rom Billyj80 2.03.510.2 i grps auto attach

• 5 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rom Billyj80 2.03.510.2 i grps auto attach
« dnia: Maj 05, 2009, 14:47:50 »
Witam

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem diamonda. Standardowe oprogramowanie oprogramowanie było na tyle nie stabilne, że po wyjęciu z pudełka powiesiłem windowsa po 5 minutach ;) Postanowiłem spróbować alternatywnych romów. Zainstalowałem wersję 2.03.510.2 przygotowaną przez Billyj80 i narazie jestem bardzo zadowolony. System działa dużo szybciej i stabilniej. Ma też kilka rzeczy których mi wcześniej brakowało. Jednak jedna rzecz mnie zastanawia. W oryginalnym romie po wyłączeniu gprs auto attach ikonka E na pasku była szara, więc wydawało się, że owa opcja jest wyłączona. W tym romie zmieniony został zestaw ikonek na pasku. Nie wiem czy wyłączenie gprs auto attach działa czy nie, ponieważ ikonka E zawsze wygląda tak samo. Może ktoś wie czy po prostu ten zestaw ikonek nie przewiduje innej ikonki E przy wyłączeniu gprs auto attach czy po prostu coś nie działa i opcja ta jest włączona cały czas?
Czytałem, że włączony gprs auto attach zjada dość sporo baterii, diamond na oryginalnym romie bez tej opcji działał mi około 2-2,5 dnia, nie chciałbym żeby użycie baterii mi teraz wzrosło...

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
Odp: rom Billyj80 2.03.510.2 i grps auto attach
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2009, 14:52:14 »
Witam

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem diamonda. Standardowe oprogramowanie oprogramowanie było na tyle nie stabilne, że po wyjęciu z pudełka powiesiłem windowsa po 5 minutach ;) Postanowiłem spróbować alternatywnych romów. Zainstalowałem wersję 2.03.510.2 przygotowaną przez Billyj80 i narazie jestem bardzo zadowolony. System działa dużo szybciej i stabilniej. Ma też kilka rzeczy których mi wcześniej brakowało. Jednak jedna rzecz mnie zastanawia. W oryginalnym romie po wyłączeniu gprs auto attach ikonka E na pasku była szara, więc wydawało się, że owa opcja jest wyłączona. W tym romie zmieniony został zestaw ikonek na pasku. Nie wiem czy wyłączenie gprs auto attach działa czy nie, ponieważ ikonka E zawsze wygląda tak samo. Może ktoś wie czy po prostu ten zestaw ikonek nie przewiduje innej ikonki E przy wyłączeniu gprs auto attach czy po prostu coś nie działa i opcja ta jest włączona cały czas?
Czytałem, że włączony gprs auto attach zjada dość sporo baterii, diamond na oryginalnym romie bez tej opcji działał mi około 2-2,5 dnia, nie chciałbym żeby użycie baterii mi teraz wzrosło...
po polaczeniu zmienia sie ikona sieci zamiast jodelki kolo kresek zasiegu wystepuje e 3g itp:) nie kolor "gprs-u"
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2009, 15:06:15 wysłana przez sudi242 »
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2009, 17:03:03 »
Ale nie chodzi mi o samo połączenie z internetem, tylko o logowanie się do sieci gprs...

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2009, 20:21:46 »
Ale nie chodzi mi o samo połączenie z internetem, tylko o logowanie się do sieci gprs...
xcoom w romie ma zaszyta aplikacje GBSoft GPRS-UMTS Tweak PL ma opcje auto attach on lub off:) poszukaj cab-a:) chyba ze ja predzej znajde:) to podam namiar:) znalazlem:)tu http://www.gb-soft.cz/XDAII/default.htm
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2009, 20:26:45 wysłana przez sudi242 »
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2009, 20:30:33 »
Advanced Config też ma taką możliwość, chodzi mi tylko o to jak sprawdzić w tym romie który teraz mam czy to na pewno działa. W oryginalnym widać było to poprzez ikonkę E na panelu, która inaczej wyglądała w przypadku gdy gprs auto attach było wyłączone. W romie Billyj80 ikonka się nie zmienia. Nie wiem czy zestaw ikonek nie przewiduje innej ikonki czy opcja cały czas jest włączona...

*

Offline senshiro87

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC T.D. & SE W880i
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2009, 01:19:06 »
Tak wygląda ikona, gdy "gprs auto attach" jest wyłączone:

PROven ROM v. 1.03, Radio ROM 1.09.25.23
Nowy Diamond prosto ze sklepu za 840 zł?? :shock:  Tak :proud: