RadioROMy - które najlepsze/najodpowiedniesze

• 574 Odpowiedzi
  • 243882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: RadioROMy - które najlepsze/najodpowiedniesze
« Odpowiedź #300 dnia: Marzec 31, 2009, 21:49:48 »
na stronce wyczytałem że do upgrade potrzeba radioromu początkowego 1.00.25.05 lub 16. Do tego jest niby unlocker na xda, piszę że Done... przy próbie flasha dochodzi do 100% a później wyskakuje Upgrade ROM code error  :(

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #301 dnia: Kwiecień 01, 2009, 10:16:58 »
Rzeczywiście jest aż tak wielka różnica w tych radiach NIE dla Diamonda, że tak wszyscy kombinują, żeby dostać tego unlockera? Przecież jest duży wybór w RadioRomach dedykowanych specjalnie dla naszych diamentów, nawet na naszym forum kolega rcc25 udostępnia wszystkie 12 radyjek.  :sleepy:
Więc jest w czym wybierać.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline npb

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #302 dnia: Kwiecień 02, 2009, 07:41:05 »
Witam
Mam taki rom 1.93.479.3 WWE podoba mi sie i raczej narazie nie bede go zmienial, mialem fabryczne radio 1.00.25.05 i BT mi smigał, najpierw zmienilem na 1.09.25.23 i wszystko ładnie pieknie tylko BT nie widzi zadnego urzadzenia ani nie jest widziany dla zadnego urzadzenia (opcja widocznosci zaznaczona), dzis zmienilem na 1.08.25.20 i to samo, czli BT dead, jakie radio wrzucic by BT ruszył, raczej zalezy mi na zywotnosci baterii, czasami korzystam z wifi i gps no i BT, ale naprawde czasami wiec nie zalezy mi na szybkosci lapania fixa itd itp
pozdrawiam

wrzucilem przed chwila 1.00.25.16 i bez zmian, co jest z tym BT?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 08:20:58 wysłana przez npb »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #303 dnia: Kwiecień 02, 2009, 08:36:05 »
Wydaje mi się, że to nie wina BT, bo u mnie na 1.09.25.23 działał od strzału. Co prawda słuchawki nie podłączałem, bo nie używam tego ustrojstwa, ale transfer plików działa bez zarzutu.

Jeśli BT nie działa na każdym radiu, to raczej przyczyną będzie namieszanie w systemie, albo coś sprzętowego, ale w to wątpię. Może jakiś nowy program coś namieszał? Najlepszym rozwiązaniem byłby HR, ale wiem, że wielu nie chce o tym słyszeć :)

*

Offline npb

• 4
« Odpowiedź #304 dnia: Kwiecień 02, 2009, 09:11:24 »
Wydaje mi się, że to nie wina BT, bo u mnie na 1.09.25.23 działał od strzału. Co prawda słuchawki nie podłączałem, bo nie używam tego ustrojstwa, ale transfer plików działa bez zarzutu.

Jeśli BT nie działa na każdym radiu, to raczej przyczyną będzie namieszanie w systemie, albo coś sprzętowego, ale w to wątpię. Może jakiś nowy program coś namieszał? Najlepszym rozwiązaniem byłby HR, ale wiem, że wielu nie chce o tym słyszeć :)

chyba nie pozostaje nic innego jak HR, wgram 1.09.25.23, zrobie backup, i  dalej HR, o wynikach powiadomie

no i powiadamiam, powyzsza procedura nic nie dała, nadal BT nie widzi urządzeń i nie jest widziany, jakieś rady?? spróbować powrotu do radia 1.00.25.05?? a moze inny ROM??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 10:10:08 wysłana przez npb »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #305 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:38:25 »
Jeśli HR nie pomógł, to jeszcze zostaje opcja z innym romem. A jak też nie pomoże, to rekonstrukcja i serwis.

