Przywracanie systemu

• 15 Odpowiedzi
  • 6896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przywracanie systemu
« dnia: Luty 26, 2009, 18:37:48 »
Witam mam problem bo usunołem z telefonu spolszczenie i mam wszystko po angielsku i wiecie jak zrobic zeby było z nów po polsku tzn przywracanie sytemu do danego dnia czy cos podobnego.

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: Przywracanie systemu
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2009, 18:38:46 »
zainstaluj spowrotem spolszczenie poprostu
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2009, 18:50:12 »
nie nie zle mnie zrozumiałes ja chciałem usunac gre i prze przypadek usunołem cas innego nawet nie wiem jak to sie nazywało dokładnie pisało tylko ze zrobi sie jakis miekki reset czy cos i po właczeniu telefonu wszystko było po angielsku.
A jesli to było spolszczenie to gdzie moge znalesc inne i wgrac.
A jest to mozliwe zeby w dziale usun programy usunoł rom.

Nie znam sie na tych zeczach zabardzo a nowego romu nie umiem wgrac.
wgrali mi w komisie za 50 zł i niechciał bym znowu tyle placic. 

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2009, 19:26:55 »
Prawdopodobnie chodzi Ci o podobną usługę jaką ma PC-towy Windows tj narzędzie systemowe - przywracanie systemu. Niestety, w wersji Windows Mobile nie ma takiej opcji.

Soft reset, o którym piszesz, najprawdopodobniej usunął Ci wpis z rejestru dotyczący spolszczenia programu.
Opcje masz dwie : albo poszukać spolszczenia programu w necie lub zmienić wpis w rejestrze dotyczący języka.
Jeśli potrafisz operować rejestrem od tego zacznij.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2009, 20:49:28 »
NO i tu jest problem bo nieznam sie na rejestrze a juz tym bardziej na wpisach do niego wiec pozostaje opcja wgrania spolszczenia tylko nasuwa mi sie pytanie czy znalesz samo spolszczenie czy bedzie czeba wgrac cały polski rom.
Ps.moze wie ktos gdzie znalesc takie spolszczenie.

*

Offline czeczek

• 319
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2009, 20:56:21 »
NO i tu jest problem bo nieznam sie na rejestrze a juz tym bardziej na wpisach do niego wiec pozostaje opcja wgrania spolszczenia tylko nasuwa mi sie pytanie czy znalesz samo spolszczenie czy bedzie czeba wgrac cały polski rom.
Ps.moze wie ktos gdzie znalesc takie spolszczenie.

Jeśli jest to 1.93 to spolszczenie jest na chomku xcooma - patrz mydiamond.prv.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2009, 21:03:30 »
chodzi ci o wersje romu  bo ja mam 1.93.479.3 wwe chyba o to ci chodzi ?

znalazłem ale gdzie to jest tam sa same romy??
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 21:11:16 wysłana przez magnateam »

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2009, 21:33:38 »
a hard reset probowales? a co do spolszczenia, to usunales je nie tylko chyba z diamonda... od czego masz sprawdz pisownie?

*

Offline czeczek

• 319
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2009, 21:53:08 »
chodzi ci o wersje romu  bo ja mam 1.93.479.3 wwe chyba o to ci chodzi ?

znalazłem ale gdzie to jest tam sa same romy??

Czyli masz 1.93, do którego spolszczenie masz na stronie jaką podałem

Chcesz wgrać ROM czy spolszczenie?

Samo spolszczenie znajdziesz w dziale
HTC Touch Diamond
Programy
Sunnysoft Interwrite

ROMy są w dziale
Diamond xcoom ROM

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2009, 22:45:51 »
wiesz ja bym chciał wgrac samo spolszczenie ale niewiem co bedzie lepsze wgrac spolszczenie czy rom z tym ze romu nigdy nie wgrywałem.
PS.A co sie stanie jak zle wgram rom telefon do wyzucenia czy wystarczy wgrac od nowa poprawnie.
Dzieki za pomoc.
Pisownie  klawiature angielska jesli o to ci chodzi.
A hard reset nie robiłem ale co to da skoro spolszczenie sostało usuniete to i tak nie wruci chyba ze sie  myle.
Napisane: Luty 26, 2009, 22:22:47
Mam jeszcze jedno pytanie czy jak zrobie hard reset to ustawienie zrobia sie fabryczne a nie o to chdzi bo ja mam wgrany jakis rom co koles mi w komisie wgrał i jak zrobie ten restet  to  jakie bede miał ustawienia fabryczne czy ustawienia romu co miałem wgrany w komisie

