Jeśli chcecie mieć dobry fix gps-a za każdym razem po uruchomieniu (trzeba czekać jakieś 5 sekund zanim złapie sygnał) to wgrajcie sobie radio z HTC Blackstone lub inaczej HTC touch HD. Proponuję radio w wersji 1.13.25.24 . Przypominam również że trzeba mieć telefon "security unlocked" żeby wgrać radio z innego telefonika.
Powiem szczerze że od czasu jak wgrałem to radio to za każdym razem po kilku sekundach łapię fixa na gps-ie, uruchamiając automapę albo HTC Gps tool.
Jest po prostu rewelacyjne. W porównaniu do mojego poprzedniego radia, czyli 1.09.25.23, radio z diamonda HD ma na pewno lepszy wpływ na GPS, co do reszty nie zauważyłem niczego na minus. Zasięg mam ten sam, wifi działa jak wcześniej, bluetooth bez zmian. Jedynie GPS jest "ZAWSZE". Nie trzeba robić "zimnego startu" ani "clean memory" żeby złapac fixa. W poprzednim radiu jak piszecie, zazwyczaj po 3 lub 4 uruchomieniu nie było po prostu GPS-a. Pomagało "clean memory" w programie HTC Gps tool, ale też nie zawsze. Czasami trzeba było kombinować nawet 2 razy żeby złapać fixa.
Ogólnie to polecam, choćby w celach testowych.
Co do baterii to na razie testuję, ale zachowuje się podobnie jak stare radio 1.09.25.23. (około 2 dni średnio używany, 3 dni ledwo co używany).
Jak ktoś chce to radio to proszę, z mojego serwera:
http://serwer000.no-ip.org/wojtek/1.13.25.24HD.nbhPolecam