*

Offline npb

• 4
« Odpowiedź #306 dnia: Kwiecień 02, 2009, 13:21:38 »
Jeśli HR nie pomógł, to jeszcze zostaje opcja z innym romem. A jak też nie pomoże, to rekonstrukcja i serwis.

witam
własnie zmienilem ROM na 8.4.1 PLK kolegi xcoom i bez zmian, oczywiscie na radiu 1.09.25.23, kurcze dziwna sprawa bo jak go tylko kupilem to wszystko dzialalo, a nie meczylem go tak by rozwalic BT, jedyna opcja to HardSPL czy on mogl to spowodowac?? jesli chodzi o gwarancje to jej brak, telefon jest z drugiej reki

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #307 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:42:01 »
Ale to nie jest radio dla Diamonda, trzeba mieć odblokowany telefon
z odblokowanie telefonu rozumiem trzeba zapłacić ? :wink:
Nie, ale zdobycie specialnego hardspl jest podobno dosc trudne.
Miałem dzisiaj chwile i rozgryzłem sposób na odblokowanie Diamonda, a co najśmieszniejsze odpowiedź była pod ręką na PDAclub i nie na xda gdzie czekałem ponad miesiąc bez odpowiedzi.
1. Zainstalować radio 05
2. Wyłączyć opcje Adwanced w USB to PC
3. zainstalować rzeczy z tego wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104050.0 15 post (działający link) jest to oprogramowanie do zdjęcia simlocka ale ma też opcje Security Unlock

Mimo że wcześniej to miałem to nie wiedziałem o kroku 1 i 2 i wyskakiwał mi Error w drugim kroku z paczki powyżej, teraz w ciągu paru minut odblokowałem fona i  zainstalowałem radyjko Radio v1.13.25.24 (Blackstone)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 11:46:56 wysłana przez ciopik »

*

Offline usttach

• **
  • 113
  • Sprzęt: ? Poszukiwany ?
« Odpowiedź #308 dnia: Kwiecień 04, 2009, 00:21:41 »
Wyżej wymienione radyjko jest lepsze od 1.09.25.23 lub 1.11.25.1 ? Jakie zalety i wady ? Obecnie testuję ten drugi

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #309 dnia: Kwiecień 04, 2009, 12:57:19 »
Panowie, czy pojawił się jakiś godny konkurent dla 1.00.25.05?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 13:00:08 wysłana przez Tigro »

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #310 dnia: Kwiecień 07, 2009, 20:27:09 »
Ma ktos z was to radio v1.13.25.24 ? Wgralem pare dni temu ale dzisiaj odpalam Igo8 potem tt i nie chcial zlapac fixa, moze jest to wina radia. Paczka danych aktualna.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #311 dnia: Kwiecień 08, 2009, 12:09:29 »
Ja mam to radyjko i AM , google maps działa bez problemu

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #312 dnia: Kwiecień 11, 2009, 19:08:38 »
Panowie, czy pojawił się jakiś godny konkurent dla 1.00.25.05?

Witaj Tigro !
Sprawdź 1.11.25.01   :ok:
Pozdrawiam i Spokojnych i Radosnych Świąt życzę .

OMG poprawiłem błąd (tomaszkap)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 22:31:30 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #313 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:09:27 »
A mi to Radio 1.13.25.24 nie chce się w ogóle wgrać i na końcu pisze error więc nie wiem o co chodzi.
Pobrałem je z jakiejś stronki ale nie pamiętam już skąd no i po tym zabiegu musiałem powrócić do 1.11.25.1 które na pewno mi działa ale myślałem ze wersja z numerem 24 jest najnowsza ale dlaczego nie chce się wgrać :?:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #314 dnia: Kwiecień 13, 2009, 10:11:38 »
Trzeba mieć odblokowany telefon specialnym HardSPL  :grin:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #315 dnia: Kwiecień 13, 2009, 11:45:15 »
To już Hard SPL 1.40.Olinex nie wystarcza :?:
Myślałem że ta wersja wystarcza by można wgrać wszystko: ROM, Radia, Boot Screen.
Nie wiedziałem że są Radia które wymagają jeszcze innego H-SPL. A skąd takiego można pobrać i jaka to ma być wersja :?:
HTC Touch Diamond

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #316 dnia: Kwiecień 13, 2009, 12:13:31 »
To już Hard SPL 1.40.Olinex nie wystarcza :?:
Myślałem że ta wersja wystarcza by można wgrać wszystko: ROM, Radia, Boot Screen.
Nie wiedziałem że są Radia które wymagają jeszcze innego H-SPL. A skąd takiego można pobrać i jaka to ma być wersja :?:
poczytaj ten wątek, chociaż tą stronę - napisałem jak odblokować telefon (Security Unlock (SU)).

