problem z baterią - nie ładuje się do końca

• 3 Odpowiedzi
  • 14509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z baterią - nie ładuje się do końca
« dnia: Październik 14, 2011, 22:09:50 »
Witam,
Od jakiegoś czasu mam problem z baterią - z jej naładowaniem. Tel ładuje się przez całą noc i rano jest wynik ok 80% (kółko nadal wskazuje że tel się ładuje). Myślałem że to wina baterii (trochę już była styrana) więc założyłem nową i jest to samo (80% po całonocnym ładowaniu), zrobiłem hard reset i znowu nic - ktoś ma może pomysł co jest  nie tak. Przypuszczam że stało się to po korzystaniu z tel jako nawigacji i ładowaniu go w samochodzie, ale może się mylę.
Pozdr Darek

Odp: problem z baterią - nie ładuje się do końca
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2011, 16:45:59 »
spróbój przeczyścić styki w wejsciu usb(np nożem itp). kiedys miałem podobny problem i pomogło, ale teraz na dodatek ikona pokazuje ze ładuja ale po odłaczeniu ładowarki wszystko stoi w miejscu. chyba wejscie jest juz drugi raz do wymiany bo gdy ruszam gniazdem to na jakiś czas pomaga.pzd
Memo 2.5.2.3_LIGHT

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2011, 11:35:34 »
Dzieki za podpowiedź.
Jak się okazało w moim przypadku felerna jest ładowarka. Rzadko podłączam tel do kompa ale niedawno to zrobiłem  i naładował mi się do 100% i to w ok 2h :). Spróbuję jeszcze raz przeczyścić w niej wszystkie styki, a jak nie pomoże to trza będzie wymienić.

Pozdr.

*

Offline MultiBeast82

• 10
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2012, 21:37:27 »
Mam podobny problem :( Podłączam tel do ładowania, spokojnie przez półtorej godziny ładuje się do 75%-80%, a potem, żeby chociaż naładował się chociaż 1% trzeba czekać godzinę -_- Ale znalazłem na to sposób :P Ładuję go na włączonym do wspomnianych 75%-80%, a potem wyłączam i w około 10 minut doładowuje się to 20%  :mrgreen: