RadioROMy - które najlepsze/najodpowiedniesze

• 574 Odpowiedzi
  • 238417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Radio , .08 vc. inne , które najlepsze/najodpowiedniesze
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 28, 2008, 21:14:26 »
HR na pda to jak format na PC zawsze jest lepiej :)
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 29, 2008, 20:24:56 »
HR na pda to jak format na PC zawsze jest lepiej :)
To prawda  :) . Jednak po instalacji , nawet SP3 , masz TYLKO , "miękki restart" . Przy instalacji RADIA , generalnie nie wystepuje HR , jest TYLKO sugerowany , ... a różnice w działaniu - zauważalne  :shock:  .
Może , dodać to jako "Tips & T.."   :D

Pozdrówka.

« Odpowiedź #92 dnia: Październik 30, 2008, 07:53:50 »
dajcie bezpośredniego linka do tego BS14 bo ja jakoś nie mogę go znaleźć na stronie Duttys :D  z góry dzięki

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 01, 2008, 20:40:26 »
Witam !
Czytając ten wątek ( i inne ,w tym obcojęzyczne ) , nasuwa się wniosek , iż "na placu boju" , pozostają .05 - za oszczędność baterii ... i .BS14 - za "to i tamto"  :)  ... czasem .07 wkracza dość zdecydowanie .
Póki co, raczej tak będzie , do czasu wprowadzenia jakiejś "rewolucyjnej" nowości .

*

Offline marcin1325

• 10
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: Radio , 08 .
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 02, 2008, 09:06:46 »
Moja wersja ROM-u :  1.93.401.2 PLK  , aktualne Radio : 05 . Śmiga znakomicie  :smile:  . Jednak to nowsze radio , kusi niemiłosiernie !  :)

08 , już ściągnąłem . Teraz tylko wgrać . Czekam jednak grzecznie na ewentualne Państwa sugestie ,czy warto .

Pozdrówka Szczere.

jak sprawdzić jaki jest rom? I czy po update romu nie stracę gwarancji? Jak tego dokonać? Bo mam kłopoty z GPS nie łapie mi sygnału. Jestem totalny ale to totalny laik.

*

Offline woma1

• 444
Odp: Radio , 08 .
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 02, 2008, 11:33:29 »
Moja wersja ROM-u :  1.93.401.2 PLK  , aktualne Radio : 05 . Śmiga znakomicie  :smile:  . Jednak to nowsze radio , kusi niemiłosiernie !  :)

08 , już ściągnąłem . Teraz tylko wgrać . Czekam jednak grzecznie na ewentualne Państwa sugestie ,czy warto .

Pozdrówka Szczere.

jak sprawdzić jaki jest rom? I czy po update romu nie stracę gwarancji? Jak tego dokonać? Bo mam kłopoty z GPS nie łapie mi sygnału. Jestem totalny ale to totalny laik.

Zanim zadasz pytanie poczytaj sobie różne wątki. Poszperaj. Poszukaj. Na 99% pytań znajdziesz odpowiedź w tym forum. Dopiero potem, jak nie uda Ci się odnaleźć odpowiedzi zadawaj pytania. Na te które zadałeś powyżej znajdziesz dziesiątki, może nawet setki odpowiedzi.  :proud:

DUDUS

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 02, 2008, 12:05:27 »
Ahoj  :D

Od dwóch tygodni używam radio romu z końcówką BS14. Moje spostrzeżenia:
- FIX na dworze po 5-10 sekundach, w domu po ok 15 sekundach (rewelacja)
- rozmowy GSM odbywają się prawidłowo, zero zerwanych rozmów, brak problemów z dodzwonieniem się do kogoś oraz vice versa
- WIFI wykrywa sieci oddalona nawet o 100 metrów ale potrafi wtedy zerwać połączenie (preferowana siła sygnału to 2 belki). Połączenie się z hotspotem lub siecią domową ok 5 sekund.
- bluetooth wykrywa wszystkie urządzenia z włączonym ów modułem, transfer danych przebiega płynnie
- bateria wytrzymuje mi ok 40-44 godzin (GPS około 40min - włączana kilka razy w ciągu dnia AutoMapa, czas rozmów ok 20min, 40 smsów, co często szperam w Diamenciku, codziennie robię kilka zdjęć, Internet około 30-45min w ciągu dnia)
- przy pasmie GSM (3G wyłączone) zasięg maksymalny, czasem zejdzie o jedną belkę w dół. Jestem użytkownikiem Heyah

