pytanie o wyswietlanie aplikacji przystosowanych do QVGA

• 7 Odpowiedzi
  • 714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Trapp

• 45
Witam mam pytanko dotyczące Diamonda.. a dokładnie aplikacji i gier przystosowanych do rozdzielczości klasycznego PDA .. jak wyświetlają się one na ekrane Diamonda ?.. zajmują część ekranu czy po prostu się nie uruchamiają ( skalowanie było by zbyt piękne )

Z góry dzięki za odpowiedź :-)
Pozdrawiam

/ Panowie .. litości...  sorki za tytuł ale akurat nie mam dostępu do netu i pisze na szybko .. czyli ciut bezmyślnie.. :oops:
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 14:17:37 wysłana przez Trapp »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: pytanie zapewne banalne
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2009, 14:11:00 »
Co za błyskotliwy temat wątku.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: pytanie o wyswietlanie aplikacji przystosowanych do QVGA
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2009, 14:18:45 »
Albo zmienisz tytuł wątku albo ląduje w koszu, wybór zapewne banalny.
Napisane: Maj 21, 2009, 14:13:54
Ok, już prawie w porządku  :ok: CUT
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kaciek

• *
  • 98
  • Sprzęt: Xperia ARC S / HTC HD2 Android/Windows
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2009, 00:18:38 »
Witam mam pytanko dotyczące Diamonda.. a dokładnie aplikacji i gier przystosowanych do rozdzielczości klasycznego PDA .. jak wyświetlają się one na ekrane Diamonda ?.. zajmują część ekranu czy po prostu się nie uruchamiają ( skalowanie było by zbyt piękne )

Z góry dzięki za odpowiedź :-)
Pozdrawiam

/ Panowie .. litości...  sorki za tytuł ale akurat nie mam dostępu do netu i pisze na szybko .. czyli ciut bezmyślnie.. :oops:

Wyświetlają się na części ekranu w formacie QVGA czyli 240X320 a Diamond ma 480X640 więc nowy temat twojego wątku jest zarazem odpowiedzią na na niego
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2009, 11:04:35 »
Dzięki za info..... ważne że działają :-)

ew jecze mógłby ktoś powiedzieć... w którym miejscu się wyświetla ( centralnie czy przy krawędzi ) i co stanowi tło ?? sorki za dociekliwość ale mam pare aplikacji przy których może to być dla mnie istotne...

PS. to w brew pozorom nie jest oczywiste... z różnicy rozmiarów zdaje sobie sprawę natomiast nie miałem pojęcia jak podchodzi do tego Win Mobile... znając wujka Billa zawsze jest opcja że mógłby mówić że aplikacji nie obsłuży .. prawda??

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2009, 16:58:18 »
Lepiej napisz jakie to aplikacje, być może ktoś ich używa na VGA i od razu rozwieje Twoje wątpliwości.

Natomiast zasada jest prosta: aplikacje pisane pod QVGA, które nie stosują skórek, będę wyglądały identycznie na VGA i będą na pełnym ekranie. Aplikacje ze skókami będą zajmowały 1/4 ekranu w lewym górnym rogu.

Gry: wektorowe - przeważnie full screen, rastrowe już niekoniecznie. Poza tym przy grach jest wyrażnie określona rozdzielczość na której działają poprawnie.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2009, 17:43:09 »
Opera Mini czyli program na Javę działa na Diamondzie, mimo że jak na razie nie znalazłem wersji na VGA tylko na QVGA.
Dostępne są na stronie Opery wersje na HTC tylko na P3450 lub na P3600 które mają ekrany QVGA ale na Diamondzie ten program działa :D
 nie uzgodniona reklama portalu w sigu (tomaszkap)
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2009, 18:41:24 »
Bardzo dziękuje za odpowiedzi ! aplikacje - to program bazodanowy pisany pod nas + symantec Pc Anywhere i VNC for Pocket + całe stadko różnych gier.... ważne że działa.. jak będzie 1/4 ekranu.. trudno... trzeba liczyć że rozwój PPC spowoduje migracej do wyższych rozdzielczości :-)

Pozdrawiam i sądze że czas zamknąć temat...