problem z sygnalem podczas dzwonienia

• 3 Odpowiedzi
  • 958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z sygnalem podczas dzwonienia
« dnia: Grudzień 30, 2008, 13:21:58 »
witam
mam pewien problem z diamondem. chodzi o to ze podczas gdy chce zadzwonic do kogos nie ma sygnalu i gdy ktos juz odbierze wogule to go nie slychac. tak samo jak ktos do mnie zadzwoni. mialem wczesniej innego diamonda i bylo wszystko ok. zmienialem rom z diamentowego 3.2 na diamentowy 4.0 ale to nic nie pomoglo. rowniez probowalem z roznymi radio romami ale nadal nic nie slychac. jednak wiem ze glosnik jest dobry bo gdy uruchomie ponownie telefon to przez kilka minut dziala dobrze. jest jeszcze jedna sprawa. po wykonaniu rozmowy nawet gdy nic nie slysze telefon gubi zasieg lecz po chwili znowu lapie max kresek. mieszkam blisko nadajnika i nigdy nie mialem problemow z zasiegiem. prosze o pomoc bo moim zdaniem jest to bardzo dziwny przypadek.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2008, 17:30:36 wysłana przez kalaf »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: powazny problem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2008, 13:25:05 »
Jeśli zmiana RadioROMu i HR nie pomogły a wcześniej wszystko działało to prawdopodobnie problem sprzętowy. Jeśli głośnik działa to pewnie moduł GSM nawala albo antena.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:54:03 »
ale to jest bardzo dziwne bo na poczatku dziala potem przestaje a za chwile znowu dziala.
Napisane: Grudzień 30, 2008, 14:29:31
teraz gdy dzwonilem zeby zobaczyc co sie stanie to nie bylo sygnalu a po chwili wyskoczylo podaj kod pin :( zauwazylem jeszcze ze jak nie ma sygnalu to nie dzialaja dzwonki ani glosnik ktory odtwarza wszystkie dzwieki. nie wiem co jest z tym telefonem. prosze o jakas porade co mozna zrobic.

*

Offline MacKam

• *
  • 59
    • SymbianOS.pl
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2008, 17:24:43 »
@kalaf

Co to za temat? "powazny problem", czy ktoś potem czytając forum, szukając odpowiedzi na swoje pytania będzie mógł odnaleźć rozwiązanie?  :|
Popraw temat, bo jak forum daje Ci coś od siebie (odpowiedzi na Twoje pytania), to Ty daj coś jemu i utrwal tą wiedzę pisząc tematy umożliwiające późniejsze skorzystanie z wiedzy w nich zawartych.
Się poruszyłem  :wink:
pozdrawiam Kamil