokal slychac, etc..
w tej klasie cenowej wg mnie o wiele lepiej brzmia Koss Spark Plug. troszke inna konstrukcja, ktora nie kazdemu moze pasowac, jednak dzwiek o kilka klas wyzej.

Mi tam nic nie stuka :) Mówiłem tylko o hałasach podczas bardzo cichego słuchania, lub podczas kilku pierwszych dni (Trochę dziwnie słuchać swojego własnego oddechu :)  ).Ale fakt, kabelek jest miękki i łatwo się skręca. Ale przez to i łatwo się go rozkręca. Widziałem te Kossy... Kumpel ma, nie wyglądają szczególnie przyjemnie po miesiącu użytkowania -  ta 'gąbeczka' czy jak to nazwać. Akurat mi bassy pasują (house, trance i rap). Tchaikovsk'iego nie mam na swoim mp3... :P

Wspomniałeś o Bose... jakiś czas za mną chodzą ale cena trochę odstrasza, wiesz coś więcej o nich?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 00:08:56 wysłana przez diamond1 »
You should never underestimate the predictability of stupidity.

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2009, 00:14:33 »
Mi zależy tylko na pilocie z wtyczką jack. Słuchawki, które są w tych zestawach nie przydadzą mi się. Żałuję, że nie można kupić tych pilotów bez słuchawek, bo i cena byłaby niższa. Ja docelowo chcę używać swoich Creative.
Tylko Android!

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 27, 2009, 01:47:10 »
ze swej strony mogę polecić oryginalne słuchawki z modelu HTC Touch (i pewnie też HTC Touch Dual). To z całą pewnością najlepsze jakościowo słuchawki ze stajni HTC. Na tych słuchawkach naprawdę jest niemal tak dobrze jak na starym k750  :) W modelu MDA 4 również je otrzymałem, ale jakaś gorsza partia była, bo już nie grały tak dobrze....

Słuchawki z Diamonda są tragiczne. Niewiele lepsze niż te od Kaisera (a one po prostu urągają!), mniej więcej na poziomie szaraków z Artemisa (czyli jest źle, ale może być gorzej  :]).

http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=166221 - miałem je. dostałem do swojego Ignito i oczywiście opchnąłem, nadal używając słuchawek z Toucha. Te tutaj grają ohydnie (coś jak oryginalne diamentowe), natomiast sama przejściówka jest konkretna, na pewno lepsza niż jakiś dziadowaty kabelek. Dlatego proponowałbym kupić je jako przejściówkę, po czym podpiąć swoje wypasione słuchaweczki.

I grać powinna muzyczka!

PS. http://allegro.pl/item529698812_htc_rc_e100_pilot_3_5mm_sluchawki_diamond_orygina.html      - i życzę Wam Taaaakich okazji  :ok:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 01:54:32 wysłana przez kotopies »

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 27, 2009, 02:58:55 »
coo?
Możesz zrobić zdjęcie?

Nie będe robił zdjęcia, oto link, jak już ktoś podał. Dostałem to w zestawie z o2, bo jak widać w podpisie mam Ignito.

http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=166221
Napisane: Styczeń 27, 2009, 02:56:24
Mi zależy tylko na pilocie z wtyczką jack. Słuchawki, które są w tych zestawach nie przydadzą mi się. Żałuję, że nie można kupić tych pilotów bez słuchawek, bo i cena byłaby niższa. Ja docelowo chcę używać swoich Creative.

Napisz na priva, może się dogadamy :)
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 27, 2009, 07:57:48 »
coo?
Możesz zrobić zdjęcie?

Nie będe robił zdjęcia, oto link, jak już ktoś podał. Dostałem to w zestawie z o2, bo jak widać w podpisie mam Ignito.

