Problem z głośnikiem i aparatem

• 6 Odpowiedzi
  • 1024 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z głośnikiem i aparatem
« dnia: Maj 19, 2010, 21:26:55 »
Od niedawna mam problem z głośnikiem(tym przez którego słysze rozmówce) i aparatem. Głośnik wogóle przestał działać, rozmawiając musze włączać tryb głośnomówiący, a aparat wyświetla obraz w fioletowym odcieniu(tak jak by to był jakiś efekt, ale sprawdziłem, był to zwykły tryb). Co może być tego przyczyną?

*

Offline przemeg

• **
  • 108
  • HTC jest jak Media Markt - nie dla idiotów
    • Mój chomik
Odp: Problem z głośnikiem i aparatem
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2010, 00:37:23 »
dokonywales jakis zmian ? radio, rom etc ? pierwsze co mi przyszlo do glowy to radio. kiedys sie spotkalem ze przez zle radio nie dzialal wlasnie glosnik i aparat (w ogole nie chodzil) W HTC Dual Touch. Zmienilem Radio i pomoglo. Moze u Ciebie jest podobnie

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2010, 05:40:27 »
Nie jedno krotnie zmieniałem rom, jakie radio polecisz? próbowalem kilku, lecz nie pomagało to.(na początku było wszystko ok, to zrobiło się z czasem)

*

Offline przemeg

• **
  • 108
  • HTC jest jak Media Markt - nie dla idiotów
    • Mój chomik
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2010, 09:55:21 »
Nie jedno krotnie zmieniałem rom, jakie radio polecisz? próbowalem kilku, lecz nie pomagało to.(na początku było wszystko ok, to zrobiło się z czasem)

a jaki ROM używasz ?

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2010, 14:56:02 »
Dark Innovation 2, podczas jego używania stało się to, teraz wgrałem windows mystique ultra clean 2.2, ale to nic nie dało.

Połączone: [time]Maj 20, 2010, 22:12:10[/time]

Po??czone: Maj 20, 2010, 22:16:12
Proszę o pilną pomoc, poniewarz chcę naprawić jak najszybciej telefon.

Zapomniałem wspomnieć że już wcześniej miałem problemy z głośnikiem, ale po zmianie radia działał i po prostu co jakiś czas się psuł, wtedy ponownie wgrywałem radio. Teraz o nic nie daje.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 22:16:12 wysłana przez equinox »

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2010, 09:16:19 »
Po pierwsze to na forum masz możliwość sprawdzenia ortografii przed wysłaniem posta, skorzystaj z niej.
Po drugie Twój głośniczek umierał powoli i w męczarniach, na szczęście dokonał żywota.
Lost in universe.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 21, 2010, 12:47:06 »
A aparat ?

Połączone: Maj 22, 2010, 14:05:24
Nie ma nikt pomysłu co może być z aparatem?

Czy dam rade wymienić sam głośnik? Gdzie go moge kupić? Jest może jakaś instrukcja wymiany?
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 14:05:24 wysłana przez equinox »