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #317 dnia: Kwiecień 13, 2009, 12:14:59 »
Nie można jej pobrać z żadnego źródła. Żeby ją uzyskać należy napisać (chyba) do sblop na xda. Ale nie jestem pewien, czy na pewno do niego. Podobno ciężko ją uzyskać, niektórzy czekają już miesiąc na odp i ciągle nic z tego.

Ewentualnie spróbuj właśnie sposób ciopika  :wink:

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #318 dnia: Kwiecień 13, 2009, 14:40:35 »
Ja czekałem 1,5 miesiąca i nie otrzymałem a sprawa była prosta do rozwiązania i była pod ręką :)
Jak masz Hard SPL 1.40 Olinex to nie musisz wgrywać innego jedyne co to musisz wgrać radio 05 bo na nowszych to nie działa

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #319 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:45:48 »
No więc tak zainstalowałem Radio 5 i po kliknięciu na Program z kroku 3 wyskakuje mi na ułamek sekundy okienko ale jak kilka razy na niego kliknąłem to zdążyłem przeczytać że pisze na tym okienku że Radio jest nieprawidłowe bo nie z kroku 2 a w kroku 2 jest Radio o nazwie 1.20 Oli Nex więc go zainstalowałem i kliknąłem na Unlocker z kroku 3 i dopiero zadziałało.
W takim razie u mnie Radio 5 nic nie dało tylko to z kroku 2.
Dopiero teraz mam w pełni odblokowanego Diamonda.

Zrobiłem tylko Security Unlock ale kiedy chcę teraz zrobić SIM Unlock to po kliknięciu na program z kroku 3 wyskakuje mi prawidłowo pełne okno programu na ułamek sekundy i znika i nie można w żaden sposób go zatrzymać więc czy nie da rady już ściągnąć SIM Locka :?:

Teraz mam pytanie co daje nowego Radio 1.13.25.24 :?:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 19:56:42 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #320 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:56:14 »
No więc tak zainstalowałem Radio 5 i po kliknięciu na Program z kroku 3 wyskakuje mi na ułamek sekundy okienko ale jak kilka razy na niego kliknąłem to zdążyłem przeczytać że pisze na tym okienku że Radio jest nieprawidłowe bo nie z kroku 2 a w kroku 2 jest Radio o nazwie 1.20 Oli Nex więc go zainstalowałem i kliknąłem na Unlocker z kroku 3 i dopiero zadziałało.
W takim razie u mnie Radio 5 nic nie dało tylko to z kroku 2.
Dopiero teraz mam w pełni odblokowanego Diamonda.
a czy ja mówiłem że masz pominąć krok 2
można pominąć tylko krok 1 gdzie wgrywasz hardSPL
a zmiana radia 05 pomogło bo jakbyś tego nie zrobił a miał nowsze radio np 17 lub 23 to nie wyszedł by ci krok 2 czyli Radio o nazwie 1.20 Oli Nex bo na koniec byś miał error :E
Sprawdziłem to na własnej skórze dlatego porzuciłem ten sposób na jakiś czas i szukałem pomocy na XDA, dopiero później gdzieś wyczytałem że najpierw trzeba wrócić do radia 05 a potem reszta

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #321 dnia: Kwiecień 13, 2009, 19:59:29 »
Aha czyli już wszystko wiem ale co z drugą częścią mojego pytania w związku z SIM Lockiem :?:
Dzięki za pomoc bo się przydała :ok:
HTC Touch Diamond

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #322 dnia: Kwiecień 13, 2009, 20:06:11 »
Musisz próbować aż do skutku. Ja też miałem problem z zatrzymaniem ekranu. Niektórym pomaga wciśnięcie strzałki do góry, inni jakoś rysikiem to zatrzymują. Na pewno Ci się uda :)

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #323 dnia: Kwiecień 13, 2009, 20:26:12 »
Zrobiłem tylko Security Unlock ale kiedy chcę teraz zrobić SIM Unlock to po kliknięciu na program z kroku 3 wyskakuje mi prawidłowo pełne okno programu na ułamek sekundy i znika i nie można w żaden sposób go zatrzymać więc czy nie da rady już ściągnąć SIM Locka :?:

Teraz mam pytanie co daje nowego Radio 1.13.25.24 :?:
Odpowiedzi na pierwsze pytanie nie znam bo ja tylko robiłem Security Unlock a SIM loocka nie mam od nowości

