Problem z finger keyboard

• 6 Odpowiedzi
  • 1451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bobi1326

• **
  • 108
Problem z finger keyboard
« dnia: Kwiecień 25, 2009, 19:14:02 »
Witam trochę namieszałem w swoim diamondzie. Na xda znalazłem finger keyboard 2.1 i chciałem sobie go zainstalować. Niestety nie działał, wyświetlał się sam czarny ekran zamiast klawiatury. Wcześniej miałem wgrany FireROM 8.4.1 Full PLK 8MB PP i tam był finger keyboard 2 i do tego program HTC EXT Fun zarządzał mi klawiaturą w zależności od położenia rysika. Jednak, gdy odinstalowałem finger keyboard 2.1 nie mam klawiatury poprzedniej. Jak można uratować sytuację bez wgrywania ROMu od nowa? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)

Ok temat do zamknięcia, poradziłem sobie z tym czytając i zbierając informacje z kilku stron. Zainstalowałem finger keyboard ze strony http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501122 dokładnie to wersje FingerKeyb-2.1-VGA-utak3er.cab sprawdzałem jeszcze wersje FingerKeyb-2.1.1 VGA by Giannis86.cab i FingerKeyb-2.1-WVGA.cab ale nie działały. Co do programu HtcExtFun, który odpowiada za rodzaj klawiatury w zależności od położenia rysika to edytowałem dwa klucze w rejestrze, mianowicie: [HKEY_CURRENT_USER\Software\HtcExtFun]
"StylusOutSipName"="Klawiatura"
"StylusInSipName"="FingerKeyb"

Może ktoś będzie miał taki sam problem i to mu się przyda :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 20:37:39 wysłana przez bobi1326 »

*

Offline yaroslao

• 16
  • Sprzęt: Siemens SX66 BLUEANGEL
Odp: Problem z finger keyboard
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2009, 19:58:45 »
Ja mam problem chyba ze skinem bo pisze mi skin error czy coś takiego i potem jeszcze że wielkość ekranu nie ta... Więc co mam zrobić??

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2009, 12:16:47 »
ściągnąć odpowiednią wersję?

WVGA - 800x480
WQVGA - 400x240
VGA - 640x480
QVGA - 320x240

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501122

A ja się zastanawiam, gdzie można zmienić tekst, który możemy automatycznie wpisać (nie chodzi tu o skróty czy uśmieszki), chodzi o ten tekst, po naciśnięciu przycisku TXT - ktoś wie jak to można edytować?

*

Offline yaroslao

• 16
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2009, 13:38:38 »
hmmm no to teraz mam problem bo nie chce mi się klawiatura wyświetlić. Już nie ma błędów tylko nie chce się wyświetlić... :S

Już ok rozwiązałem problem. Tylko jak zrobić polskie znaki w polskiej klawie?? Bo zamiast ś mam $ i takie tam...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 14:10:59 wysłana przez yaroslao »

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2009, 15:29:09 »
masz diamonda?

ja mam zainstalowany  FingerKeyb-2.1.408 VGA (Arrows) by Giannis86 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501407 - drugi link, pierwszy post)

i wszystko śmiga, łącznie z polskimi znakami

Jak nie masz polskich znaków to może po prostu wejdź w opcje programu i dodaj polską czcionkę.
Jeśli to nie działa, to musi się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy.

*

Offline yaroslao

• 16
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2009, 16:54:33 »
Tam niby jest polska czcionka ale to chyba tylko pic na wode, pisze tylko pl ale z pl to nie ma nic wspólnego... Nie mam diamonda, Siemens SX66 BlueAngel...

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2009, 17:47:46 »
przytrzymaj dluzej ta ikonke do zmiany jezyka i bedziesz mial polskie literki