Przedrostek IDS_. Prosze o pomoc

• 14 Odpowiedzi
  • 2649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przedrostek IDS_. Prosze o pomoc
« dnia: Grudzień 13, 2009, 12:33:31 »
Zmieniłem skin w moim diamondzie na SPRINT i na ekranie z zegarkiem pod którym powinny być napisy kalendarz i połączenia mam napisane IDS_NOMISSEDC... zamiast połączenia i IDS_NOAPPOINT... zamiast kalendarz oraz w lewym dolny rogu zamiast telefon, mam napisane IDS_Phone z tym ze jak przelecę po ikonach w prawo o z powrotem ze 2 razy to jest już napisane telefon, aha no i jeszcze napis alarm pod zegarkiem tu tez nazwa jest poprzedzona IDS_. Czy można jakoś to zmienić na prawidłowe nazwy po Polsku? Wszystko dizła ale to strasznie szpeci ekran główny. Napiszcie Proszę jak to naprawić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
Napisane: Grudzień 13, 2009, 11:47:16
Zmieniłem skin w moim diamondzie na SPRINT i na ekranie z zegarkiem pod którym powinny być napisy kalendarz i połączenia mam napisane IDS_NOMISSEDC... zamiast połączenia i IDS_NOAPPOINT... zamiast kalendarz oraz w lewym dolny rogu zamiast telefon, mam napisane IDS_Phone z tym ze jak przelecę po ikonach w prawo o z powrotem ze 2 razy to jest już napisane telefon, aha no i jeszcze napis alarm pod zegarkiem tu tez nazwa jest poprzedzona IDS_. Czy można jakoś to zmienić na prawidłowe nazwy po Polsku? Wszystko dizła ale to strasznie szpeci ekran główny. Napiszcie Proszę jak to naprawić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
Skopiowalem tylko fraze dotyczaca historii połączeń i... dziala, jest OK:)

Znając moje szczęście nikt mi nie będzie znał odpowiedzi...:( Albo trzeba będzie ingerować w ROM czego nie chce robić bo nie chcę tracić gwarancji. A przecież to Winda na pewno da się to zrobić żeby coś inaczej się nazywało:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 00:14:16 wysłana przez freddie77 »

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Przedrostek IDS_. Prosze o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2009, 12:50:15 »
:jak miales takie pliki manila i jakie cyferki i to kopiowales do folderu windows to gdzies tam to jest ale gdzie dokladnie to nie wiem :P

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 13, 2009, 19:48:43 »
Wgrałem cały temat przez program Diamond TF3D Config Setup v0.6.7. Więc mówisz, że trzeba tego szukać w w katalogu WINDOWS?
Napisane: Grudzień 13, 2009, 12:53:57
Wgrałem cały temat przez program Diamond TF3D Config Setup v0.6.7. Więc mówisz, że trzeba tego szukać w w katalogu WINDOWS?

Moi kochani, tyle tu specjalistów, czy rzeczywiście nikt nie jest w stanie mi pomóc...? Może po prostu Polska wersja Orange nie ma przetłumaczonych tych słow w tym miejscu które pojawiają sie po wgraniu skina?:) ale jak do przetłumaczyć, gdzie tego szukać?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 13, 2009, 20:18:26 »
freddie77 na odpowiedź czekaj cierpliwie i nie dubluj po raz kolejny swoich wypowiedzi bo potraktuję to jako spam i będzie warn! Jest opcja modyfikuj post a Ty już 4 posty napisałeś do 1 odpowiedzi (połaczyłem je) !
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2009, 20:29:47 »
nie pamietam czy to od tego ale sprobuj moze edytowac plik 25fc4b5e_manila (prawdopodobnie bedziesz musial to zrobic na komputerze)
TYLKO ZROB WCZESNIEJ KOPIE ZAPASOWA!!!

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2009, 20:58:02 »
nie pamietam czy to od tego ale sprobuj moze edytowac plik 25fc4b5e_manila (prawdopodobnie bedziesz musial to zrobic na komputerze)
TYLKO ZROB WCZESNIEJ KOPIE ZAPASOWA!!!

A czym go edytowac i jak go skopiowac na kompa. Biore kopiuj ale nic sie nie przenosi. Gdy robie to 2 raz to pyta czy zapienic istniejacy plik wiec jednak skopiowalo. Zaznaczylem zeby pokazywal ukryte pliki ali i tak sie ie pokazuje. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:42:06 »
notatnikiem mozesz edytowac
to sprobuj podlaczyc przez active sync, skopiuj se np gdzies na internal storage, tam edytuj go notatnikiem i skopiuj potem do windows (z telefonu czy przez AS)
mozesz masz zaznaczone ze jest ukryty w telefonie to zmien (np przez total commandera)

PS to jest na 99% ten plik

a tak btw jak ci sie nie chce zmieniac to poprostu skopiuj, powinno dzialac... a jak nie to sam pozmieniaj :P

