Problem z Diamondem I

• 4 Odpowiedzi
  • 1458 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Diamondem I
« dnia: Sierpień 05, 2011, 14:11:07 »
witam,
Posiadam HTC Diamond ale co się dziwnego stało i panel dotykowy przestał działać (z dnia na dzień:|) aktualnie nie mam możliwości wymienienia panelu+ekranu(w diamondzie 1 obydwa trzeba..) ale telefon jest sprwny - mogę się posługiwać przyciskami, problem polega na tym że telefon się zablokował a żeby go odblokować muszę nacisnąć na ekranie(a jak wspominałem ekran nie działa..) czy jest jakaś możliwości aby odblokować telefon za pomocą przycicków lub softem ? pobrałem program CeRegistryEditor ale do tej pory nie znalazłem opcji która umoćliwaiała by to(o ile w ogóle taka jest..) z góry dziękuje za pomoc

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Problem z Diamondem I
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2011, 14:15:27 »
hard reset przyciskami
jak nie pomoże to zdejmij folię
jak to nic nie da to tylko serwis

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2011, 14:18:10 »
aktualnie telefon jest zablokowany (ekran żeby nacisnąć odblokuje) tylko jak to zrobić skoro touch panel nie działa.. sądziłem że z poziomu windowsa edytujac rejestr tel dało by rade :? :(

*

Offline lex

• 29
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2011, 15:51:14 »

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2011, 17:20:19 »
hmm wydaje mi się że nie jestem w stanie..
Powód: telefon jest zablokowany, jeżeli będę próbował w nim coś zainstaloać to wyskoczy komunikat na telefonie że jest coś instalowane i czy zezwalam i w tu pojawia się problem bo żeby potwierdzić wpierw muszę odblokować tel a tego nie jestem w stanie zrobić :( tylko tak jak napisałem na początku nie jestem pewien bo może to się jakoś inaczej robi

Połączone: Sierpień 06, 2011, 20:04:22
do tej pory nie wiedziałem co to ten reset hard, wpierw zrobiłem tą podstawową wersje , nic nie dała więc zrobiłem pełny i pojawiły się 2 nowe problemy..
1)Windows jest po angielsku (kupiłem 2 lata temu tel w salonie i był tez po ang ale zaniosłem im i wgrali mi PL ver)
2) przy załadowaniu win musiałem kalibrować..

na 2 problem znalazłem rozwiązanie - wgranie do głównego katalogu pliku xxx.not i po resecie tel windows cały się załadował)

i teraz:
co zrobić żeby mieć PL ver ??
po 2 wyświetlacz teraz jest cały czas wł a chciałbym żeby przechodził po xx czasu w stan uśpienia(czyli wyswietlacz sie wł, zeby wł musze nacisnac ten przycisk od góry)

aha.. zapomniałe ze po hard resecie grałem przez usb nowego roma z vr 1.9 do 2.0
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 20:04:22 wysłana przez Ulysess »