powiadamianie o połączeniu oczekującym jak dzwonię

• 15 Odpowiedzi
  • 8017 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline majsel

• **
  • 133
powiadamianie o połączeniu oczekującym jak dzwonię
« dnia: Listopad 16, 2008, 17:00:00 »
witam.
na nokii miałem tak, że jak dzwoniłem do swojej kobity, a ona w tym czasie rozmawiała (operator era - ja i ona) to słyszałem piknięcie i pokazywała mi się ramka "oczekiwanie".
a na diamencie tak nie mam i czasem dzwonię bez tołku do niej a tu okazuje się, że ona rozmawiała a ja nic o tym nie wiem.
jak to ustawić?
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: powiadamianie o połączeniu oczekującym jak dzwonię
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2008, 17:28:59 »
Jak dla mnie strasznie chaotycznie to opisales i nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi.
Jesli dzwonisz, a ona rozmawia to przeciez wiesz. ze rozmawia, bo jest zajete :)
Rozumiem, ze ona powinna miec cos takiego, ze rozmawia, a w tel. jej pika, ze jest kolejne przychodzace polaczenie ewentualnie operator ma usluge, ze przysyla sms o tym, ze w trakcie jej  rozmowy ktos probowal sie do niej dodzwonic.
Chodzi Tobie o to, ze dzwonisz a telefon wydaje pikniecie, pojawia sie napis oczekiwanie i probuje sie do niej dodzwonic do bolu, a Ty jestes caly czas na linii, bo nie kapuje?

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2008, 19:28:24 »
no właśnie widzę że nie wiesz o co chodzi.
skoro mówię, że ma połączenia oczekujące to nie pisz głupot, że jak dzwonię do niej to ma zajęte.

przecież napisałem jasno i wyraźnie: jeśli dzwonię do niej to ZAWSZE mam normalny sygnał. niezależnie czy rozmawia czy nie. żadnych zajętych. tak działa usługa połączeń oczekujących. chodzi o to, żebym był jakoś informowany, że właśnie teraz rozmawia (tak jak to miałem w nokii).

kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2008, 22:17:40 »
Nie pisze glupot tylko jak ktos ma problem
ze sformulowaniem pytania i obsluga
Diamonda to radzilbym wrocic do Nokii.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 10:18:56 »
witam.
na nokii miałem tak, że jak dzwoniłem do swojej kobity, a ona w tym czasie rozmawiała (operator era - ja i ona) to słyszałem piknięcie i pokazywała mi się ramka "oczekiwanie".
a na diamencie tak nie mam i czasem dzwonię bez tołku do niej a tu okazuje się, że ona rozmawiała a ja nic o tym nie wiem.
jak to ustawić?

Nie ma czegos takiego na PPC. Przynajmniej jeszcze nikt nie rozwiazal tego problemu.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2008, 12:28:16 »
To raczej sprawa operatora a nie telefonu! Miły głos pani..." obecnie użytkownik tego numeru prowadzi rozmowę jeśli chcesz kontynułować pozostań na lini..." :) u mnie jest ok!  :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 13:48:15 wysłana przez EdiVip »
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2008, 12:31:03 »
To raczej sprawa operatora a nie telefonu! Miły głos pani..." obecnie urzytkownik tego numeru prowadzi rozmowę jeśli chcesz kontynułować pozostań na lini..." :) u mnie jest ok!  :E

No widzisz a ja w Orange na nokii 6230 mialem info ze ktos tam dzwonil i takie beepniecie.

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2008, 12:43:30 »
No widzisz a ja w Orange na nokii 6230 mialem info ze ktos tam dzwonil i takie beepniecie.

O! I to właśnie nazywa się połączeniem oczekującym :)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2008, 13:25:52 »

No chlopaki macie racje ale i moja odpowiedz i kolegi jest ok :) tylko zależy czy dzwonisz czy do Ciebie dzwonią :). a jeśli chodzi o bipa to ja mam u siebie bipa jak ktoś jest u mnie na 2 lini !? nawet poweim Ci że mnie to denerwuje bo nie jest to jeden bip tylko co pół sekundy!!! prawie nie słychać rozmówcy!
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2008, 13:46:18 »

No chlopaki macie racje ale i moja odpowiedz i kolegi jest ok :) tylko zależy czy dzwonisz czy do Ciebie dzwonią :). a jeśli chodzi o bipa to ja mam u siebie bipa jak ktoś jest u mnie na 2 lini !? nawet poweim Ci że mnie to denerwuje bo nie jest to jeden bip tylko co pół sekundy!!! prawie nie słychać rozmówcy!

Tego bipa se mozesz wylaczyc w ustawianiach potem telefon ustawienia i usluga polaczenia oczekujace.

Brakuje mi tego bip jak do kogos dzwonisz a on rozmawia.

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 19, 2008, 01:31:57 »
dolaczam sie do tesknoty za pipniecie z info o tym ze ja jako dzwoniacy jestem na liscie oczekujacej. W artemisie tez tego nie bylo tj najprawdopodobniej kolega napisal ze ppc tego dodatku nie maja ;/

a cholernie przydatne jest. Nawet zeby wiedziec czy nasza kobita wiecznie z kims gada i nam np nasze kieszenie oproznia czy podobnie ;->

Jak byscie mieli jakas wiesc na ten temat piscie koniecznie :D

Pzdr

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 19, 2008, 01:40:23 »
To raczej sprawa operatora a nie telefonu! (...)
Ewidentnie telefonu! Dzwoniąc do wielu osób mających aktywną usługę poł. oczekujących podczas gdy akurat z kimś rozmawiają, tylko moja Nokia 6680 pokazuje na wyświetlaczu text: "Oczekiwanie" zaś używając pozostałych swoich słuchawek (wizard i benq siemens) - czekam do skutku a po odebraniu często się okazuje że rozmówca musiał zawiesić już prowadzoną rozmowę... Obawiam się, że nie tylko PDA, ale w ogóle niewiele marek/modeli telefonów ma tę - skądinąd przydatną funkcję - zaimplementowaną.
Natomiast zupełnie inną rzeczą jest aktywna usługa operatora, polegająca na zapowiedzi super miłej  :| automatycznej pani o tym że właśnie "stoimy w kolejce" do potencjalnego rozmówcy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 11:45:17 wysłana przez fido70 »
HTC Diamond (aktualnie ciężka praca nad dobraniem ROMu) || SPVm3000/Wizard WM 6 WWE NxS 3.3b || Nokia 6680

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 19, 2008, 21:27:35 »
Nie pisze glupot tylko jak ktos ma problem
ze sformulowaniem pytania i obsluga
Diamonda to radzilbym wrocic do Nokii.
jakoś wszyscy zrozumieli pytanie tylko nie ty.

dziękuję pozostałym za informację.

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 17, 2009, 22:56:06 »
cos sie ruszylo w tym temacie ??

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 18, 2009, 13:12:36 »
Ja nie używam polskiego ROMU, więc podam Ci po angielsku :P

start -> settings -> Phone -> services  -> zaznaczasz call waiting i klikasz get settings.

Tel zaczytuje ustawienia operatora sieci i jeżeli operator udostępnia taką usługę, pojawia się:

When calls are waiting:

wybierasz Notify me i OK

i po sprawie :)

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 18, 2009, 13:29:03 »
to jest tylko dla rozmow przychodzacych, a tematem watku sa rozmowy wychodzace