To, że jest u jednego operatora nie znaczy, że jest u wszystkich a tym bardziej, że jest w zestawie standardowym ;) To tak jak by się dziwić dlaczego niektórzy nie mają AutoMapy w standardzie skoro w zestawach z polskiego Orange jest ona dodawana ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 27, 2009, 11:56:41 »
To, że jest u jednego operatora nie znaczy, że jest u wszystkich a tym bardziej, że jest w zestawie standardowym ;) To tak jak by się dziwić dlaczego niektórzy nie mają AutoMapy w standardzie skoro w zestawach z polskiego Orange jest ona dodawana ;)

No nie iwem, takie rzeczy jak słuchawki w zestawie z telefonem, to chyba już w dzisiejszych czasach norma, w każdym razie ja tak zakładam.
Gadget Tales:

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 27, 2009, 11:59:30 »
Tu chodziło o to że jak na razie tylko Twój operator do zestawu dołącza lepsze słuchawki, inni dają te standardowe, tak samo jak w orange dostajesz gratis automapę + zestaw samochodowy a u innych operatorów już nie.

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:23:19 »
mialem taki kabelek z allegro za 10zl i w podlaczeniu z creative'ami (nie pamietam model) bylo niebo lepiej.

ogolnie htc majac taki procek ma jedne z lepszych mozliwosci audio, wystarczy tylko troche poinstalowac i oczywiscie grac na dobrych sluchawkach jak ktos pisal wyzej, nie oem,

ja mam aktualnie:

srs wow, audio para 3, przejsciowka allegro za 9zl, sluchawki sony mdr82 i jeszcze niegdzi nie slyszalem lepszego brzmienia, na zadnej komie czy mp3

aktualnie czekam na jakis nowy programik polepszajacy jakos audio, bo sie czlowiek przyzwyczail, najlepiej z funckaj surround jak w n95, dobry efekt na zestawach otwartych

tak wiec smialo, przejsciowka i sluchawki dadza efekty,  ale audiopara polecam wrzucic,

pzdr

*

Offline ziziok

• 48
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:32:23 »
Mnie też wkurzały standardowe słuchawki, dlatego zalecam zrobić tuning ;) Ja mam takie coś: dół od zestawu, za przełącznikiem do odbierania idą słuchawki sennheisera cx300 (możliwe, że nie do końca oryginalne, ale grają całkiem przyjemnie ;P). Po takim zmodyfikowaniu gra w miare fajnie, choć strasznie głośno, jak sie zapomni ściszyć dzwonki i się słucha mp3 i ktoś zadzwoni, to mózg rozwala ;) Więc zakupiłem jeszcze jedne słuchawki sony na allegro za 28zł, żeby mieć ściszacz hardwarowy i teraz jest git zestaw  :grin: Polecam! :)

http://student.agh.edu.pl/~ziziok/.ziziok/HTC_sluch/PICT0025.JPG
http://student.agh.edu.pl/~ziziok/.ziziok/HTC_sluch/PICT0026.JPG
http://student.agh.edu.pl/~ziziok/.ziziok/HTC_sluch/PICT0028.JPG

Do do koss spark plug, to mam je i dopóki nie zepsuły się wkładki, byłem zadowolony z dźwięku, fajnie łupały, a że lubię muzykę technopodobną to były idealne ;) Minusem jest ich zakładanie, trzeba poświęcić trochę czasu, a potem jak trzeba wyciągnąć na chwilę, żeby komuś coś powiedzieć to aż żal wyciągać ;P miałem też w uszach kiedys ep-630 i wydaje mi się, że ten poprzednik co mówił że są przebasowione, a kossy poleca, to nie do końca miał te słuchawki w uszach. Kossy mają dużo większy bass.

