Prośba o porównanie: Dark Innovation 2 VS. Windows Revolution VS. Billy ROM

• 12 Odpowiedzi
  • 1311 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0

Prośba o porównanie tych romów ze sobą działanie, ilość pamięci, wady itp. tylko i włącznie z własnych doświadczeń , nie zasłyszanych i typu "kolega kolegi koleżanki miał i powiedział..." jak ktoś miał przynajmniej dwa zainstalowane niech coś napisze z góry dzięki.  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 12:03:36 wysłana przez warper »

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
Odp: Prośba o porónanie: Dark Innovation 2 VS. Windows Revolution VS. Billy ROM
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2009, 11:35:07 »
@warper: przeczytaj wszystkie wątki tych romów, które wymieniłeś, a będziesz znał odpowiedź na swoje pytanie.

Pozdrawiam,

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2009, 11:47:42 »
Takie porównanie nie ma najmniejszego sensu, gdyż każdy z tych ROMów jest ugotowany na innych kuchniach, zawiera inny system, itd.
Ale najważniejszy jest fakt, że każdy z kucharzy ma swoją indywidualną wizję ROMu, którą realizują od momentu założenia tematu z własnym ROMem.

*

Offline warper

• *
  • 83
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2009, 11:52:54 »
Czytałem , nie mogę powiedzieć że co do każdego postu w każdym z nim ale opinie dotyczą rożnych wersji.
Jak możesz napisz swoją opinię. Jeżeli nie chcesz urazić żadnego z "kucharzy" proszę napisz na priv.

Mój wniosek (krótko) z wypowiedzi to najlepszy jest drugi wybór najszybszy lecz najmniej wybajerzony, Billy dobrze ugotowany skrojony na miare, korzystam z pierwszego  :)

Różne romy, cel jest jeden - najwięcej wycisnąć ze sprzętu.

Jak ktoś ma swoje przemyślenia proszę o nie.  Z góry dzięki.

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2009, 11:59:50 »
Czytałem , nie mogę powiedzieć że co do każdego postu w każdym z nim ale opinie dotyczą rożnych wersji.
Jak możesz napisz swoją opinię. Jeżeli nie chcesz urazić żadnego z "kucharzy" proszę napisz na priv.

Mój wniosek (krótko) z wypowiedzi to najlepszy jest drugi wybór najszybszy lecz najmniej wybajerzony, Billy dobrze ugotowany skrojony na miare, korzystam z pierwszego  :)

Jak ktoś ma swoje przemyślenia proszę o nie.  Z góry dzięki.

Jeżeli chciałeś wyrazić swoją opinie na temat tych ROMów, to jest stworzony temat gdzie można to zrobić - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114088.0.

Poza tym, to popraw w tytule słowo "porównanie".

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 12:01:51 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline warper

• *
  • 83
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 28, 2009, 12:06:07 »

Mój wniosek (krótko) z wypowiedzi to najlepszy jest drugi wybór najszybszy lecz najmniej wybajerzony, Billy dobrze ugotowany skrojony na miare, korzystam z pierwszego  :)

Jak ktoś ma swoje przemyślenia proszę o nie.  Z góry dzięki.

Jeżeli chciałeś wyrazić swoją opinie na temat tych ROMów, to jest stworzony temat gdzie można to zrobić - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114088.0.

Poza tym, to popraw w tytule słowo "porównanie".

Pozdrawiam

Chyba włożyłem kij w mrowisko :)

nie chce wyrazić swojej opinii, chcę poznać wasze opinie konkretnie i na temat.

Również pozdrawiam.
PS. Dzięki za zwrócenie uwagi a propos tematu.

to tak, jak byś miał 3 świetne koleżanki, które się lubią i zacząłbyś je ze sobą porównywać w dodatku w ich obecności... wytykać błędy, niedo ciągnięcia, chwalić a one by słuchały opini na ich temat...
prawda że brzmi jak armagedon...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Jesli o mnie chodzi ja tego tematu nie odbieram jako jakies najezdzanie na kucharza ... Kazdy ma swoja opinie ... Ale musisz wziac pod uwage ze opinie beda subiektywne ... Wiadome ze kazdy będzie zachwalał to czego uzywa na chwile obecna ... I nigdy nie dowiesz sie ktory ROM jest najlepszy dopoki sam go nie przetestujesz ... Bo dla kazdego co innego jak to mowia ... I kazdy co innego sobie chwali ... Stad moim osobistym zdaniem temat jak setki innych ;) Sam przetestuj kazdy z nich. Pozdrawiam.

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
Tak jak napisał Krzysiek. Każdy jest inny i każdy znajdzie swoich zagorzałych zwolenników jak i krytyków.
Zrób flash każdego z nich, testuj i wybierz ROM, który będzie najbardziej odpowiadał tobie.
Pozdrawiam

*

Offline warper

• *
  • 83
Tak jak napisał Krzysiek. Każdy jest inny i każdy znajdzie swoich zagorzałych zwolenników jak i krytyków.
Zrób flash każdego z nich, testuj i wybierz ROM, który będzie najbardziej odpowiadał tobie.
Pozdrawiam

Chyba tak zrobię dzięki za info, temat fatyczne ryzykowany, ale celowo nie pisałem "który najlepszy"bo wiem jak ciężko to wywnioskować, chodziło mi bardziej o spostrzeżenia,

Typu: wgrałem Rom X - nie leżał mi bo nie było tego czy tamtego, opinie są wpisywane w danym temacie ale nie ma punktu odniesienia.

Swoją drogą wszystkich ludzi robiących tak dobre romy jak Billy czy Krzysiecw mam ogromy szacun, i broń bożę nie miałem na celu ich podburzać, jak komuś się mogło wydawać, z pewnościa też mogli by wyciągnąć wnioski z uwag.

Dzięki za opinie.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Prośba o porównanie: Dark Innovation 2 VS. Windows Revolution VS. Billy ROM
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2009, 12:58:38 »
Typu: wgrałem Rom X - nie leżał mi bo nie było tego czy tamtego

No i to jest walsnie "problem" w tego typu tematach ... Bo dla kazdego co innego ... Sam musisz dobrac najlepszy pod swoje preferencje ... Kazdy uzywa telefon inaczej :)

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
Odp: Prośba o porównanie: Dark Innovation 2 VS. Windows Revolution VS. Billy ROM
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2009, 16:05:51 »
Dochodzi jeszcze kwestia "duszy" diamentów - u jednej osoby rom A chodzi stabilnie i szybko, u innej na odwrót.
Można rzec, że co egzemplarz to inny charakter ;)
Lost in universe.

*

lipalipski

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 28, 2009, 22:18:49 »
Zważywszy, że ROM wgrywa się ~15 minut, możesz je wgrać i samemu się przekonać. Albo jeszcze lepiej, poużywać każdego przez dni parę i wybrać najbardziej Tobie odpowiadający. A potem możesz podzielić się wrażeniami nawet.

Weź też poprawkę, że na działanie ROMu wpływ ma także wybrane radio, a tych jest, "jak mrówków".