Na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z tego radio ROMu i mogę polecić innym clubowiczom

pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2008, 12:09:44 wysłana przez wozny87 »
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 02, 2008, 20:00:59 »
Ahoj  :D

Od dwóch tygodni używam radio romu z końcówką BS14. Moje spostrzeżenia:
- FIX na dworze po 5-10 sekundach, w domu po ok 15 sekundach (rewelacja)
- rozmowy GSM odbywają się prawidłowo, zero zerwanych rozmów, brak problemów z dodzwonieniem się do kogoś oraz vice versa
- WIFI wykrywa sieci oddalona nawet o 100 metrów ale potrafi wtedy zerwać połączenie (preferowana siła sygnału to 2 belki). Połączenie się z hotspotem lub siecią domową ok 5 sekund.
- bluetooth wykrywa wszystkie urządzenia z włączonym ów modułem, transfer danych przebiega płynnie
- bateria wytrzymuje mi ok 40-44 godzin (GPS około 40min - włączana kilka razy w ciągu dnia AutoMapa, czas rozmów ok 20min, 40 smsów, co często szperam w Diamenciku, codziennie robię kilka zdjęć, Internet około 30-45min w ciągu dnia)
- przy pasmie GSM (3G wyłączone) zasięg maksymalny, czasem zejdzie o jedną belkę w dół. Jestem użytkownikiem Heyah

Na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z tego radio ROMu i mogę polecić innym clubowiczom

pozdrawiam!

Pełna zgoda !  :proud:
Z używanych RADIO-romów , najlepsze okazało się .BS14 . Wg. mojej opinii - oczywiście . Próbowałem i próbowałem , wracałem do innych , jednak w moim odczuciu .BS14 , to bezapelacyjny Hit . Tylko "piątka" , pozostaje jako konkurent ( porównywalna bateria  :smile:  ) .

Póki co , wydaje się EOT  :worried:  .

Pozdrowienia .

Witam Serdecznie !
Łoj,łoj jak dobrze , iż napisałem "wydaje się " . Chyba wywołałem wilka z lasu ! :D  . Właśnie wgrałem nowe RADI-o  1.00.25.16 . Pisałem , gdzieś wyżej - zostało wyodrębnione , z oficjalnego ROM-u HTC , sporządzonego dla T-Mobile w Niemczech . Wgrałem go , kilka chwil temu , dlatego wiele powiedzieć , nie mogę . ... HSDPA na .BS14 , miałem dwie kreski , przy .16 - także dwie . Jutro , przy normalnej/codziennej mojej eksploatacji ( długie rozmowy , sporo imejli ) , zobaczę "jak mu idzie" .
Pozdrawiam.
Łoj,łoj , jak się to wszystko szybko zmienia  :shock:  . :worried: .

« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 19:57:32 wysłana przez Maarcin »

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 03, 2008, 20:04:15 »
Może , nieco stabilniejszy jako modem. Szybciej , zdecydowanie zauważalnie , internet śmiga  :grin: .
Po instalacji AS , nowe "możliwości" pokazał  :D  .

« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 20:46:01 wysłana przez Maarcin »

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 05, 2008, 19:50:50 »
Witam !
Sprawdzam .16 , od dwóch dni i wydaje mi się zdecydowanie najlepsze. (GPS ...np.  :D - 3-4 sekundy !) . Sprawdzę jeszcze baterię . Dzisiaj powrócę do "legendarnego" .05 i przypomnę sobie , jak ta oszczędność ma się w praktyce . Wg. moich ocen , będzie podobnie . Za dwa dni , przekażę spostrzeżenia .
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 19:43:28 wysłana przez Maarcin »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 05, 2008, 20:37:44 »
No to czas na zmianę ;) W najbliższych dniach też będę musiał potestować. ZObaczę jak GPS no i jak z zasięgiem HSDPA u mnie w pracy, bo na BS14 raz łapie, raz nie ;)
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 07, 2008, 12:46:54 »
Hi.