P.S.
W waszych diamondach też muzyka się przycina na ułamki sekund co jakiś czas? Opisał to już ziele, tyle że u mnie także z włączonym ekranem przerywa, raczej nie jest to wina romu, kumpel też ma diamonda i tak samo mu się robi:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122618.0
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:36:25 wysłana przez ziziok »

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 27, 2009, 16:39:55 »
Wspomniałeś o Bose... jakiś czas za mną chodzą ale cena trochę odstrasza, wiesz coś więcej o nich?
sluchawki naprawde zajebiste, czyste brzmienie, bardzo dobre wykonanie. chociaz nie wiem czy az tak duzo lepsze od jbl. niestety dla mnie Bose sa za drogie. az takim melomanem nie jestem :)
zazwyczaj uzywam jbl 220 i wg mnie to najlepsze rozwiazanie cena/jakosc. muzyczki slucham z ipoda nano 2g (no dobra moze to nie jest super procesor dzwiekowy, ale jednak ladnie gra). diamonda jeszcze nie testowalem.
ep630 biroe tylko jak mi szkoda jbl (plaza, etc.)

najwieksza wada Koss'ow to wlasnie wkladanie i wyjmowanie z uszu. moje gabki po 4 miesiacach uzywania jakos wybitnie sie nie zuzyly. mozna powiedziec, ze sie "dopasowaly do moich uszu" :)

wg mnie ep630 < koss < jbl
bose nie uwzgledniam, bo sa za drogie i dziwie sie, jak brat mogl na nie tyle wydac. :P

-------

pilocik za 10 pln to i mnie by sie przydal :D

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 27, 2009, 16:59:34 »
Może ktoś podać link do tego pliku audio para 3?

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 27, 2009, 21:53:28 »
Powiem wam ze ta przejsciowka za 10zl podziala wam gora 3 miesiace :/ przewod sie lamie albo na styku z koncowka

oczywiscie uzywam sluchawek codziennie i trzymam sprzet w kieszeni w kurtce nie za ciasno miejsce jest, a jednak tanie badziewie nie wytrzymuje :/ ja sie zastanawiam nad HS-U110 :) mam nadzieje, ze solidna robota ;)

ps. bym tez prosil namiary na srs wow, bo znalazlem tylko srs wow HD a HD nie dziala :/
pisze mi tak: ' There is no WOW HD driver loaded. The control panel will now exit. '
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 22:15:53 wysłana przez jarino »

« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 27, 2009, 22:54:09 »
z Tym HD też miałem to samo, na jakiejś angielskiej stronie znalazłem rozwiązanie, to było bodajże coś z plikiem w folderze windows nie tak, trzeba było ściągnąć ten co podali na stronie i podmienić i miało działać, niestety nie sprawdziłem bo trzeba było się rejestrować żeby otwierać linki z tamtej strony.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podał linka do sterownika/ów które działają i dają najlepsze efekty i na głośniku i słuchawkach.
Audio Para 3 podobno najlepsza, ale ja nigdzie nie mogę tego znaleźć.  :-|

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 28, 2009, 14:23:47 »
http://pdaphonehome.com/forums/htc-diamond/117982-low-earpiece-volume-fix-here.html

tutaj najpierw doczytaj jak zrobic aby zadzialalo

http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=38353

tutaj link do audiopary

powodzenia, pzdr, m

ps. co do przejsciowki za 10zl trzymajacej 3 miesiace....  raz na 3miesiace to nawet z checia wymienie na nowa,  od razu kupcie 4 i rok z glowy....  chociaz moja za 9 zl trzyma juz 4 miesiace i nie chce siasc,   szybciej mi wysiadla koncowka od orginalnych sluchawek, dlatego robienie z niej przejsciowki ja na zdjeciu powyzej nie polecam.  niestety nie mialem jeszcze zadengo akcesoria do htc, ktore wytrzymalo dluzej jak pol roku...  no moze ladowarka do samochodu, bo nie uzywam  :]

pzdr

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 28, 2009, 14:52:20 »
Zarejestrowałem się na stroncę, na skrzynkę żaden mail mi nie przychodzi, a pobrać tego     Touch Diamond Audio Fix.zip dalej nie mogę  :-|
Mógłbyś wrzucić to na rapidshare lub inną stronkę?

