[/quote]
Czesto te darmowe hotspoty wymagaja rejestracji itp. poprzez jakas tam ich strone czy tez nr. telefonu. Byc moze przy probie polaczenia hotspoty rozpoznaja ze nie laczysz sie ze zwyklego PC i tu jest problem??? I czy aby napewno nie laczysz sie do zabezpieczonych sieci? Np ja swoja mam niezabezpieczona wiec nie ma ikonki klodki i teoretycznie mozesz pomyslec ze jest "darmowa" i dla kazdego otwarta - a i tak sie nie polaczysz bo mam usawiona filtracje Adresu MAC, czyli tylko te urzadzenia ktore ja dodam do listy moga sie polaczyc. Kolejna przyczyna - mimo ze widzisz tam jedna , dwie belki zasiegu stosunek sily sygnalu go zaklocen moze byc na tyle duzy ze mimo ze teoretycznie masz zasieg nie polaczysz sie. Za to co tu napisalem nie dam sobie reki obciac ale niech innu to skomentuja i sie wypowiedza.
ps.
1.co do radia to ja uzywam tego samego i nie sadze aby jego zmiana Ci pomogla.
2.Jesli te strzalki przy wifi tak ida w przeciwne strony i tak w kolko to znaczy ze albo probuje polaczyc sie z siecia albo jest w trakcie uzyskiwania adresu IP - jesli z wyzej wymienionych powodow nie moze go uzyskac to tak wlasnie caly czas te strzalki chodza
3. Upewnij sie ze w ustawieniach karty sieciowej nie masz wpisanych zadnych danych typu adres ipt itd - a najlepiej to zrob hard reset i idz do jakiegos kumpla z routerem z wifi i sprobuj sie polaczyc bo z tymi "darmowymi" to dosyc czesto sa jakies problemy
[/quote]
Dzieki za sugestje ,napewno to sprawdze, z tego co sie pytalem iinych uzytkownikow tego naszego uczelnianego hot spota ,czy to posiadaczy telefonow ,czy laptopow ,oni lacza sie bez problemow ,zadnych hasel ip, uwierzytelnien czy tam czegos nie robia ,wylapuja i korzystaja.
Tak jak pisalem ,siec niby jest, ale gdy sie laczy ,strzalki te mrygaja i mrygaja i nic sie nie dzieje ,a czekam czasem dlugo.
Sprubuje z tym kumplem ,jesli to nie zadziala to ,moze ten HR tyle ze nie bardzo wiem jak to dobrze zrobic ,a nie chce czegos skopac,ale to doczytam na forum.
Dzieki za odpowiedz , i jak ktos ma inne sugestje napewno z checia przeczytam

Pozdrawiam.