RadioROMy - które najlepsze/najodpowiedniesze

• 574 Odpowiedzi
  • 244089 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eRd

• **
  • 108
Odp: RadioROMy - które najlepsze/najodpowiedniesze
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwiec 11, 2009, 23:12:31 »
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

*

Offline Tobas

• 19
Jak wgrać RadioROM?
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwiec 12, 2009, 17:46:57 »
Mam pytanie jak wgrać RadioROM? Z ROMem sobie poradziłem a RadioROM mnie przerasta.
Czytałem na http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.0 pkt. 9c i wg tego wystarczy uruchomić program DiamonCustomRUU.exe i w tym samym katalogu zamieścić plik z radiorom-em. Jak tak robię i przechodzę cały proces to dostaję informację że mam ROM w wersji. 2.07.560.4 i czy chcę zmienić go na wersję 1.86.911.1 ?????
Przecież ja nie chcę zmieniać ROMu tylko RadioROM, w dodatku z wersji 1.00.25.05 na wersję 1.11.25.1. !!!!!!!!!!!!!

RadioROM ściągnełem stąd: http://www.megaupload.com/?d=TSXD538D

Może niewłaściwy plik DiamonCustomRUU.exe odpalam? Ludzie pomóżcie  :)

*

Offline DexterKr

• 3
  • Sprzęt: HTC HD2, SGSII(2000mAh)
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwiec 12, 2009, 17:55:44 »
Tobas wszystko jest OK tak zawsze jest, ta aplikacja jest wyciagnieta z jakiegos ROMu i to co tam jest napisane to nie jest prawda, jak masz tylko dobry plik z Radio to instalacja przebiegnie prawidlowo.

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwiec 15, 2009, 14:04:44 »
Witajcie! Chcialem zapytac czy ktos moze testowal nowe radio z Xperii z numerkiem 1.14.25.55. Podobno nie zjada baterii i szybko lapie fix'a. Wrzuce link do niego (nalezy pamietac o Security Unlock w Diamondzie). Sam nie mam mozliwosci sprawdzenia w tym momencie, ale byc moze ktos sprawdzi i sie przyda.
http://rapidshare.com/files/240726089/Diam_Radio_1.14.25.55.rar.html

Mam to radio już od dawna (coś jak połowa maja?) i jest najlepsze z tych jakie miałem. I bateria i odbiór, a tak szybkiego fixa na GPS to nie znajdziesz.
Polecam. No i oczywiście musisz być SU.

No i jest najnowsze - ale do końca nie wiadomo czy to tylko chińska zmiana numeracji czy całe prawdziwe radio...
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3961379&postcount=775
1.15.25.14
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2009, 20:35:33 wysłana przez e.t. »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #394 dnia: Czerwiec 15, 2009, 20:40:50 »
Ciekawe... trzeba będzie spróbować  :ok:

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #395 dnia: Czerwiec 19, 2009, 11:58:55 »
No i właśnie wgrałem radyjko 1.15.25.14 do swojego MDA. Dziś wracam z Litwy z GPS to zobaczymy jak się zachowuje i jutro coś naskrobię o tym :D

Jakbym się do niedzieli nie odzywał to napiszcie coś na priva :D
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #396 dnia: Czerwiec 19, 2009, 12:35:57 »
A propos tego najnowszego radyjka - tez je wgrałem (nie trzeba być SU to radio diamonda) i.. jest super! GPS lepszy od .55, GSM jakby ciutke lepiej (mierzone fieldtestem).

Także polecam do potestowania...

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #397 dnia: Czerwiec 20, 2009, 13:36:21 »
Witam

Na szczęście lub nieszczęście jestem posiadaczem Dual Sima Simmore w moim Diamencie.
Chciałbym zmienić sobie radio na nowsze ale za każdym razem kiedy wgram nowe radio niestety nie wykrywa ono żadnej karty  sim.
Obecnie posiadam radio 1.00.25.07 które bez problemu widzi obie karty.

Jakie nowsze radio wgrać aby działało bez problemu z  dual simem? Może ktoś też ma podobny problem?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2009, 13:43:50 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #398 dnia: Czerwiec 22, 2009, 10:21:41 »
Obiecałem że coś nasmaruje o nowym radyjku.
Podczas trasy Klaipeda - Warszawa 2 razy mi AM się zamroziła, ale w bardzo dziwny sposób (reagowała na komendy, ale trasa się nie zmieniała) - tylko nie wiem czy to wina radia (wątpię w to) czy może nowego romu który niedawno wgrałem. Poza tym bardzo szybko łąpie Fixa :)   
Jeśli chodzi o baterię to po jednym dniu jest 66% - 8 telefonów po 4-5 min,  z 20 sms-ów, zabawa SportyPal (używa GPS) jakieś 30 min, troszkę internetu GSM (jakieś 10 min), włączone 3G i trochę ustawień SPB Mobile Shell 3.0.

