problemy w trakcie korzystania z nawigacji podczas podróży

• 5 Odpowiedzi
  • 1153 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problemy w trakcie korzystania z nawigacji podczas podróży
« dnia: Sierpień 16, 2010, 14:31:08 »
Czesc wszystkim,

posiadam HTC Touch Diamond'a i zainstalowana Automape Europy 6.5 i mam jakis taki dziwny problem, poniewaz moj HTC rozladowuje sie po okolo 70 minutach dzialania... gdy uzywam Automapy i mam go podlaczony pod gniazdko ladowania w samochodzie....

..gniazdko mam sprawne bo zwykla nawigacja mi dziala i normnalnie sie laduje, wiec nie wiem w czym problem ;(

achh no i jeszcze po 70 minutach uzywania nawigacji moj HTC sie strasznie nagrzewa..tak ma byc ; P ?

prosze o pomoc, poniewaz we wrzesniu wybieram sie do Chorwacji i chcialbym ze moj HTC i nawigacja nie sprawily mi jakiegos psikusa

Pozdrawiam

ps. a moze to wina ladowarki, bo mam oryginalna od HTC... CLM10D-050 ?

*

Offline Focuss

• 288
Odp: problemy w trakcie korzystania z nawigacji podczas podróży
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2010, 16:34:03 »
to niestety znany problem naszych telefonów, daj go w miejscu gdzie go nie bedzie dodatkowo nagrzewało słońce lub przy nawieei klimy i bedziesz mial problem z glowy... innej metody nie ma... taki juz jego urok :) jak sie ochlodzi to bedzie oki!

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2010, 13:21:54 »
ok, dzieki za radę...jutro wypróbuje i dam znać czy pomogło ^^
Pozdro

*

Offline kade

• 47
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2010, 13:49:23 »
Witam,
U mnie jest identycznie, ale dochodzi do tego jeszcze inny problem, ekran dotykowy przestaje w ogóle reagować, albo reaguje ale w zupełnie inaczej interpretuje klawisze, np. naciskam k wyskakuje o etc.

Czy to też wina temperatury czy coś nawala, dodam ze telefon normalnie działa bardzo dobrze
ROM Revolution 7.0 Titanium
RadioROM 1.09.25.23

Spotkał się ktoś z czym podobnym ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2010, 15:40:43 »
Przecież było o tym wiele razy. Diamond podczas nawigacji w lecie grzeje się jak czajnik, elektronika odcina ładowanie żeby nie spalić urządzenia. "Świrowanie" ekranu to też następstwo przegrzania.
Najprostszym rozwiązaniem jest skierowanie na sprzęt nawiewu klimatyzacji, ewentualnie montaż uchwytu nie na szybie, tylko niżej na konsoli, tak żeby Diamond nie był wystawiony na bezpośrednie działanie słońca.

*

Offline Piocz

• 33
  • Sprzęt: Hermes lub O2 Xda, Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2010, 14:02:06 »
W moim przypadku wystarczyło odsunięcie telefonu od uchwytu( mam nie oryginalny mocowany do szyby).
Tzn. złapanie go łapkami - ściskającymi telefon po bokach tak aby pomiędzy tyłem telefonu a uchwytem była przerwa. To mojemu Diamencikowi w zupełności wystarczyło  :wink: już się nie grzeje ( przynajmniej na tyle żeby rozłączać ładowanie)  :D