Edit:
Już ściągnąłem ten plik Touch Diamond Audio Fix.zip rozpakowałem i według tego co pisało w instrukcji powinienem mieć plik .csv ja mam 2 pliki .cab
Myślę że w instrukcji im się coś pomyliło więc zainstalowałem [litle boost] i po softreset głośnik gra że ledwo go słychać po przyłożeniu do ucha.
Odinstalowałem i gra jak grało wcześniej. Pobrałem zły plik czy jestem aż tak tępy i nie mogę sobie poradzić z instalacją?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 17:19:57 wysłana przez Mafioz »

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 31, 2009, 19:15:14 »
Zarejestrowałem się na stroncę, na skrzynkę żaden mail mi nie przychodzi, a pobrać tego     Touch Diamond Audio Fix.zip dalej nie mogę  :-|
Mógłbyś wrzucić to na rapidshare lub inną stronkę?

Edit:
Już ściągnąłem ten plik Touch Diamond Audio Fix.zip rozpakowałem i według tego co pisało w instrukcji powinienem mieć plik .csv ja mam 2 pliki .cab
Myślę że w instrukcji im się coś pomyliło więc zainstalowałem [litle boost] i po softreset głośnik gra że ledwo go słychać po przyłożeniu do ucha.
Odinstalowałem i gra jak grało wcześniej. Pobrałem zły plik czy jestem aż tak tępy i nie mogę sobie poradzić z instalacją?

hmmm... jestes tepy zeby nie poradzic sobie z instalacja :P
masz plik w tym watku na xda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428170&highlight=volume

AudioPara3_full_boost.zip - daje rade

robisz kopie zapasowa pliku AudioPara3.csv (znajduje sie w katalogu Windows)
i rozpakowany plik z xda nadpisujesz na ten w Windows i szafa gra. Oczywiscie uzyj TC do nadpisania. soft resecik i mozna sluchac ;]

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 31, 2009, 20:22:32 »
hmmm... jestes tepy zeby nie poradzic sobie z instalacja :P
masz plik w tym watku na xda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428170&highlight=volume

Jednak to nie moja wina, plik do audiopary z linka który podał mitsu nie miał pliku CSV po rozpakowaniu i w ogóle tam nie było tego pliku, tylko .cab. więc bym nie zainstalował.
Z tego linka co podałeś plik .cvs jest więc sobie na pewno poradzę, dzięki za linka.

« Odpowiedź #25 dnia: Luty 01, 2009, 14:18:54 »
panowie co oznacza wypowiedz

"rozpakowany plik z xda nadpisujesz na ten w Windows i szafa gra. Oczywiscie uzyj TC do nadpisania." 

chodzi tu o zwykłe wklejenie pliku w katalog windows czy pod słowem "nadpisujesz" kryje się bardziej skomplikowana operacja??

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 01, 2009, 16:25:13 »
Skopiowanie z zastąpieniem istniejącego pliku (czyli robisz to tak jak zwykle :) )Total Commanderem, bo File Manager nie nadpisze tego pliku.
AGollum

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 01, 2009, 18:35:28 »
Albo usuwasz stary i wklejasz nowy.
Jak w TC naciśniesz żeby przeniosło nowy plik i podasz lokalizację \Windows\ program wyświetli komunikat że taki plik już tam istnieje i co ma zrobić, naciskasz na nadpisz (eng. overwrite) i gotowe.
Nic skomplikowanego.

A ten plik audiopara jakiś mega efektów nie dał, telefon jedynie ciut lepiej gra.

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 02, 2009, 00:00:26 »
dzięki chłopaki za szybką odpowiedz...

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 05, 2009, 00:57:05 »
racja w sumie lepszych efektow nie ma ale za to bardzo bardzo glosno gra :/ chyba za glosno jak dla mnie hehe musze sprawdzic ten slabszy plik :P

btw. instalowalem tego wow hd, dziala, w sumie srednia roznica ale jedno co mnie zdziwilo to to, ze nie moge zciszyc/dac glosniej muzyki bocznymi klawiszami, gra tylko w jednym ustawieniu glosnosci. ktos cos probowal z wow hd ?