*

Offline senshiro87

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC T.D. & SE W880i
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 27, 2009, 00:47:57 »
A hard reset nie robiłem ale co to da skoro spolszczenie sostało usuniete to i tak nie wruci chyba ze sie  myle.
Mylisz się - jak zrobisz HR to spolszczenie pojawi się z powrotem.
Mam jeszcze jedno pytanie czy jak zrobie hard reset to ustawienie zrobia sie fabryczne a nie o to chdzi bo ja mam wgrany jakis rom co koles mi w komisie wgrał i jak zrobie ten restet  to  jakie bede miał ustawienia fabryczne czy ustawienia romu co miałem wgrany w komisie
Pojawi się ten rom, który został wgrany i z którego obecnie korzystasz.
PROven ROM v. 1.03, Radio ROM 1.09.25.23
Nowy Diamond prosto ze sklepu za 840 zł?? :shock:  Tak :proud:

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2009, 08:58:35 »
Cytuję
"A hard reset nie robiłem ale co to da skoro spolszczenie sostało usuniete to i tak nie wruci chyba ze sie  myle."
Cytuję
"Mylisz się - jak zrobisz HR to spolszczenie pojawi się z powrotem."

Moim zdaniem to zależy czy spolszczenie było w ROM-ie, jeżeli tak to wróci, a jeżeli było później dodatkowo dograne to nie wróci.

*

Offline czeczek

• 319
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2009, 09:10:35 »
wiesz ja bym chciał wgrac samo spolszczenie ale niewiem co bedzie lepsze wgrac spolszczenie czy rom z tym ze romu nigdy nie wgrywałem.
PS.A co sie stanie jak zle wgram rom telefon do wyzucenia czy wystarczy wgrac od nowa poprawnie.
Dzieki za pomoc.
Pisownie  klawiature angielska jesli o to ci chodzi.
Napisane: Luty 26, 2009, 22:22:47

Będziesz mieć podstawowy ROM czyli ustawienia jakie wgrał Ci koleś w komisie, chyba że jego ingerencja to tylko dogrywanie czegoś do ROM-u.

Dużo lepiej wgrać ROM, ponieważ spolszczenie zwalnia i zamula sprzęt. Ponadto te w wersji 2.03 są dużo szybsze niż 1.93.

Ważne jest to aby najpierw wgrać Hard SPL, potem dopiero ROM. Jeśli ta operacja przebiegnie pomyślnie szanse na "uwalenie" urządzenia są żadne.

Dodatkowo polecam wgranie na kartę pamięci zestawu wyjściowego - w zależności od Twojej gwarancji. Wtedy masz pod ręką powrót do niej bez potrzeby podłączania się do PC. Chodzi o to abyś poszukał i wgrał sobie 1.93.479.3 WWE oraz spisał zawczasu jaką masz wersję radio - ROMu - czyli czegoś co jest odpowiedzialne za komunikację GSM.

Warto też zrobić backup swoich danych czyli smsów, e-maili, połączeń (programem PIM Backup) oraz swoich ustawień (programem typu Sprite Backup lub SPB Backup).

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 27, 2009, 11:58:16 »
no dobra po zrobieniu tego resetu wszystko wruciło do normy jest po polsku i posprawdzałem co usunełem ze nie miałem tego spolszczenia i sie okazało ze koles nie wgrał mi zadnego romu tylko poprostu wgrał sunnysof inter write pro i za to zapłaciłem 50 zł koles mnie nie zle naciagnoł teraz wiem dlaczego filmy 700 mb sie wieszaja i musze je dzielic na połowe zeby sie nie cieły.
a co do wgrywania romu to sie nawet za to  nie biore wczoraj czytałem jak to sie robi i jakie sa skutki jak cos zrobie nie tak wiec sobie odpuszcze bo niechce zostac z kawałkiem tel nie uzytecznego.
Mimo wszystko dzieki za pomoc.

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 27, 2009, 15:24:47 »
Wgrywając oryginalny soft od htc nic Ci nie grozi. Jedynie próbując wrywać romu gotowane bez uprzedniej instalacji hardSPL możesz uszkodzić sobie telefon. Radze zaktualizować ROM do wersji najnowszej bo jest duzo szybsza. Jedynym problemem jest język angielski ale przecież jak już zapoznasz się z WM to nie będzie on stanowił dla Ciebie żadnego problemu.

*

Offline czeczek

• 319
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 27, 2009, 16:19:27 »
okazało ze koles nie wgrał mi zadnego romu tylko poprostu wgrał sunnysof inter write pro i za to zapłaciłem 50 zł koles mnie nie zle naciagnoł
Jane, okazuje się że wiedza nadal w cenie. Powodzenia.