ROM PLAY

• 9 Odpowiedzi
  • 2753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ROM PLAY
« dnia: Grudzień 02, 2009, 19:25:34 »
Witam! Potrzebuję oryginalny rom playa. Chcę go do serwisu oddać więc oryginalny rom się przyda;)

Odp: ROM PLAY
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2009, 17:03:03 »
Stąd sobie ściągnij: http://sunnysoft.com/htc/

ale sprawdź najpierw u siebie numery P/N bo to jest tylko dla P/N: 99HEJ050-00

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2009, 20:50:35 »
Stąd sobie ściągnij: http://sunnysoft.com/htc/

ale sprawdź najpierw u siebie numery P/N bo to jest tylko dla P/N: 99HEJ050-00
Ja mam z Playa i z tej stronki ROM poszedł. Numer P/N się zgadzał więc i spolszczenie poszło poprawnie :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Archangel

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2009, 23:07:54 »
czy ten Rom można wgrać bez HardSPL tak wiesz tylko w ramach Upgrade mojego? i jak to z tym spolszczeniem? Ściągam ROM i instaluje i tak jak miałem w PLAY się robi po HR czy trzeba coś dogrywać? Bo nie wiem, może oddać po prostu do serwisu? I niech oni aktualizują...

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2009, 23:36:13 »
czy ten Rom można wgrać bez HardSPL tak wiesz tylko w ramach Upgrade mojego? i jak to z tym spolszczeniem? Ściągam ROM i instaluje i tak jak miałem w PLAY się robi po HR czy trzeba coś dogrywać? Bo nie wiem, może oddać po prostu do serwisu? I niech oni aktualizują...

Na podanej stronce masz obok ładnego zdjęcia Diamonda napis INFORMATION więc kliknij na niego i przejdziesz do instrukcji jak wgrywać. Instrukcje są w kilku językach także w polskim więc nie zadaj pytań na które odpowiedź już jest.
Skoro jest to oryginalny ROM na Diamonda to nie martw się o HardSPL.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 23:38:19 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Archangel

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2009, 09:23:42 »
dzięki za info, poradziłem sobie, znaczy prawie, bo wszystko poszło ale InterWrite nie chce... Uruchamiam instalator na kompie i po chwili wyskakuje komunikat...

Sprawdzone na WinXP, tutaj wszystko poszło OK i teraz działa, czyli jednak InterWrite nie chciał się zainstalować spod Win7
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 23:57:03 wysłana przez Archangel »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2009, 15:01:33 »
Jeśli numer seryjny zgadza ci się z tym podanym na stronie i robisz wszystko jak w instrukcji to nie ma możliwości mieć żadnych problemów. Wystarczy że jedną rzecz zrobisz inaczej i może być klapa.

Ale tu widzę z komunikatu że plik został zmieniony więc chyba wszystko poszło dobrze.
HTC Touch Diamond

*

Archangel

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2009, 15:16:22 »
no właśnie coś dziwnego bo ROM działa dobrze, tylko właśnie chciałem dograć to spolszczenie i włączyłem setup i zaczął się rozpakowywać, po czym coś takiego wyskoczyło.. nie wiem co to jest... Czy to błąd czy to komunikat o wykonaniu procesu. Na telefonie nic nie zdążyło się pokazać więc nie sądzę żeby to był udany proces...

Zresztą w sumie to HR nie chce mi się robić żeby znów wszystko ustawiać, już mam swój custom i wszystko działa gładko, na większości telefonów miałem EN menu bo polskie mi przeszkadza, podobnie z Windą na PC więc i tu zostawię EN, bo polskie tylko zamula...

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 31, 2009, 15:27:31 »
No właśnie pisze w instrukcji że aby wszystko poszło do końca to należy wykonać po wszystkim HR więc nie doszedłeś do końca procesu. Nie wiesz przez to czy ten komunikat był dobrą informacją czy złą. Żeby zmienić język na inny to należy wykonać właśnie HR i przy uruchamianiu po HR będzie wybór języka systemu i wszystkich jego podzespołów :D
HTC Touch Diamond

*

Archangel

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 31, 2009, 15:36:45 »
Tak tylko komunikat wyskoczył tak jakby to miał być błąd... dlatego byłem zaskoczony i chciałem się kogoś bardziej doświadczonego spytać. Bo nie mam problemu z odczytaniem komunikatu, ale z analizą czy jest to błąd i krytyczne zamknięcie instalatora czy już zakończenie po poprawnym wykonaniu zadania.
Jak będzie mi się chciało zrobić HR to dam znać czy operacja była poprawna, tak dla informacji jakby ktoś też kiedyś miał wątpliwości...

Mam wrażenie że strzałka w prawo mi średnio działa, zwłaszcza przy pisaniu smsów (bo tylko tam mi potrzebna) to myślicie że ten ROM z sunnysoft będzie dobry żeby oddać na gwarancję? Bo CIDa nie zdejmowałem, ale wcześniej miałem ROM z animacją początkową PLAY no i po polsku ROM o numerze 1.93.xxx reszty nie pamiętam, tylko że radio było z końcówką 05. Może ktoś ma ten oryginalny stary ROM?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2010, 20:59:28 wysłana przez Archangel »