Witam - poniewaz jeden watek juz jest, nie bede zakladal drugiego.
U mnie problem objawia sie w troche inny sposob. QuickGPS laduje normalnie dane, GPS tool widzi satelity, ale nie moze zlapac FIX'a, w AM wogole nie widzi satelit i zaden z paskow nie swieci sie chociazby na zolto.
W telefon (zakupiony droga nabycia na alledrogo) mam swiezutko wgrany FIREROOM 8.4.1, ktory na moim poprzednim DIAMOND'zie smigal bez problemu i wszystko dzialalo (niestety uszkodzilem plyte glowna po podlaczeniu do jakiejstam ladowarki samochodowej, ktora znalazlem pod reka - bo swojej nie mialem, a bateria byla na wyczerpaniu, poza tym mialem pekniety wyswietlacz, ktory byl wymieniony miesiac wczesniej na nowy - taniej wyszlo mnie kupic uzywanego DIAMOND'a na rocznej gwarancji).
Sprobowalem HardReset'u i nadal nic, wiec juz powoli mnie rece opadaja - czy czeka mnie wizyta w REGENERSIS - swoja droga nieunikniona, poniewaz odkleja sie folia z klawiatury (w poprzednim mialem to 2 razy - za kazdym razem wymieniali na nowa) i zastanawiam sie nad zgloszeniem niesprawnego wyswietlacza (stary ma drobne ryski) z tytulu niemoznosci wybierania na ekranie skrajnych krawedzi i punktow - chyba czesta przypadlosc

Czekam na jaks odpowiedz niecierpliwie

p.s.: poczytalem na forum, przeszukalem, znalazlem troche informacji i porad, jednak nic nie dziala - chyba nie pozostaje mi nic innego, jak sie udac do serwisu, odbiore tylko swojego HD2 i DIAMOND idzie do doktora.
Połączone: Luty 02, 2011, 21:33:29
Maly update - po wgraniu 3 roznych ROMow telefon na chwile wogole stracil widocznosc satelit - nic nie pomagalo - wgralem ostatecznie ROM Orange, zeby oddac tel do kiosku i podkusilo mnie jeszcze, zeby wgrac radio 1.17... i widzi satelity, nawet 16 szt. ale nie chce w zaden sposob zlapac FIX'a - juz normalnie przerasta mnie ten telefon. Czemu tak sie dzieje, nie mam pojecia - juz tesknie za swoim starym DIAMONDem, z ktorym nigdy, ale to nigdy nie mialem problemow z GPS.