Problem z odtworzeniem filmu

• 5 Odpowiedzi
  • 673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
Problem z odtworzeniem filmu
« dnia: Luty 25, 2010, 14:01:48 »
Mam problem.. zgrałem sobie na telefon film w rozdzielczości 320x240. Na komputerze odtwarza bez problemu w Windows Media Player a na telefonie wyskakuje informacja że nie można otworzyć pliku. Z czego to wynika i jak rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję!

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Problem z odtworzeniem filmu
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2010, 15:06:25 »
to zalezy do jakiego formatu go skompresowales. Najlepiej chyba jest do avi, mp4

*

Offline funkyman

• 29
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2010, 15:21:27 »
avi będzie bardzo dużo zajmował, mp4 to najlepsze rozwiązanie. Twój film zapewne masz w formacie 3gp którego diamond nie czyta.

Możesz w każdej chwili wgrać jakiś odtwarzacz, np. Core Player który doskonale radzi sobie z większością formatów.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2010, 22:52:44 »
ludzie avi czy mp4 to tylko kontenery nie żadne formaty i nie mają żadnego wpływu na jakość czy wielkość filmu.

Na jakość i wielkość filmu ma wpływ format i kodek.

Czyli np. mpeg-4 part 2 (np. xvid koduje do tych formatów) mpeg-4 part 10 avc (np. x.264)

Mało tego, żeby to jeszcze bardziej skomplikować te formaty mogą być w różnych profilach, ma to ogromny wpływ na to czy będą takie filmy chodzić na komórkach czy też nie.

komórki z systemami odtwarzają na pewno mpeg-4 sp w kontenerze .mp4 nowsze modele obsługują także mpeg-4 avc baseline takze w kontenerze .mp4

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2010, 09:32:17 »
DeyWies  :ok: że tak pozwolę sobie zacytować klasyka "nie wiem o czym do mnie rozmawiasz"  :E

Najważniejsze w każdym razie jest to że po zapisaniu filmu w formacie MP4, co prawda waga pliku się zwiększyła" ale film został odtworzony bezproblemowo. Tak więc: szkic, funkyman - wielki dzięki  :ohreally:

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2010, 10:31:38 »
ja tam wrzucam filmy jak leci i w zasadzie wszystkie odtwarzane sa przez coreplayer, wiec zabawy w konwersje uwazam za zbedne, chyba ze ktos chce zmiescic cala trylogie wladcy pierscieni  :O
MDA Compact IV
HP dv2535ea