Potrzebny program do filmow na diamonda-prosze :)

• 7 Odpowiedzi
  • 988 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Potrzebny program do filmow na diamonda-prosze :)
« dnia: Marzec 18, 2009, 18:35:51 »
Witam
To moj pierwszy post, i swierze konto,wiec prosze o wyrozumialosc, przeszukiwalem to forum juz dawno w tym temacie i oczywiscie znalazlem pomocne mi informacje ,jednak one jako laikowi nie za bardzo mi pomogly a pozatym ciezko znalesc cos przez opcje szukaj ,a po przewertowaniu kilkudziesieciu stron w tym dziale poprostu nic sensownego nie znalazlem,wiec postanowilem napisac nowy "stary"watek.

Potrzebuje jakis dobry programik do filmow na diamonda ,ktory by otwieral przynajmniej podstawowe rozszerzenia *.avi *.mpeg *.wmw ,*.mow fajnie by bylo jak by otwieral *.flv itp, ostanio sciagnolem sobie polecanego CorePlayer niestety po zainstalowaniu raz sie uruchomil i zablokowal -nie mam klucza :/ (moze ktos wie jak to ominac ?,albo ma linka do wersji odblokowanej )
Mobilny WMP otwiera mi filmy jak mu sie podoba ,probowalem konwertowac filmy na rozszerzenia j.w roznymi programami w tym polecanym SUPERv2009 (ktorego za bardzo nie moge rozgrysc,gdyz nie zmienia rozszerzenia tylko ikonke :/) ale to nic nie daje co mnie troche dziwi ,film niby w *.avi a WMP niektore otwiera a niektore nie.
Dodam ze diamond jest w Play i fabryczny ROM to chyba 1,20,01 ,

Prosze o jakas sugestje jesli mozna poparta linkami do programow, ewentualnie jakiegos linka do tematu w tym forum gdyz jestem przekonany ze taki jest ,ale juz nie mam sil szukac,byc moze ktos jest bardziej zorientowany.

Z gory dziekuje !! i pozdrawiam !

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Potrzebny program do filmow na diamonda-prosze :)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2009, 18:36:41 »
TCPMP :)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2009, 18:37:42 »
Albo Core Player ale nei wiem czy to nie to samo co wyzej;)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 18, 2009, 19:07:48 »
dzieki za szybka odpowiedz :)

Sciagnolem ten program TCMP niestety to nie CAB wiec juz mam problem z instalacja.
Robie tak :
1.wrzucam caly plik rar tapie na nim nie chodzi.
2.wrzucam katalog z rozpakowanym plikiem rar klikam na ikonke programu ( chyba to exe) nie chodzi komunikat "unespended program failure.Plese send txt ble ble .

wiec jak to zrobic ? ,tak jak mowie raczkuje w pda wiec prosze o pomoc.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2009, 19:18:41 »
primo:na tym forum nie znajdziesz linków do płatnych programów w wersji nie wymagającej uzycia klucza. chyba że do dem lub  trialów
najprostszym rozwiązaniem jest zapłacić za core playera

secundo:tcpmp ( czyli starsza wersja core playera) działa. nie odczytuje wszystkich fpormatów, ale te najpopularniejsze owszem. trzeba tylko szukać odpowiedniej wersji, która pracuje na diamondzie 0,72 albo 0,81
gdzieś na forum na pewno jest link, ale można znaleźć też via google
no i z tego co wiem jest free

tertio: a może w rarze masz spakowany plik .exe? może to jest wersja przygotowana do instalacji poprzez kompa? w takim razie odpalasz .exe jak masz podłączony tel do kompa poprzez activesync i idzie
end of fear
yo is here

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2009, 19:27:08 »
1. TCPMP i Core Player to prawie to samo. Prawie, bo Core Player jest komercyjny i płatny, obsługuje więcej formatów, ma w standardzie plugin do youtube'a itd. TCPMP jest darmowy i niewiele mu ustępuje.

2. Jeśli ściągnąłeś instalke TCPMP w .exe to pewnie jest to wersja instalacyjna z poziomu PC. Musisz podłączyć Pocketa do PC, uruchomić program ActiveSync i zsynchronizować telefon z komputerem. Potem odpalasz instalkę na PC, a program zainstaluje się tam gdzie powinien- czyli w telefonie.

A tak w ogóle to radzę poczytać trochę ogólnych FAQ i instrukcję obsługi, bo widzę że raczej świeży jesteś w tym temacie :)

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2009, 19:49:39 »
oki ,po kilku sugestiach jakze pomocnych znalazlem *.caba i zainsalowalem TCPMP  , wszystko jest oki !! ,wypada jeszcze raz podziekowac, sam bym sie meczyl a tak zrobilem to wsumie raz-dwa ;]

PS: nie ukrywam ze jestem zielony to moj pierwszy ale jakze fajny pda :) ,pozdrawiam uzytkownikow i do nastepnego posta.
PS2: post w takim razie wsumie do skasowania.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2009, 19:56:37 »
Na przyszłość, jest taki dział jak oprogramowanie i jeden z przyklejonych tematów dotyczy TCPMP :P