Napisane: Styczeń 06, 2009, 19:46:00
moze i jest dobra, ale sa lepsze
mnie ostatnio prowadzila przez jakies lasy, do tego droga byla nieprzejezdna, ze wzgledu na taki wielki płot.
Moze masz zaznaczone, zeby cie prowadzil po drogach gruntowych.
Ja mam zaznaczobne zeby mnie nie prowadzil po grogach gorszych niz miejskie lokalne i nie zauwazam jakiegos dziwnego prowadzenia przez AM.
Napisane: Styczeń 06, 2009, 19:33:20
Miejscowość Gdańsk, nowe osiedle od 2-3 lat.
AM pokazuje że jest tylko taka ulica, tt5 pokazywał już numerację. Niestety na ulicy są numerowane budynki do 30 a tt5 jak i tt7 pokazuje tylko 12. Więc w przypadku między 5 a 7 nie ma żadnych poprawek, przynajmniej w tym przypadku.
Osobiście wolę tt może dlatego że wcześniej na nim jeździłem i to kwestia przyzwyczajenia, choć AM ma super tryb 3D i w mieście to super wygląda.
No i chyba w tt szybciej łapie gps.
Zientas moje osiedle w Gdansku dopiero po 8 latach sie doczekalo aktualizacji porzadnej

Troche wiec poczekasz.
Zarys budynku byl od wersji AM4 ale dopiero w 5.3 sie doczekalem drogi pod dom i pelnej numeracji (osiedle Ujeścisko przy Piotrkowskiej)
Ale za to AM5.3 ma juz nowa droge na nowym osiedlu na KIelpinie pod domkiem , ktory powstal w czerwcu i nawet nie ma adresu jeszcze (AM ofkoz tez nie ma jeszcze numeracji)
A wracajac do AM kontra TT, mam porownanie AM i IGO( TeleAtlas).
Jechałem na przelomie roku do Wloch ( okolice Bolzano) i jechalem z AM 5.3 EU i IGO8.
I musze powiedziec, ze w Polsce IGO (TA) to zenada. Nie wiem czy to ta durna kategoryzacja ulic Emapy, czy cos innego. Ale Igo co jakis czas debilnie uciekalo z trasa na boki po to zeby wrocic spowrotem na trase. AM prowadzila idealnie.
Za to za granica AM dala ciala na Berliner Ringu (mapy Navteq) na szczescie mialem wlaczone IGO (i pojechalem wg IGO), co uratowalo mi skore, bo jak sie przyjzalem AM jechala do nastepnego zjazdu i wracala na ta sama trase co IGO. Nadrobilbym pare ladnych kilometrow.
PO drugie mapy TA maja Asystenta pasa ruchu i po autostradach jechalo sie wprost bajecznie. Wracalem juz tylko na IGO (oczywiscie tylko do Kolbaskowa, bo tam wlaczylem AM)
Podsumowujac AM w POlsce, TA w Europie
PS. Moja AM ma mapy wlasne Polski a Europy od Navteq
Moje IGO ma Mape Polski od Emapy i inne trasy od TA