I ja przeprowadziłem testy kilku RADIO. Poniżej wyniki i uwagi. ROM Diamentowy 3.2a LITE
Oczywiście mam włączone tylko pasmo GSM w ustawieniach telefonu (dla oszczędności energii

08 Tragedia. Bateria znika w oczach. Przy każdej dłuższej rozmowie po kilku minutach następowało jej zakończenie i brak zasięgu GSM (mimo że cały czas byłem w tym samym miejscu o pełnej sile sygnału). Jedyne co można było zrobić to wyłączyć i włączyć ponownie moduł tel. GPS ok. FIX kilkanaście sekund (ale dla mnie nie istotne czy kilkanaście czy kilkadziesiąt sekund, w kończu przy włączaniu AM czy TT można chwilę poczekać).

05 Bardzo dobre radio. FIX GPS około 20 sec. Zużycie baterii: rozmowa 1%/3min. Czuwanie 10%/10godz.

07 Myslę że najlepsze radio. FIX kilkanaście sekund. Zużycie baterii: rozmowa 1%/3min. Czuwanie 4%/10godz.

DUDUS

Hi.

Od kliku dni korzystam z RADIO BS14. Na wszelki wypadek (chociaż na XDA piszą że tego robić nie trzeba) wykonałem HR po wgraniu nowego radyjka. Poniżej rezultaty moich testów.

GPS FIX - bardzo szybki (kilka, kilkanaście sekund).
WIFI - bardzo dobre (szybkie wykrywanie i logowanie do sieci).
TELEFON - jakość bardzo dobra, żadnych przerw, rozłączeń ani innych problemów
BATRIA - no tutaj to nie jestem zachwycony. Wyniki poniżej
1. Czuwanie w dobrym zasięgu średnio 6%/10godz.
2. Czuwanie test 48godzin bez rozmów. Kilka godzin w słabym zasięgu 7.5%/10godz
3. Rozmowa średnio (oczywiście sprawdzałem tylko na długich połączeniach)  1%/1.5min (min. 1%/2min , max 1%/1min)
4. Normalne użytkowanie 30%/10godz (w tym 36min rozmów, kilkanaście SMS, kilkanaście minut włączonego wyświetlacza, żadnych dodatkowych zabaw)

Oczywiście w opcjach tel. włączone jest tylko pasmo GSM. Aplikacja tel. ustawiona tak, że po uzyskaniu połączenia automatycznie wygasza się ekran. Moim zdaniem rezultaty nie są zachwycające. Myślę że wrócę jednak do 07. Najbardziej zależy mi bowiem na żywotności baterii. A czy FIX złapię w kilka czy kilkadziesiąt sekund, to jest dla mnie sprawa drugorzędna.

DUDUS

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 07, 2008, 17:37:15 »
Qrde ........ to które wreszcie radio jest najlepsze z tych trzech bo chyba one pozostały na placu boju  :worried:

1. Radio BS14
2. Radio 07
3. Radio 16

???
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 07, 2008, 17:42:33 »
Qrde ........ to które wreszcie radio jest najlepsze z tych trzech bo chyba one pozostały na placu boju  :worried:

1. Radio BS14
2. Radio 07
3. Radio 16

???

Hi.

Ja nie jestem w stanie Ci pomóc Kolego. Ja tylko publikuję wyniki moich testów. Ale niekoniecznie są one miarodajne dla wszystkich. Ktoś może korzystać z innego ROM, gdzie wyniki będą diametralnie inne dla poszczególnych RADIO. W moim przypadku (Diamentowy 3.2a LITE) najwyraźniej najlepszy jest 07.

DUDUS

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 07, 2008, 17:55:12 »

1. Radio BS14
2. Radio 07
3. Radio 16

???
Witaj !

Dziadku , Drogi Dziadku  :) ! Kończę właśnie sprawdzanie/ "testowanie" .16 . Wgrałem je kilka dni temu tj. w dniu , kiedy się pojawiło . ... zaskoczenie bardzo pozytywne . Fix-y (szczególnie GPS 3-4 sek. ) momentalne , wyrażnie zauważalna jakość rozmów , zasięg porównywalny z BS.14 , przy HSDPA , w mojej chałupie dwie kreski ... na koniec , kwestia baterii - u mnie rewelacja  :D  .
Chcąc to potwierdzić ,wczoraj ponownie powróciłem , do najmniej prądożernego .05 . Starałem się podobnie Diamenta używać ( gadałem w sumie tyle samo +_ łącznie prawie 2 h ,  nieco "zabawy" tzn.aktualizacja pogody , wyświetliłem jakieś zdjęcie . BT - stale włączony . Itp.

