Słuchawki Bluetooth z HTC Diamondem

• 9 Odpowiedzi
  • 1642 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
Słuchawki Bluetooth z HTC Diamondem
« dnia: Październik 29, 2008, 11:38:26 »
Z uwagi na fakt, że nie można Diamonda ładować i słuchać muzyki jednocześnie, zakupiłem słuchawki na Bluetooth. Wszystko cacy pięknie, gra jak bajka... poza jednym ale...

Otoż, gdy telefon włożę do tylnej kieszeni spodni, bądź odwrócę się na łóżku i zasłonię go ciałem, etc. etc. zrywa połączenie ze słuchawkami. Nie byloby w tym nic dziwnego, rozumiem, że strumień audio wymaga pewnych parametrów, etc. Więc szybko przekładam telefon tak żeby był 'w zasięgu'...

I teraz... dzieje się dziwna rzecz. Muzyka zaczyna fałszować po tej przerwie kilku sekundowej. Jakby chciało nadrobić to czego nie grało podczas utraty sygnału. Muzyka przyspiesza, potem zwalnia, etc. No strasznie niemiłe doznanie...

Moje pytanie: Jak się tego pozbyć? To że przerywa - mnie nie denerwuje, ale to że tak zaczyna zniekształcać dźwięk - bardzo.

Sluchawki to: SRS WOW HD 210 BS
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/

*

Offline koven

• 325
Odp: Słuchawki Bluetooth z HTC Diamondem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 11:51:52 »
Przy tak małych odległościach nie ma prawa przerywać. Z BT są różne problemy bo nie wszystkie słuchawki grają tak jak potrzeba. Na XDA w różnych romach masz różne sterowniki. Szukaj, może znajdziesz jakiś na którym wszystko będzie ok. Ew. zerknij do jednego z programów konfiguracyjnych np. Advanced Config Tool albo Diamond Tweak i pobaw się w nich ustawieniami od BT
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2008, 13:53:36 »
Próbowałem, mam chyba 8 rom wgrany.
BitPool też zmieniałem... nadal to samo.
Muszę jakieś inne słuchawki dorwać i zobaczyć czy to nie po ich stronie problem...
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2008, 14:04:51 »
To może spróbuj wgrać nowy soft do słuchawek, jeśli producent takowy udostępnia
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline mitriandir

• 45
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2008, 13:52:41 »
Ja mam inny problem: mianowicie słucham sobie muzyki na motoroli s9 i ktos do mnie dzwoni. Odbieram połaczenie i ku mojemu zdziwieniu nie słyszę osoby w słuchawce tylko w głośniku telefonu.
Czemu tak sie dzieje?

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2008, 15:11:29 »
mi w S9 nie dziala mikrofon z Diamondem. A u Was?

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2008, 22:51:53 »
Panowie tak wiele ROM-ów z jakich korzystacie posiada wiele sterowników do BT.Wysilcie się trochę więcej niz do samegfo flashu ROM-u.Zwykle jest dyskusja na temat ROM-u jaki posiadacie lub jego ChangeLog w którym zawarte są informacje na jego temat .. :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 08, 2008, 15:34:00 »
nie bardzo rozumie o co Ci chodzi. Jesli nie chcesz pomoc nie pomagaj ;) Ja mam standardowy rom ktory byl z HTC i standardowy sterownik.

*

Offline filipr

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2009, 21:52:11 »
ja kupilem motorole s9 i nie wiem dlaczego jakosc dzwieku jest niezadawalajaca.  Zastanawiam sie co jest powodem takiej sytuacji.  Wydawalo mi sie ze jezeli dwa urzadzenia dzialaja pod protokolem A2DP jakosc bedzie dobra. Zreszta czytalem ze niektorym wszystko dziala bardzo dobrze innym niestety nie. Wiecie co moge zmienic w ustawieniach zeby poprawic jakosc dzwieku?
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 10:05:43 wysłana przez filipr »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 16, 2009, 22:05:00 »
Archeolog...
Generalnie Motorola S9 to pomyłka na tym rynku, ale ludzie to kupują tylko nie wiem dlaczego.
Jakość dźwięku możesz poprawić instalując SRS WOWHD, ale jeśli to nie pomoże to nic innego chyba nie ma.

Ja używam jakiegoś tajwańskiego zestawu BT, ale działą zarówno pełne sterowanie odtwarzaczami jak i nie narzekam na dźwięk.