pomocy!!! duży pobór mocy. mój Diamond żre 200mA :( co zrobić??

• 7 Odpowiedzi
  • 1460 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sparco2

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Witam.
Mój Diamond zużywa przeważnie 200mA prądu (sprawdzone w batteryguard_v0.0.1.2) minimalna wartość jaką wskazywał to było coś ponad 170 mA. Nie wiem ile powinien zużywać, ale w innym poście przeczytałem że powinien w granicach 50-60mA. Mam rom: Dark Innovation 2 Sense 2.1 i radio 1.09.25.23. testowałem też radio 1.15.25.14, ale było jeszcze gorzej przy jednej rozmowie nie wytrzymał pój dnia. Jak myślicie jaka jest tego przyczyna?? Romu?? Radia?? Robiłem już hard reset, ale nic nie pomogło.

Dodam, że taki pobór mocy ma na włączonym tylko telefonie. wyłączone mam WiFi, UMTS, 3G, GPS, itp. Tylko sam telefon i taki pobór mocy, mój Diamencik ledwo do wieczora wytrzymuje po porannym ładowaniu. Jak myślicie, czy zmiana romu by coś dała?? na jakim poziomie zużycia energii są wasze Diamenty??
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 23:10:53 wysłana przez sparco2 »

Odp: pomocy!!! duży pobór mocy. mój Diamond żre 200mA :( co zrobić??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2010, 18:32:14 »
1. Z tego co mi wiadomo to mA to miliAmper wartość prądu a nie żadnej mocy.
2. Twoje wartości są w normie, 50mA to pobiera przy wyłączonym ekranie.

Wiec albo bateria padla, albo Ci coś rzeczywiscie w tle zjada cenną energię. Zrób MTTY u mnie pomogło.

Zainstaluj sobie jeszcze nueDynamicClock któy dynamicznie obniza taktowanie procka i napiecie na nim.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 18:36:57 wysłana przez DeyWies »

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2010, 18:33:09 »
Nie sądzę, żeby to była wina ROMu. Ja używam tego co Ty i mi wytrzymuje dwa dni spokojnie, przy normalnym użytkowaniu (wifi od czasu do czasu, kilkanaście rozmów, czasami 3g jak potrzebuję coś na szybko w necie sprawdzić), a jak mam spokojniej w pracy (czyt. nie trują mi d...) to i trzy dni. Na Twoim miejscu popróbowałbym inne radia lub szukał usterki w sprzęcie. Szwagierce zegarek (taki na rękę) wyładowywał się w tydzień czasu, okazało się, że gdzieś tam było zwarcie i rozładowywał w ten sposób baterię. Może u Ciebie też coś nie tak w tej kwestii?

EDIT: DeyWies, wartości może i ma w normie, ale jak od rana ledwo dycha do wieczora, to coś nie teges moim zdaniem :) Szczególnie, że ma kluczowe pochłaniacze energii wyłączone, jak twierdzi.

EDIT2: U mnie przy włączonym ekranie i "nicnierobieniu" bierze między 56mA a 86mA. Jak tylko zaczynam coś robić (np. przewijać paluchem) to skacze pomiędzy 170mA a 270mA.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2010, 12:08:26 wysłana przez wil3 »
[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2010, 21:08:50 »
Dzięki :ok:. Po świętach postaram się zrobić MTTY, bo będzie więcej czasu.  :)

*

tomwil

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2010, 21:36:47 »
wil3 mam tak samo, te same parametry. Troszkę dało zainstalowanie nueDynamicClock. Ogólnie od rańca do tej pory zostało mi 41% z 40min rozmów, co 30 minut sprawdzanie poczty po gprs-ie, aktualizacja pogody i flash (testuje PP 6 na DI 2.1-po SR 56MB  :O)  jak na standardową baterię całkiem całkiem

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 07, 2010, 18:26:26 »
Dzięki DeyWies za podpowiedź  :ok:, bo po MTTY jest dużo lepiej mój Diamencik wytrzymał już jakieś 23 godziny i ma jeszcze 30% baterii (dodam, że dużo rozmawiam). Czytałem gdzieś, że po instalacji nowego romu cały system się "dociera", więc jak się już wszystko ustabilizuje to mam nadzieję, że dwa dni mi wytrzyma  :wink: W sumie mogę jeszcze przetestować ten nueDynamicClock, ale i tak już odczułem poprawę, bo wcześniej to nawet dnia mi nie wytrzymał.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:00:26 »
witam mam ten sam problem co kolega i czytam tak se ten temat ale nie wiem co to znaczy zrobić MTTY? może ktoś wytłumaczyć?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:34:10 »
witam mam ten sam problem co kolega i czytam tak se ten temat ale nie wiem co to znaczy zrobić MTTY? może ktoś wytłumaczyć?

A czytałes DRUGI PRZYKLEJONY temat na stornie głównej działu ?