W efekcie ZMIENIAM NA .016   :D  . W moim odczuciu suuuper , bateria mam wrażenie , iż dłużej "żyje" !!! na .16  .  :proud:

Szczerze to RADI-o polecam.

PS. Dziś zrobię jeszcze HR , pewnie się jeszcze poprawi  :grin: .

Pozdrowienia.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 07, 2008, 17:59:50 »

1. Radio BS14
2. Radio 07
3. Radio 16

???
Witaj !

Dziadku , Drogi Dziadku  :) ! Kończę właśnie sprawdzanie/ "testowanie" .16 . Wgrałem je kilka dni temu tj. w dniu , kiedy się pojawiło . ... zaskoczenie bardzo pozytywne . Fix-y (szczególnie GPS 3-4 sek. ) momentalne , wyrażnie zauważalna jakość rozmów , zasięg porównywalny z BS.14 , przy HSDPA , w mojej chałupie dwie kreski ... na koniec , kwestia baterii - u mnie rewelacja  :D  .
Chcąc to potwierdzić ,wczoraj ponownie powróciłem , do najmniej prądożernego .05 . Starałem się podobnie Diamenta używać ( gadałem w sumie tyle samo +_ łącznie prawie 2 h ,  nieco "zabawy" tzn.aktualizacja pogody , wyświetliłem jakieś zdjęcie . BT - stale włączony . Itp.

W efekcie ZMIENIAM NA .016   :D  . W moim odczuciu suuuper , bateria mam wrażenie , iż dłużej "żyje" !!! na .16  .  :proud:

Szczerze to RADI-o polecam.

PS. Dziś zrobię jeszcze HR , pewnie się jeszcze poprawi  :grin: .

Pozdrowienia.

No ciekawe są Twoje spostrzeżenia. W większości wypowiedzi (również na XDA) twierdzono, że bateryjkę jednak 16 pożera dość mocno. Może nie tak jak 08, ale daleko mu było do 05. A na jakim ROM jeździsz? Bo mnie się wydaje że w dużej mierze od ROM to też zależy (innymi słowy należy znaleźć optymalny układ ROM+RADIO).

DUDUS.

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 07, 2008, 18:12:43 »
Ahoj
Tym razem zakończyłem testowanie Radio Romu 1.00.25.16. Test trwał przez 6 dni. Starałem się zrobić identyczny test do poprzedniego z Radiem BS14, moje uwagi:
- FIX na dworze ok 5 sekund, w domu po ok 10-15 sekundach
- rozmowy GSM jakby lepiej niż w BS14, rozmowy wzorowo, użytkowałem wcześniej Nokię e51 i mogę śmiało porównać jakość rozmów,
- WIFI tutaj wszystko w jaki największym porządku, wykrywa sieci w promieniu 100 metrów, natomiast w sieci domowej łączenie trwa ok 5 sekund - nie zrywa połączenia
- bateria wytrzymuje mi ok 36 godzin (GPS 45-50min - AutoMapa odpala 4-5 razy, czas rozmów ok 20-25min, 40 smsów, lubię grzebać w Diamenciku, kilka zdjęć, Internet około 30-45min w ciągu dnia) czyli mniej niż w poprzednim. Zmieniłem ROM z Dutty v2.2 na Dutty 2.8 - być może to miało wpływ na żywotność baterii.
- przy pasmie GSM (3G wyłączone) zasięg maksymalny. Gdy włączyłem 3G w mojej miejscowości miałem ok 2 belek, w Szczecinie 3-4 belki.

Mam trochę mieszane uczucia ale puki co zostanę przy obecnym radiu  :D
Teraz skupie się na maksymalnym oszczędzaniu baterii i zobaczę jaki wynik uzyskam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2008, 19:31:04 wysłana przez wozny87 »

*

Offline Dater

• 24
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 07, 2008, 22:33:25 »
No może będzie trzeba spróbować tą 16-tkę  :O~

Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Radia z trzech, które do tej pory testowałem.

Warunki: tylko GSM (wyłączone 3G), ok 30-40 min rozmów dziennie, kilka sms-ów, trochę zabawy, próbkowanie GPS-u po kilka minut, kilka minut na przęglądarce, wi-fi do 5 min. Często jazda samochodem, a więc połączenie bluetooth 1-4 h w ciągu dnia.

Na początek było standardowo 03 z erowskim, oryginalnym romem.