Myślę że całkiem dobrze trzyma bateria i jakość rozmów jest lepsza (przynajmniej z tymi osobami które na poprzednim radiu strasznie skrzeczały:) )

Podsumowując radyjko mi się podoba i działa bardzo sprawnie :D

PS. To są moje odczucia i nie testowałem żadnego radia (w tym też tego) żadnymi programami.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline gato

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM: Gen.Y D2 R4.3 RADIO: 1.15.25.14
« Odpowiedź #399 dnia: Czerwiec 25, 2009, 08:50:24 »
Moze zadam glupie pytanie ale chce byc w 100% pewny.
Jesli w bootloaderze mamy Security Unlocked to mozemy ladowac RADIO z SU ?
Pozdrowienia
Born to frag

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #400 dnia: Czerwiec 25, 2009, 10:28:27 »
tak
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
Odp: RadioROMy - które najlepsze do FIRE8.4.1Lite
« Odpowiedź #401 dnia: Czerwiec 26, 2009, 19:13:11 »
Po wielu testach, próbach itp itd  :E wróciłem chyba na dłużej do Fire 8.4.1 Lite. Niestety radio (mam 1.11.25.01) nie daje rady jeśli chodzi o szybkość łapania fixa i stabilność trzymania sygnału (gubi się oj gubi).

Polećcie najlepsze radio pod względem GPS-u dla ROMu FIRE8.4.1L - trzymanie barterii ma małe znaczenie bo Diamond i tak większość czasu spędza pod łądowarką  :grin:

Dzięki
P
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #402 dnia: Czerwiec 28, 2009, 13:38:48 »
Od 2 tyg mam wgrany Nataly 2,5 z radiem    1.14.25.05 SU
Wyrazna poprawa zywotnosci baterii (w subiektywnym odczuciu 30-40 %) zasieg tel i  szybkosci gps tez odczuwalnie lepszy w porownaniu do 1.11.25.01 wgranego ostatnio
Wgrywalem rozne romy i radia ,ale dopiero z tym radiem obiektywnie dostrzegam poprawe zywotnosci bateri ,
Ne wiem jak dzialaloby z innymi romami - z Nataly 2.5 dziala bdb
Nie probowalem 1.15.25.14
Uwaga-przed ewentualnym wgrywaniem 1.14.25.05 trzeba odblokowac tel !!!

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #403 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:53:22 »
Byłem zachwycony radio romem 1.15.25.14. Przy romie mike1986 łapał fixa w 5 sekund. Rewelacja !!
Niestety byłem. Dziś wracałem z Wisły, chmury , cały czas prawie deszcz. Przez całą drogę do Katowic na tym radiu nie złapał fixa!!!
Obok miałem diamonda żony na oryginalnym romie 1.93.479.3 z radiem 1.00.25.05 który śmiał mi się w twarz nie gubiąc fixa ani razu !!  :(
Pozdrawiam
    razor

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #404 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:57:42 »
Z Wisły? To pewnie przejeżdżałeś przez Ustroń. Trzeba było wstąpić na kawę  :grin:

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #405 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:59:47 »
Nie wiedziałem, że zapraszasz :) Cały czas słyszałem tylko Kraków i Kraków  :P
Pozdrawiam
    razor

« Odpowiedź #406 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:32:14 »
Witam wszystkich, od kilku dni mam wgrane radio 1.15.25.14. i jestem bardzo zadowolony, faktycznie jest duża poprawa co do starszych wersji. Jednak zauważyłem że podczas korzystania z nawigacji, np. z tt7, lub z garmina łapie fiksa i niby jest ok, jednak nie pokazuje statusu satelit :O. Oczywiście jest gotowy do nawigacji, jednak wskaźnik sygnału pokazuje zero- dziwne to. Wspomnę że mam wgrany oryginalny rom htc, zresztą zmiana na inny nic nie daje :mysli:. Starsze wersje radia pokazywały poprawnie status satelit, czy ktoś z was ma podobny problem?

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #407 dnia: Czerwiec 29, 2009, 14:07:29 »
jakbyś poczytał wcześniejsze posty to wiedziałbyś, że to radio tak ma

