Problem TF3D Config

• 5 Odpowiedzi
  • 1708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem TF3D Config
« dnia: Grudzień 29, 2008, 10:34:23 »
Witam
Jestem kompletnym nowicjuszem w kwestii Diamonda i tak czytam to forum uważnie i jakoś nic mi nie wychodzi w związku z tym mam parę pytań do forumowiczów:
1. Co to jest manilla i czy u mnie w telefonie też jest zainstalowana? Telefon mam w sieci Orange.
2. Czemu mi nie działa po instalacji TF3D Config? Przy próbie odpalenia wyskakuje błąd krytyczny!!! Kilkanaście razy już go instalowałem i w pamięci telefonu i w pamięci zewnętrznej i nic!!!
3. Czy w tym menu Orange da się nie które ikonki wywalić a inne dodać?
4. O co chodzi z tymi ROM-ami? Po co je zmieniać i czy taka zmiana wiąże się z utratą wszystkich danych i programów i który jest najlepszy?

Uff! Na razie starczy tych pytań. Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam wszystkich jesteście genialni!!!!

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
Odp: Problem TF3D Config
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2008, 11:48:55 »
a więc tak:

1. manilla w wiekszosci przypadkow zwłaszcza Diamondowych oznacza mniej więcej tyle co tf3d
2. orangeowy tf3d jest... specyficzny. z nim się nie da wspolpracować.
3. moze i sie da, ale musiałbyś to wgrywać Total Commanderem, a efekt może być opłakany lub nie być go wcale.
4. ano właśnie o to chodzi z tymi ROMami, że te od Ery czy od Orange to po prostu jedno, brandowane gówno. Czyli nic nowego, zawsze soft [w naszym przypadku ROM] operatorski był, jest i będzie GORSZY od "gołego" lub też modowanego przez userów [przynajmniej uznanych "kucharzy", he he].

wgranie nowego ROMu wiąże się z utratą danych itp, oczywiście możesz zrobić backup wcześniej. tak czy inaczej warto.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2008, 12:09:47 »
Dobra to teraz już co nieco rozumiem.
To powiedzcie mi co mam zrobić żebym miał menu TF3D takie jak w oryginalnych tak jak telefon wychodzi od producenta i który ROM jest warty uwagi? Chodzi mi o to żeby pracował stabilnie i nie stwarzał kłopotów przy współpracy z innymi aplikacjami gdyż lubię się bawić swoim telefonem. Chcę też wiedzieć jak go poprawnie wgrać i skonfigurować no i oczywiście żeby był po polsku! 

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2008, 14:44:20 »
(...) no i oczywiście żeby był po polsku! 

a to będzie problem. te angielskie {WWE} są szybsze, i w ogole jakieś lepsze. a po polsku i tak masz tf3d, jak dla mnie w zupełności wystarczy.
ja polecam Dutty 3.6 final 12PP, lub na przykład taki NATALY". V.1, Mondivy z XDA -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=459854

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2008, 18:02:38 »
Dzięki tylko powiedzcie mi jak to wgrać i czy to wiąże się z HR?

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2008, 19:35:19 »
Dzięki tylko powiedzcie mi jak to wgrać i czy to wiąże się z HR?

teraz jak już wiesz czego chcesz to pasuje przeczytac FAQ
zawarte sa w nim wszystkie informacje jakie potrzebujesz

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 19:37:20 wysłana przez soltinio »
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)