TELEFON- jakośc zadowalająca, szybko w trasie gubiło zasięg (mieszkam poza miastem, mam dwie dziury, zawsze tam rozłączało)
FIX GPS - różnie, zwykle ok 20-30 s, ale czasami i 2-3 minuty trzeba było czekać
WIFI - generalnie bez problemu, ale trochę cięzko było potestować, bo siedzę 5m od routera  :mrgreen:
BATERIA - w nocy na czuwaniu w dobrym zasięgu GSM - 8h - 8%, przy rozmowach i użytkowaniu nie najgorzej. Maksymalnie ok. 36h

Następnie: 05, ROM Diamentowy LITE.

TELEFON- jakośc zadowalająca, w trasie także w "moich" dziurach gubił zasięg. Natomiast przy bluetoot działy się dziwne rzeczy. Słuchawka dzwoniła, ale jak się odbierało połaczenie to często nic nie było w słuchawce słychać. Mimo, że na telefonie był znak połaczenia z zestawem, rozmowa tylko przez telefon mogła się odbywać. Także dość długo telefon łączył się ze słuchawką.
FIX GPS - lepiej, zwykle ok 10-30 s, góra 1 min
WIFI - jw
BATERIA - w nocy na czuwaniu w dobrym zasięgu GSM - 8h - 4%, bardzo szybko znikająca bateria przy bluetooth. Udało się wytrzymać 48h

I wreszcie BS14, ROM Diamentowy LITE

TELEFON- jakość chyba najlepsza, czysto bez przerywania. I jadąc "do chaty" nie gubi sygnału w "moich" dziurach. Byłem zszokowany, nie miałem jeszcze telefonu, który by tam nie rozłączył. Także od tej strony rewelka  :ok:
FIX GPS - szok  :O - 2-3 sekundy czasami łapanietrwa. Z regóły 10 sek. Chociaż i zdarzyło się łapanie ok. 2 min. Ale po puszczeniu HTC GPS Tool wszytsko wróciło do normy.
WIFI - jw
BATERIA - w nocy na czuwaniu w dobrym zasięgu GSM - 8h - 1-2%  :mrgreen:, w weekend jak telefon nieużywany leży to po prostu poziom baterii "stoi". Ale znów podczas rozmów a szczególnie przy użytkowaniu bluetooth to znika w oczach. Maks co wytrzymała to 45,5 h.

Reasumując:
Jakościowo najlepszy wydaje się BS14. Bardzo dobry zasięg, jakość, łączność z bluetooth i GPS. Gorzej z baterią. Ale jeżeli jest dostęp w ciągu dnia do ładowarki w samochodzie, lub do USB przy komputerze to nie ma problemu.
Bateria - chyba jednak 05.

Resztę, a szczególnie 16 trzeba będzie potestować. Ale na razie nie chce mi się rezygnować z 14-tki  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2008, 19:08:08 wysłana przez Dater »
MDA IV | FireROM 8.4.1 PLK | Radio 1.15.25.14
Regulamin

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 07, 2008, 22:39:16 »
Zadowalającą jakość Radio ROM-u BS14(via Dutty) uzyskasz tylko z ROM-em Duttego  :ok:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline zyxell

• **
  • 193
  • Sprzęt: Raphael,Rhodium
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 07, 2008, 22:39:57 »
[...]

Resztę, a szczególnie 16 trzeba będzie potestować. Ale na razie nie chce mi się rezygnować z 16-tki  :mrgreen:

Chyba z BS14 skoro 16 nie testowałeś (;
arbeit macht frei!

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 08, 2008, 12:07:00 »
Panowie jak dla mnie BS14 i 16 jest bardzo podobna, jakiejś znaczącej różnicy nie zauważyłem, ba - nie zauważyłem żadnej różnicy :P

Dla tych co jeszcze nie pobrali 16 - http://rapidshare.com/files/161772238/Diamond_Radio_1.00.25.16.rar
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 08, 2008, 12:58:48 »
Właśnie wgrałem '16' i rom XCOOMa  .......... testuję ...........np.  GPS fix 7 sek w porównaniu  Orange-Rom ~~30 sek
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 08, 2008, 20:41:20 »
Panowie jak dla mnie BS14 i 16 jest bardzo podobna, jakiejś znaczącej różnicy nie zauważyłem, ba - nie zauważyłem żadnej różnicy :P

Dla tych co jeszcze nie pobrali 16 - http://rapidshare.com/files/161772238/Diamond_Radio_1.00.25.16.rar
Witam !
... u mnie , .16 mniej baterii zżera . To zauwazalne jest. Po HR , zuzycie baterii ,porównywalne z .05 , a może lepsze  :proud:  :D

Pozdrówka Szczere.

