Co prawda TT nie mam i nie miałem, ale ostatnio porównywałem AM i Navigon, bowiem ten drugi ma obecnie 30-dniowy okres testowy. Przez 30 dni jest to pełnosprawna nawigacja wraz z aktualizacją map.
Generalnie na + dla AM to wyświetlanie nazw ulic i numeracji budynków na bieżąco, większa liczba głosów, Brakuje mi natomiast teksturowania brył budynków. Zdarzało się też, że AM się potraciła w centrum Katowic i wpierw kazała mi jechać na wprost przez skrzyżowanie, a nagle na środku skrzyżowania zmieniła zdanie i kazała kręcić w lewo. Patrzałem jeszcze dla pewności na mapę.
Navigon za to jest bardziej kulturalny (każde polecenie zaczyna od "proszę"), pokazuje wszystkie punkty POI (zarówno na trasie jak i w pobliżu), w lewym rogu pokazuje graficznie najbliższy manewr. Niestety tej nawigacji nie udało mi się obrócić do trybu poziomowego. Być może dałoby radę rozwiązać to za pomocą np Gyratora.
Obie nawigacje testowałem na domyślnych ustawieniach. Nie rozumiem jak Navigon ustawił sobie tryb nawigacji na "piesza", przez co kazał mi zawrócić na autostradzie oO.
Ogólnie w nawigacjach brakuje mi powiadamiania o ograniczeniach prędkości jeszcze zanim zobaczę znak. Czasem znak znajduje się za górką albo w najlepszym wypadku jest zasłonięty przez jadący przed nami autobus/pojazd ciężarowy. Zdarzyło się, że policjanci mierzyli prędkość 50m za znakiem ograniczenia prędkości.