problem g sensor

• 8 Odpowiedzi
  • 1859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem g sensor
« dnia: Marzec 27, 2009, 13:07:43 »
Witam

Może dla niektórych będzie to drobnostka, ale ja się na tym nie znam. Przestała mi działać funkcja obrotu ekranu pion-poziom względem położenia telefonu, ale tylko w dwóch grach które były w standardzie - pasjans i  i bubble.  Napisałam do nich maila i ostałam odpowiedź by skalibrować na nowo aparat w poziomie - podobno jest taka funkcja g sensor ale ja jej nie moge znaleźć w ustawieniach w systemie. Jeśli ktoś ma jakąś radę dla mnie to z góry dziękuje.

*

Offline bax87

• *
  • 85
Odp: problem g sensor
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2009, 14:07:02 »
Witam

Może dla niektórych będzie to drobnostka, ale ja się na tym nie znam. Przestała mi działać funkcja obrotu ekranu pion-poziom względem położenia telefonu, ale tylko w dwóch grach które były w standardzie - pasjans i  i bubble.  Napisałam do nich maila i ostałam odpowiedź by skalibrować na nowo aparat w poziomie - podobno jest taka funkcja g sensor ale ja jej nie moge znaleźć w ustawieniach w systemie. Jeśli ktoś ma jakąś radę dla mnie to z góry dziękuje.

jeżeli nie masz G-sensora to ściągnij sobie z działu download i zainstaluj jest to program z rozszerzeniem cab. więc wrzucasz plik G-sensor cab. np na pamięć HTC i stamtąd instalujesz.
Po instalacji SoftReset i po włączeniu się HTC  włączasz G-sensora, kładziesz sprzęt na płaskiej i w miarę równej powierzchni i wciskasz kalibrate.
Po tym zabiegu robisz znowu SR i wszystko powinno wrócić do normy.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2009, 15:16:27 »
fx za info, ale albo coś robię nie tak :(  albo to jeszcze inny problem, bo nic nie pomogło

*

Offline playerone

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2009, 18:59:45 »
może i ja się przyłącze do tematu.
Mam podobny problem z sensorem, tyle że u mnie zablokowana jest pionowa poziomica  w G-Sensorze i kulka  niej zawsze kalibruje sie na samej górze a nie na środku.
Zmiana romu nie pomogla, oddałem Diamonda do serwisu.
Ma ktoś jakieś rozwiązanie?
HTC Touch Diamond - WM 6.1 + Sense 2.1

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2009, 22:45:52 »
Ja tez sie dołącze z prosbą o rade związaną z g sensorem. Mam problem z odblokowywaniem sie samoistnie telefonu podczas ruszania nim! Dawniej po wygaszeniu ekranu przyciskiem power miałem spokoj a teraz wystarczy ze rusze telefonem to sam sie włącza choc nie jest to regułą. Mozna wyłączyc jakos tą funkcje odblokowywania sie telefonu przez ruch??? Oczywiscie mam to na kilku romach ktore testowałem...

*

Offline quain

• 17
  • Sprzęt: HTC Diamond, Windows Revolution 6.6
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2009, 21:29:42 »
To moze i ja sie dolacze:)
U mnie g-sensor sie chyba "zacial".
W teerze kulka jest zablokowana u gory po lewej i caly czas lekko drga, nie dziala rowniez obracanie opery.
probowalem kalibracji ale nic z tego:/
Tak samo HR, nic nie skutkuje.

*

Offline playerone

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2009, 12:58:58 »
To moze i ja sie dolacze:)
U mnie g-sensor sie chyba "zacial".
W teerze kulka jest zablokowana u gory po lewej i caly czas lekko drga, nie dziala rowniez obracanie opery.
probowalem kalibracji ale nic z tego:/
Tak samo HR, nic nie skutkuje.

Czyli podobny problem jak u mnie, tez kulka drgała po lewej stronie na górze.
Diamond obecnie jest w serwisie, już prawie 3 tyg. Dziś dzwoniłem i trochę to potrwa gdyż oczekują na części więc jak widać to sprzętowe uszkodzenie.
Z tego co wnioskuję ze skoro go naprawiają to nie przyczepili się do tego ze mialem wgrany HARDSpl, jedynie Rom Orange wrzuciłem org.
Pozdrawiam
HTC Touch Diamond - WM 6.1 + Sense 2.1

*

Offline mg91

• 34
    • serwer diablo 2
  • Sprzęt: E75
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 27, 2009, 16:30:30 »
i ja sie dołączę :D
jak wyłączyć ten g-sensor na stałe bo wkurza mnie to ze każdej chwili gdy obrócę ekran on ustawia sie w poziomie.
który plik w windows jest za to odpowiedzialny ? i czy mogę go wywalić ?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2009, 08:50:09 »
i ja sie dołączę :D
jak wyłączyć ten g-sensor na stałe bo wkurza mnie to ze każdej chwili gdy obrócę ekran on ustawia sie w poziomie.
który plik w windows jest za to odpowiedzialny ? i czy mogę go wywalić ?

Ktos wie jak wyłaczyc G-sensor?? O ile wogole istnieje taka mozliwosc:)