*

Offline aprzemek

• 9
  • Sprzęt: MDA Compact IV, pieszczotliwie Diamencikiem zwany :)
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 08, 2008, 21:59:39 »
Powiem Wam szczerze, że zazdroszę. Bardzo zazdroszę.
Wczoraj do MDA wpakowałem Diamentowy ERA Lite, Radio 05. W pełni naładowana bateria. Od 11 do teraz, czyli ok 22 zgon baterii. Właśnie się sam wyłączył.
Przy tym ok 30 minut GPS z AutoMapą, ok 10 minut rozmów, 10 smsów, jakieś 30 minut Tweetera, ok 20 minut WIFI, kilka zdjęć.
Prawdę mówiąc najczęściej używam telefonu dużo bardziej intensywnie. Mogę przyjąć ładowanie codziennie wieczorem, ale u licha, żeby wytrzymał te 12 godzin przynajmniej!
Chyba, że to coś ze sprzętem nie halo?

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 08, 2008, 22:17:57 »
Powiem Wam szczerze, że zazdroszę. Bardzo zazdroszę.
Wczoraj do MDA wpakowałem Diamentowy ERA Lite, Radio 05. W pełni naładowana bateria. Od 11 do teraz, czyli ok 22 zgon baterii. Właśnie się sam wyłączył.
Przy tym ok 30 minut GPS z AutoMapą, ok 10 minut rozmów, 10 smsów, jakieś 30 minut Tweetera, ok 20 minut WIFI, kilka zdjęć.
Prawdę mówiąc najczęściej używam telefonu dużo bardziej intensywnie. Mogę przyjąć ładowanie codziennie wieczorem, ale u licha, żeby wytrzymał te 12 godzin przynajmniej!

Nie ma powodów do obaw, poczekaj kilka dni i wtedy napisz czy sytuacja się powtarza. Na próbę zainstaluj może radio 1.00.25.BS14 lub 1.00.25.16. Osobiście polecam to drugie.

pozdrawiam

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 08, 2008, 22:20:25 »

Możliwe, że jednak coś ze sprzętem lub jakaś aplikacja działająca w tle. Ja od wczoraj testuję radio 16 i przyznam, że z chwili na chwilę jestem coraz bardziej zadowolony. Mi trzyma trochę (niedużo ale zawsze) lepiej niż 05 które miałem do tej pory (odłączony od ładowarki o 7 rano dosyć intensywnie katowany - WiFi trochę GPS, bardzo dużo 3G) i teraz mam jeszcze 4 kreski (właśnie gdzie znaleźć procentowy wskaźnik baterii ?). Co do fix-u GPS to zazdroszę wam tych 6 sekund bo u mnie jak nic musi być 30 i to praktycznie za każdym razem :) WiFi działa troche lepiej niż w 05 (tam gdzie miałem 1 kreskę teraz mam 2)
Podsumowując to bardzo polecam to ostatnie radio 16

*

Offline aprzemek

• 9
  • Sprzęt: MDA Compact IV, pieszczotliwie Diamencikiem zwany :)
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 08, 2008, 22:51:57 »
Zwracam uwagę na aplikacje w tle itp. Pusto było raczej.
Chyba na razie faktycznie poobserwuję jak się zachowuje moje ustrojstwo. W sumie nowy jest, może bateria się jeszcze doformatuje?

Co do GPSa, miałem wcześniej odbiornik Nokii LD-3W (na bluetooth), który przy mojej szybie z filtrem UV ledwie działał, za to MDA trzyma satelity jak zaklęty, nawet na RadioROMie 03 było już nieźle pod tym względem.

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 09, 2008, 04:49:10 »
(właśnie gdzie znaleźć procentowy wskaźnik baterii ?).

Może na forum  :S
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113575.0
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Dater

• 24
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 09, 2008, 19:09:18 »
[...]

Resztę, a szczególnie 16 trzeba będzie potestować. Ale na razie nie chce mi się rezygnować z 16-tki  :mrgreen:

Chyba z BS14 skoro 16 nie testowałeś (;

Jasne, zagalopowałem się  :D
MDA IV | FireROM 8.4.1 PLK | Radio 1.15.25.14
Regulamin