problem z opera mini

• 5 Odpowiedzi
  • 1016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spec.piotr

• 7
  • Sprzęt: HTC Diamond
problem z opera mini
« dnia: Październik 08, 2009, 15:14:12 »
Witam. Mam maly problem z Opera Mini. Bardzo lubie ten programik i dlatego chce cos z tym zrobic. Chodzi o to ze jak sciegne normalna wersje na jave to wszystko jest mega malutkie. Znalazlem wiec na zagranicznych forach przerobiona wersje do naszych wyswietlaczy i tu problem. Nie zawsze wszystko reaguje na dotyk -pojawia sie niebieska obwodka ze niby wybralem jakis odnosnik ale zero reakcji. Jak wybiore inny to zaskoczy. Dodam ze nie sa to za kazdym razem te same odnosniki -zalezy od kaprysu programu.
Czy moze to miec zwiazek z wersja Javy ? Znalazlem gdzies cos takiego ze powinienem miec Esmertec_Jbed_20090217.5.1R2_VGA a mam starsza. Ktos mi to jakos sensownie wytlumaczy ??

z gory dzieki

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
Odp: problem z opera mini
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2009, 23:26:38 »
U mnie jest ta wersja któą Ty podałeś i wszystko hula, zmień jave i po sprawie.

*

Offline spec.piotr

• 7
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2009, 10:47:53 »
Metoda prób i bledow (tak chyba najlepiej wszystko pojmowac) zrobilem tak. Wgralem wlasnie ta wersje Javy i wszystko smiga az milo  :ok: :D :ok: :D :ok: :D

pozdro dla wszystkich

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2009, 16:04:50 »
hej.
zainstalowałem opere mini w swoim diamondzie i niby działa super z jednym problemem.
za każdym razem jak wchodze na jakąś www lub klikne link wywala mi okienko z powiadomieniem że
aplikacja próbuje sie dostać do internetu i czy zezwolić ,nie ma opcji "nie pytaj ponownie" :(
niby da sie korzystać ale denerwujące jest ciągłe potwierdzanie jest sposób by tego sie pozbyć?
jest to wersja  .jar działa w javie

*

Offline kamas2006

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC Dream
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2009, 16:59:57 »
hej.
zainstalowałem opere mini w swoim diamondzie i niby działa super z jednym problemem.
za każdym razem jak wchodze na jakąś www lub klikne link wywala mi okienko z powiadomieniem że
aplikacja próbuje sie dostać do internetu i czy zezwolić ,nie ma opcji "nie pytaj ponownie" :(
niby da sie korzystać ale denerwujące jest ciągłe potwierdzanie jest sposób by tego sie pozbyć?
jest to wersja  .jar działa w javie

Możliwe, że już rozwiązałeś ten problem. Mimo to odpowiem, bo może ktoś też będzie miał taki problem.
Rozwiązanie jest proste, należy zainstalować Jbed w wersji podanej w pierwszym poście. Podpowiem, że można go znaleźć na forum xda-developers.
Jeśli przy instalacji będzie się wyświetlać błąd to należy usunąć wszystkie zainstalowane aplikacje java.
Motorola C200 -> Nokia 3510 -> Nokia 3510i -> Mitsubishi Trium Aria -> Motorola V500 -> Motorola A1000 -> Samsung i600 -> Nokia E90 -> HTC Touch Diamond -> HTC DREAM\G1

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2009, 22:36:23 »
Niestety nadal to samo :( ,za każdym razem jak klikne jakiś link pyta mnie  czy zezwolić operze na dostęp do sieci. Dziwi mnie że chyba tylko ja mam taki problem