czy też zauważyliście, że na tym radiu bluetooth strasznie pożera baterię czy to mój indywiualny przypadek i mam czuć się wyróżniony?
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #408 dnia: Czerwiec 30, 2009, 13:38:41 »
Witam.
Jestem nowym posiadaczem Diamencika. Kupiony w orange'u. Obecnie mam ROM 1.93.69.3PLK z okropną nakładką na manilę i radio 1.00.25.05. Od 2 dni czytam forum i postanowiłem nieco ulepszyć mojego PDA. Wybór chyba padnie na ROM Nataly 2.7 i radio 1.15.25.14. Powiedźcie mi czy to dobry wybór, czy proponujecie jakąś inną kombinację? Zależy mi na funkcjonalności urządzenia a nie na wodotryskach, chociaż TouchFlo3D mi się podoba w oryginale i chcę je mieć. Zastanawiam się jeszcze nad ROMem Revolution z WM6.5. Co polecacie? Jeszcze jedno zasadnicze pytanie: jaka jest różnica pomiędzy WM6.1, a WM6.5?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #409 dnia: Czerwiec 30, 2009, 14:01:37 »
Witam.
Jestem nowym posiadaczem Diamencika. Kupiony w orange'u. Obecnie mam ROM 1.93.69.3PLK z okropną nakładką na manilę i radio 1.00.25.05. Od 2 dni czytam forum i postanowiłem nieco ulepszyć mojego PDA. Wybór chyba padnie na ROM Nataly 2.7 i radio 1.15.25.14. Powiedźcie mi czy to dobry wybór, czy proponujecie jakąś inną kombinację? Zależy mi na funkcjonalności urządzenia a nie na wodotryskach, chociaż TouchFlo3D mi się podoba w oryginale i chcę je mieć. Zastanawiam się jeszcze nad ROMem Revolution z WM6.5. Co polecacie? Jeszcze jedno zasadnicze pytanie: jaka jest różnica pomiędzy WM6.1, a WM6.5?
Pozdrawiam

Ja uzywalem dlugo fireroma 8.4.1 "z oryginalnym" radiem 1.00.25.05 - bateria trzymala kolo 2 dni - jakies 30 minut rozmowy dziennie + 10-15 smsow. Wylaczone wifi.
Teraz wgralem nowy rom mike'a - nadal z tym samym radiem, zobaczymy jak to sie tutaj trzyma - mysle o przesiadce na 1.15.25.14 - zobaczymy za jakis czas.
Moja propozycja - wgraj inny rom a pozostan przy starym radioromie - pobaw sie i najwyzej wrzucisz "czternastke" ;)

« Odpowiedź #410 dnia: Czerwiec 30, 2009, 14:18:09 »
Witam.
Pozdrawiam

Ja uzywalem dlugo fireroma 8.4.1 "z oryginalnym" radiem 1.00.25.05 - bateria trzymala kolo 2 dni - jakies 30 minut rozmowy dziennie + 10-15 smsow. Wylaczone wifi.
Teraz wgralem nowy rom mike'a - nadal z tym samym radiem, zobaczymy jak to sie tutaj trzyma - mysle o przesiadce na 1.15.25.14 - zobaczymy za jakis czas.
Moja propozycja - wgraj inny rom a pozostan przy starym radioromie - pobaw sie i najwyzej wrzucisz "czternastke" ;)

To może chociaż zmienię na nowszy 1.00.25.07, co o tym sądzisz?

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #411 dnia: Czerwiec 30, 2009, 14:51:10 »
Popracuj na tym radioromie i zobaczysz czy jest dobrze. Wgraj sobie ROM, który Ci się podoba i testuj. Ja także mam Xcoom Fire 8.4.1 full 8mb pp i jestem bardzo zadowolony.
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

« Odpowiedź #412 dnia: Lipiec 01, 2009, 19:31:56 »
Jednak się zdecydowałem na Xcom'a. jest niezły, ale mam tylko porównanie z romem orangutana. Wg mnie rom Xcoma jest pamięciożerny (na strcie jakieś 55% i w miare upływu czasu rośnie. Przy 70% zajętego ramu strasznie muli), chociaż nie wiem jakie są inne, jak wspomniałem. Moim zdaniem za dużo niepotrzebnego softu (jak dla mnie, innym może się podobać). Potestuje jeszcze trochę bo dopiero 2 dzień mija. Na razie jest dużo zabawy i sprawdzanie różnych ustawień i bateria po dniu jest padnięta. Za jakiś czas napiszę więcej.

*

Offline e.t.

• *
  • 59
    • Kuchnia nataly
« Odpowiedź #413 dnia: Lipiec 01, 2009, 20:45:12 »
Skoro nie próbowałeś innych... to spróbuj. Bardzo polecam serię Nataly, zwłaszcza ostatni 2.7. Jest kuchnia, także można nawet sobie Nataly PL zrobić (zrobiłem tak z 2.5).
Z 2.7 mam 47% pamięci, a mam parę programów działających w tle. Dużo pamięci, szybki... no i kuchnia. Czyli można samemu dostosować jak się chce.

Powodzenia.

