zniknely okienka pop-up - pomocy.

• 9 Odpowiedzi
  • 835 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline waflo

• 334
zniknely okienka pop-up - pomocy.
« dnia: Wrzesień 21, 2009, 19:53:40 »
Witam, jak w temacie. Gdy otrzymuje dla przykladu SMSa to nie pokazuje sie on, jak wczesniej, w wyskakujacym okienku. Aby przeczytac musze wejsc na zakladke w TouchFlo. Wydaje mi sie, ze przestawily sie jakies ustawienia (nieraz podczas rozmowy uchem 'wybieralem' jakies funkcje, wiec moze i tym razem bylo podobnie) ale nigdzie nie moge znalezc takiej opcji. Czy ktos z was wie jak wlaczyc/wylaczyc te pop-upy ????
Prosze o info.

*

Offline wieo

• **
  • 109
Odp: zniknely okienka pop-up - pomocy.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2009, 20:37:32 »
Witam
w ustawieniach powiadomienia/dzwieki masz opcje nowa wiadomosc tekstowa i tam sobie zaznaczasz wyswietl wiadomosc na ekranie
chyba o to Ci chodzilo ;)

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2009, 20:52:53 »
Faktycznie pomoglo, dziekuje.

Wciaz jednak nie wyswietla sie pop-up od alarmu, tzn alarm zaczyna dzwonic ale nie wyskakuja opcje pozwalajace go wylaczyc lub uspac na chwile. Aby zgasic rano budzik musze kliknac na mala ikonke na gornym pasku, pozniej z menagera wybrac alarm i dopiero wowczas pokazuje sie okienko ktore zwykle wyskakiwalo automatycznie gdy alarm sie wlaczal. Czy ma ktos pojecie jak to naprawic?

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2009, 21:05:13 »
start/ustawienia/dźwięki i powiadomienia/powiadomienia i sprawdź czy w zdarzeniu: "Powiadomienia" masz zaznaczone "wyświetl wiadomość na ekranie".
Jeśli nie masz to zaznacz a popup od zegarka zawsze ci wyskoczy  :ok:

No i jeszcze jedno. Może akurat u mnie tak tylko jest, ale jak zaznaczam tą opcję co napisałem wyżej to mam wszystko ok (czyli wyskakują popupy z zegarka) ale aż do pierwszego SR. Po SR zdarza się ale też nie zawsze  :O sytuacja taka,  że ta opcja sama się odznacza  :S i muszę po pierwszym budziku na nowo to ustawić. Jednak nie zdarza się to zawsze, czasami po SR nadal mam zaznaczone.
Jednak potrafię z tym żyć  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 21:10:54 wysłana przez wojtekml »
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2009, 21:39:02 »
Dziekuje, faktycznie pomoglo.

Nie mam pojecia jakim cudem te opcje same sie poodznaczaly....

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2009, 00:01:08 »
waflo - jaki masz ROM?

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2009, 19:33:09 »
Od jakiegos czasu uzywam EnergyRom...poczatkowo ze stara Manila bo chodzil duzo szybciej no i RAMu wiecej wolnego zostawalo. Ostatnio dostepna jest tylko wersja z nowa Manila lub calkiem bez wiec wybralem opcje pierwsza i musze przyznac, ze nie slyszalem o lepszym rom'ie z nowa winda. Jak dla mnie rewelacja.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2009, 23:19:26 »
No i jeszcze jedno. Może akurat u mnie tak tylko jest, ale jak zaznaczam tą opcję co napisałem wyżej to mam wszystko ok (czyli wyskakują popupy z zegarka) ale aż do pierwszego SR. Po SR zdarza się ale też nie zawsze  :O sytuacja taka,  że ta opcja sama się odznacza  :S i muszę po pierwszym budziku na nowo to ustawić. Jednak nie zdarza się to zawsze, czasami po SR nadal mam zaznaczone.
Jednak potrafię z tym żyć  :mrgreen:

Nie jesteś jedyny - u mnie to samo ;-(. Używasz może G-Alarma - bo jego o to podejrzewam.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 24, 2009, 00:14:49 »
Używam romu lite xcooma 8.4.1 i standardowego alarmu wbudowanego w rom. Nic nie zmieniałem, nigdzie nie grzebałem, ustawienia raz są po SR a raz ich nie ma. Nie mam również pojęcia co może być przyczyną, być może ktoś przyczynę wkrótce znajdzie.
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2009, 00:02:52 »
W wątku poświęconym romowi xcooma jest fix problemu ze znikającymi przypomnieniami