<?xml version="1.0" encoding="utf-16"?>
<xliff version="1.0" lang="pl-pl">
  <file datatype="plaintext" original="Home">
    <header />
    <body>
      <trans-unit id="IDS_HOMETITLE">
        <source>Strona główna</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_DATEFORMAT">
        <source>ddd, dd.MM.yy</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_APPOINTMENTS">
        <source>Terminy</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_MAINVIEW">
        <source>Widok główny</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_MISSEDCALLCOUNT">
        <source>%d połączenie</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_MISSEDCALLSCOUNT">
        <source>Połączeń: %d</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_NOMISSEDCALL">
        <source>Historia połączeń</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_NEWVOICEMAIL">
        <source>Nowa wiadomosc głosowa</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_NEWVOICEMAILSCOUNT">
        <source>Nowe wiadomości głosowe: %d</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_NOAPPOINTMENTS">
        <source>Kalendarz</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_PHONE">
        <source>Telefon</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_PROGRAMS">
        <source>Programy</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_ALLDAY">
        <source>Cały dzień</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_ALARMOFF">
        <source>Alarm wyłączony</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_CALENDAR">
        <source>Kalendarz</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_CONTACTS">
        <source>Kontakty</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_HOMEZONE">
        <source>HomeZone</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_CITYZONE">
        <source>CityZone</source>
      </trans-unit>
      <trans-unit id="IDS_NEWVOICEMAILCOUNT">
        <source>Nowa wiadomość głosowa: %d</source>
      </trans-unit>
    </body>
  </file>
</xliff>
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2009, 22:02:00 wysłana przez tomaszkap »

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 13, 2009, 23:08:51 »
CUT

jak odpisujesz pod postem to nie cytuj, cytaty tniemy (tomaszkap)

Drogi przyjacielu, lebiega ze mnie chyba. Nie potrafię skopiować tego pliku, Próbowałem nawet w telefonie i jest odmowa. Dziękuje Ci za udzielona pomoc ale chyba moja nie wiedza będzie przeszkadzała w wyeliminowaniu problemu:) Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 11:42:29 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 13, 2009, 23:31:39 »
bo musisz pewnie w total commanderze we wlasciwosciach pliku odznaczyc "tylko do odczytu", "ukryty" i "systemowy"

dobra bo nie moge. Poodznaczaj to co tam napisalem,sciagnij i wrzuc ten plik na telefon i skopiuj go do katalogu windows za pomoca total commandera

http://two.xthost.info/szkic/25fc4b5e_manila

TYLKO NIE ZAPOMNIJ ZROBIC KOPII ZAPASOWEJ TEGO ORGINALNEGO PLIKU!!!

« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2009, 23:42:07 wysłana przez szkic »

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 14, 2009, 00:51:55 »
Udało mi sie otworzyc plik przez TC ale nie moge go skopiowac na telefon bo wyskakuje info ze brak dostepu, upewnij sie ze pli nie jest zabezpieczony itd a przez TC z okona to okona nie wiedzi mi zadnego katalogu telefonu... Pojawia sie komunikat ze niemam dostepu i uprawnien do kopiowania tego typu plikow, czyli Orange zapezpieczyło telefon chyba...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 01:05:56 wysłana przez freddie77 »

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 14, 2009, 10:12:21 »
ja rozumiem, ze ty to robisz na total commanderze na telefonie, nie na kompie. Jak sie i tak nie chce skopiowac to wylacz tf3d, skopiuj, soft reset (wylaczasz - start > ustawienia > dzisiaj > zakladka elementy i odfajkuj)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:39:31 »
ja rozumiem, ze ty to robisz na total commanderze na telefonie, nie na kompie. Jak sie i tak nie chce skopiowac to wylacz tf3d, skopiuj, soft reset (wylaczasz - start > ustawienia > dzisiaj > zakladka elementy i odfajkuj)

Dziękuje za pomoc, poduczę się trochę obsługi i spróbuje to zrobić:) Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 17, 2009, 00:03:21 »
zamienilem i niestety nie ładuje mi sie przedni panel, jest czarny ekran z napisem ładowanie tuch flow 3d i to wszystko, a najgorsze jest to (ja to mam szczescie) ze oczywiscie mialem kopie zapasowa i dziala ale przez pomylke tak samo zamienilem plik 24f239be_manilla z ktorego kopii zapasowej nie mialem. Czy be znaczy jezyk belgijski (takiego raczej nie ma, tylko dialekt:)) Na razie nie zauwazylem zeby cos dzialalo zle. Jak mozesz to przeslij mi ten plik to zamienie co zepsułem:)) Masz jeszcze jakies pomysly zeby to naprawic? Przejrzałem wszystkei te pliczki i nie dopatrzyłem sie podobnych.
Pozdrawiam i dziekuje

Wstawiłem tylko sama fraze dotyczaca historii polaczen i kalendarza i dziala:) Dziekuje. Problem teraz ztym plikiem 24f239be_manilla
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 00:17:36 wysłana przez freddie77 »

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 17, 2009, 10:29:11 »
mam tylko ten co masz wyzej w linku

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 17, 2009, 19:09:27 »
Już zrobiłem:) Dziękuję  za pomoc z tym spolszczeniem
Pozdrawiam  :ok: