Problem z Diamondem i TF3D - sprzęt padł?

• 3 Odpowiedzi
  • 609 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
Problem z Diamondem i TF3D - sprzęt padł?
« dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:15:25 »
Witajcie

Mam spory problem z Diamondem. Od kilku dni dzieje się coś dziwnego. Po soft resecie, potrafi się zawiesić w momencie, kiedy powinien uruchomić się TF3D. Robiłem już wszystko - hard resety, różne ROMy, radia itd. Zawsze jest to samo - w losowych momentach po soft resecie Diamond "wisi" w momencie, kiedy powinien uruchomić TF3D. Zdarza się to w przypadku 9/10 uruchomień.

Dodam, że system wisi niezależnie od tego, czy jest "goły" czy coś jest w nim zainstalowane. Niezależnie, czy jest z Manillą 1 czy 2. Wszystko działało jak w bajce, aż nagle od któregoś razu coś takiego.

Nie bardzo wiem, o co chodzi i czemu tak się dzieje, hard resety z formatowaniem pamięci wewnętrznej nic nie pomagają, tj. od razu po HR uruchamia się ok, po sr znowu wisi przy TF3D. Niezależnie od użytego ROM'u, radia itd.

Miał ktoś z Was coś takiego? Macie jakąś radę? Bo mi kompletnie zabrakło pomysłów :(((

Edit: W tej chwili "wisi" podczas uruchamiania TF3D za każdym razem... widoczne jest tylko menu start, połączenie z siecią i ikonka głośnika... :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 00:32:59 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
Odp: Problem z Diamondem i TF3D - sprzęt padł?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:45:54 »
a próbowałeś wgrać coś co po prostu nie ma TF3D? jakiś ultra lite? by się ostatecznie przekonać, czy problem sprzetowy czy jednak coś z tym tf3d nie chce wspolpracować?

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:49:31 »
Odznaczyłem uruchamianie TF3D i na razie uruchamia się bez niego i działa. Ale po włączeniu TF3D pozostaje tylko HR, bo wisi...niezależnie od ROMu...

Jest to o tyle dziwne, że do tej pory wszystko działało jak trzeba, a teraz nagle coś takiego...

Edit: Przesiedziałem pół nocy szukając i zauważyłem, że problemy ze startem TF3D pojawiają się po sparowaniu zestawu A2DP. A więc coś jest nie tak na linii TF3D -> bluetooth... :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 09:39:50 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2009, 09:58:29 »
we wszystkich romach to samo? dziwne.

spróbuj wyłączyć obsługe A2DP przez rejestr i ustawienia i zobacz co będzie się działo