Co do drugiego pytania to potestuj, mi sprawuje się dobrze

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #324 dnia: Kwiecień 13, 2009, 22:39:27 »
Bardzo dobre to radio 1.13.25.24 :D
Fixa na TomTomie złapał mi po 5 sekundach :grin:
Jeszcze sprawdzałem po wyczyszczeniu pamięci GPS i to samo po 5 sek złapał fixa :grin:
Guick GPS też był nieaktualny więc jeśli chodzi o GPS to bardzo dobrze się sprawuje :D

Teraz przetestuję i zobaczę jak się ma sprawa z baterią i jak długo mi potrzyma na baterii oraz jeszcze nie wiem jak wyglądają rozmowy i jaka ich jakość na tym Radiu ale to już jutro.
HTC Touch Diamond

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #325 dnia: Kwiecień 13, 2009, 23:36:18 »
Ja wlasnie na tym radiu dzisiaj w samochodzie przez 20min nie moglem zlapac fixa, telefon na przedniej szybie w oryginalnym uchwycie, packa danych nieaktyalna, nie wiem co z nim moze byc na wczesniejszym romie bylo to samo, wiec mysle ze to wina radia

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #326 dnia: Kwiecień 14, 2009, 09:44:14 »
Troszkę irytuje mnie ten GPS. Mam Radio 1.11.25.1, które jeśli chodzi o prądożerność to wypada optymalnie (przez noc 1% spadku) i trzyma ok 50-55 godzin.
GPS raz łapie w 5 sekund a czasem i 15 min szuka. Bywa też, że w ogóle nie złapie. Zainwestowałem w AutoMape 500zł i czasem mam ochotę plunąć na Diamonda. Ojciec ma Nokię 500 i gdzie by nie był to Fixa ma w kilka sekund.

QuickGPS i HTC GPS TOOL oczywiście zawsze w użytku.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #327 dnia: Kwiecień 14, 2009, 10:10:09 »
Troszkę irytuje mnie ten GPS. Mam Radio 1.11.25.1, które jeśli chodzi o prądożerność to wypada optymalnie (przez noc 1% spadku) i trzyma ok 50-55 godzin.
GPS raz łapie w 5 sekund a czasem i 15 min szuka. Bywa też, że w ogóle nie złapie. Zainwestowałem w AutoMape 500zł i czasem mam ochotę plunąć na Diamonda. Ojciec ma Nokię 500 i gdzie by nie był to Fixa ma w kilka sekund.

QuickGPS i HTC GPS TOOL oczywiście zawsze w użytku.

Kolejny dowod na to ze Diamond niby kazdy taki sam a jednak nie ... Podobnie jak w ROMach ... u jednego wszystko na tym samym działa a u drugiego juz nie ... U mnie to Radyjko spisuje sie super ... Nie mam z nim zadnych problemow ... Ale jak widac ja mam"innego" Diamonda w takim razie :) Strasznie to dziwne jest ...

*

Offline tkosz

• 35
« Odpowiedź #328 dnia: Kwiecień 20, 2009, 20:06:02 »
Witam !
Mam Wersję Radia : 1.20OliNex. Wiem że tel miał ściągany SimLock. Czy jak wgram jakieś inne radio to Simlock znów stanie się aktywny ? Czego nie robić żeby nie odzyskać SimLock'a ?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #329 dnia: Kwiecień 20, 2009, 20:28:04 »
Witam !
Mam Wersję Radia : 1.20OliNex. Wiem że tel miał ściągany SimLock. Czy jak wgram jakieś inne radio to Simlock znów stanie się aktywny ? Czego nie robić żeby nie odzyskać SimLock'a ?

Skad ty wytrzasnales jakies Radio 1.20 OliNex ? mozy jakis HardSPL ? Bo na Radio to mi to nie wyglada ... Radio do simlocka raczej nic nie ma wg mnie ... Ale widzac po twoim stanie wiedzy najpierw dokladnie poczytaj forum a potem bierz sie za flashowanie Radia itp... Bo tym sobie mozesz uwalic fona ... I nie mowie tego zeby Ci jakos dogryzc ... tylko po to zeby oszczedzic Ci pozniejszych problemow ... Poczytaj napierw dokladnie chocby ten watek ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2009, 20:29:54 wysłana przez Krzysiecw »