« Odpowiedź #414 dnia: Lipiec 02, 2009, 20:29:16 »
witajcie Diamentowe ludziki :ok:
od niedawna mam Diamonda, i mam pytanie. Radio, RadioRomy, kuchnie, z wszystkim sobie radzę. Ale...
Sporo dobrych opinii wyczytałem o radyjkach do których potrzebuję zrobić SU. I tu się wykładam. Podrzucicie krótkie info co i jak powinienem, lub link do odpowiedniego wątku bo nie mogę znaleźć?
Na jakim Radiu najlepiej (Waszym zdaniem) ciągnie bateria?

Pozdr 4@ll :D

« Odpowiedź #415 dnia: Lipiec 02, 2009, 22:17:44 »
Do michalm1972:
czytaj faq pkt.9. Ja zanim się za cokolwiek zabrałem to przez 2 dnia zgłębiałem wiedzę na tym forum i innych. Operacja jest naprawdę banalnie prosta.

Do e.t. :
powiedz mi jakiego radia używasz z Nataly? Masz może jakąś swoją już okrojoną przez ciebie o zbędne programy wersję Nataly 2.7? Myślałem wcześniej o tym ROMie ale jakoś w ostatniej chwili wrzuciłem Xcom'a, a radia nie zmieniałem.
Napisane: Lipiec 02, 2009, 22:10:35
Poradźcie mi albo podajcie linka do wątku (bo nie znalazłem) jak usunąć logo orange, które mam przy ładowaniu się systemu.

*

Offline workinger

• 13
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #416 dnia: Lipiec 02, 2009, 22:45:10 »
Ja mam mały problem mam radio 1.15.25.14 przy romie xcoom'a .
Problem polega na tym, że nie mogę się połączyć z satelitą lub zajmuje to wieki dziś ze znajomym który ma MDA z Ery = HTC
ustaliśmy i razem włączyliśmy AM no i on po paru sekundach miał już połączenie z satelitą a ja nie .... i w tym miejscu nie mogłem go nawiązać on miał radio ... 1.00.25.16 .. możecie mi coś polecić ,żeby lepiej mi trybiły te fix'y ..??
HTC Diamond
ROM: FireROM v.8.4.1 Full & Lite
Radio: 1.15.25.14

« Odpowiedź #417 dnia: Lipiec 02, 2009, 23:10:32 »
Zassałem kuchnię nataly 2.7
e.t. masz może jakąś instrukcję do gotowania?

*

Offline apg

• 37
  • Sprzęt: X+
« Odpowiedź #418 dnia: Lipiec 02, 2009, 23:27:26 »
Ja już walczę z GPSem od dłuższego czasu. Mam dwa MDA z ery i na obu jest to samo. Po kilku włączeniach i wyłączeniach automapy następuje zawiecha GPSu. Przećwiczylem już wszystkie dedykowane radioromy i zauważyłem, że najlepiej MDA spisuje się na tym radioromie, na którym był stawiany system. W razie zawieszenia GPSu doraźnie pomaga ponowne wgranie tego samego radioromu, który trzymam cały czas na karcie pamięci, albo uruchomienie HTCGPStool i zimnego staru. Wspominam tylko niezawodność starego Compacta III.

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #419 dnia: Lipiec 02, 2009, 23:45:09 »
Jeśli chcecie mieć dobry fix gps-a za każdym razem po uruchomieniu (trzeba czekać jakieś 5 sekund zanim złapie sygnał) to wgrajcie sobie radio z HTC Blackstone lub inaczej HTC touch HD. Proponuję radio w wersji 1.13.25.24 . Przypominam również że trzeba mieć telefon "security unlocked" żeby wgrać radio z innego telefonika.

Powiem szczerze że od czasu jak wgrałem to radio to za każdym razem po kilku sekundach łapię fixa na gps-ie, uruchamiając automapę albo HTC Gps tool.
Jest po prostu rewelacyjne. W porównaniu do mojego poprzedniego radia, czyli 1.09.25.23, radio z diamonda HD ma na pewno lepszy wpływ na GPS, co do reszty nie zauważyłem niczego na minus. Zasięg mam ten sam, wifi działa jak wcześniej, bluetooth bez zmian. Jedynie GPS jest "ZAWSZE". Nie trzeba robić "zimnego startu" ani "clean memory" żeby złapac fixa. W poprzednim radiu jak piszecie, zazwyczaj po 3 lub 4 uruchomieniu nie było po prostu GPS-a. Pomagało "clean memory" w programie HTC  Gps tool, ale też nie zawsze. Czasami trzeba było kombinować nawet 2 razy żeby złapać fixa.

Ogólnie to polecam, choćby w celach testowych.
Co do baterii to na razie testuję, ale zachowuje się podobnie jak stare radio 1.09.25.23. (około 2 dni średnio używany, 3 dni ledwo co używany).

Jak ktoś chce to radio to proszę, z mojego serwera:
http://serwer000.no-ip.org/wojtek/1.13.25.24HD.nbh

Polecam :)

HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1