Problem z Wifi

• 9 Odpowiedzi
  • 683 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
Problem z Wifi
« dnia: Grudzień 15, 2009, 17:44:49 »
prosze o pomoc... mam telefon HTC Touch Diamond z wbudowanym modułem WiFi... wszystko fajnie ale wszystkie bezprzewodowe sieci które wyszukuje są zablokowane:P najczęściej hasłem WEP... jest to bardzo prosta czynność jeśli ktoś posiada latopa albo PC z modułem WiFi... ja takowego niestety nie mam ... mam zwykłego PC i jestem zaopatrzony w odpowiednie programy do łamania kodów ale problem ukazzuje sie gdy chce podłączyć telefon jako router WiFi.. podłączam go do kompa przez USB odpowiednim programem ale PC nie widzi fona jako routera ponieważ ten nie jest podłączony do sieci ( wszystkie zablokowane) i nie widzi listy  dostępnych pounktów:P i przez to nie moge widzieć ich na PC  i złamać hasła :P prosze o POMOC jest do dla mnie bardzo ważne
pietras1507;D

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Problem z Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:49:07 »
prosze o pomoc... mam telefon HTC Touch Diamond z wbudowanym modułem WiFi... wszystko fajnie ale wszystkie bezprzewodowe sieci które wyszukuje są zablokowane:P najczęściej hasłem WEP... jest to bardzo prosta czynność jeśli ktoś posiada latopa albo PC z modułem WiFi... ja takowego niestety nie mam ... mam zwykłego PC i jestem zaopatrzony w odpowiednie programy do łamania kodów ale problem ukazzuje sie gdy chce podłączyć telefon jako router WiFi.. podłączam go do kompa przez USB odpowiednim programem ale PC nie widzi fona jako routera ponieważ ten nie jest podłączony do sieci ( wszystkie zablokowane) i nie widzi listy  dostępnych pounktów:P i przez to nie moge widzieć ich na PC  i złamać hasła :P prosze o POMOC jest do dla mnie bardzo ważne
Pomoc w przestępstwie ?
Chyba Cię poniosło lekko.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:51:35 »
po pierwsze przestępstwo to brzydkie słowo a po grugie to moja jedyna szansa na neta w domu:P nawet lekcje teraz cięzko zrobić bez internetu... w tej chwili żeby skorzystać z neta musze emigrować do kolegi... a nie chce u niego ciągle przesiadywać i dupe truć a po drugie traktuje też to troche jak zabawe i nowe wyzwanie
pietras1507;D

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:55:56 »
po pierwsze przestępstwo to brzydkie słowo a po grugie to moja jedyna szansa na neta w domu:P nawet lekcje teraz cięzko zrobić bez internetu... w tej chwili żeby skorzystać z neta musze emigrować do kolegi... a nie chce u niego ciągle przesiadywać i dupe truć a po drugie traktuje też to troche jak zabawe i nowe wyzwanie
Brzydkie jest to, co chcesz robić. Jedyna szansa na neta.....? A zapłacić to obce słowo ? Pewnie powiesz - ja biedny uczeń. Skoro net potrzebny do nauki, to rodzice chyba mogą partycypować ?
Młodociani przestępcy też dla zabawy i wyzwania kradną, lub włamują się do samochodów i jak kończą ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2009, 17:58:21 wysłana przez may »

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:58:26 »
nie zarabiam na siebie żebym mógł opłacać internet co miesiąc... w tej chwili nie mam takiej możliwości . Ja poprostu chcesz czasem skorzystać z google albo gg a nie ściągać filmy na koszt czyjegoś transferu albo robieniu mu innnych złych rzeczy... dlatego jeśli potrafisz mi jakoś pomóc to bardzo prosze
pietras1507;D

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:04:51 »
a na telefon za 1000zl to cie stac?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2009, 18:07:42 wysłana przez szkic »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:07:51 »
Gdybyś był moim sąsiadem i mój router w logach wykazał by obce połączenie, to Twoi rodzice złoili by Ci ostro skórę za wizytę policji.
Zero tolerancji !

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2009, 18:57:06 »
potrafię przyjąć słowa krytyki ale jeśli to moźliwe prosze o pomoc
pietras1507;D

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2009, 20:15:24 »
Art. 267. §1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.
§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie.
§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 15, 2009, 20:27:01 »
Chyba Ci koledzy wyjaśnili, pomocy tutaj nie otrzymasz. Mozesz wpędzić się w tarapaty, ale to Twoja sprawa. Zamykam a Ty poczytaj sobie Regulamin forum.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G