PocketShield odblokuje Diamonda za pomocą światła

• 57 Odpowiedzi
  • 10513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
PocketShield odblokuje Diamonda za pomocą światła
« dnia: Listopad 05, 2008, 23:56:01 »
Witam!Szukam użytkowników programu PocketShield http://pocketshield.netserver01.com/demo.aspx.Tak naprawdę mam pytanie dotyczące czujnika światła.W opisie programu jest wzmianka iż program odblokuje ekran gdy czujnik dostrzega światło dzienne.Tak naprawdę to coś tu jest nie tak bo potrzeba bardzo  dużego natężenia światła by się odblokował np.wieczorem w świetle lamp domowych nie ma na to szans...chyba że zmniejszymy dystans telefonu do lampy.Podobnie ma się sytuacja z potrząsaniem telefonem aby odblokować lub odebrać rozmowę.Kurcze to udaje się za 10 razem..ile to kombinacji trzeba wykonać aby się udało.Wykalibrowałem telefon G-Sensorem ale nie pomaga.Co się tyczy czujnika to sam nie wiem,może trzeba jakoś zwiększyć jego czułość?
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 00:00:50 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

Odp: PocketShield odblokuje Diamonda za pomocą światła
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2008, 01:19:12 »
Cześć. Powiedz mi jak mogę u siebie uruchomić odbieranie rozmów za pomocą poruszenia telefonem i odblokowywanie za pomocą czujnika światła, a i na marginesie może wiesz jak włączyć wygaszacz np. z takim zegarem jak był na tych filmikach. Z góry dzięki

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2008, 07:54:07 »
Witam!Szukam użytkowników programu PocketShield

czytałeś opis ?

przecież napisali że obecna wersja ma problemy o których piszesz szczegolnie w wersjach TF3D innych niż angielska jak i przy standardowym dialerze (nie diamondowym)
Tak naprawde za obecną wersję nie powini brać kasy ......

niemniej jeśli zrobia to co obiecują  ( w wersji 2.0) bedzie czad................

ma być soon....................   oby nie jak kiedyś am4 :) .............przed wakacjami..........................

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 09:20:58 »
Witam!Szukam użytkowników programu PocketShield

czytałeś opis ?

przecież napisali że obecna wersja ma problemy o których piszesz szczegolnie w wersjach TF3D innych niż angielska jak i przy standardowym dialerze (nie diamondowym)
Tak naprawde za obecną wersję nie powini brać kasy ......

niemniej jeśli zrobia to co obiecują  ( w wersji 2.0) bedzie czad................

ma być soon....................   oby nie jak kiedyś am4 :) .............przed wakacjami..........................

Czytałem tylko o problemach z czujnikiem światła ale dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 09:35:50 »
u mnie odblokowanie przez light sensor dziala calkiem dobrze.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2008, 10:14:14 »
U mnie odblokowanie światłem działa, o ile jest mocne światło (np: dzień). Ale już wieczorem przy świetle z żarówki - nie. Ale mi to nie przeszkadza.

Odblokowanie przez trzęsienie - nie używam.Wyłaczył bym, gdyby nie to, że dzieciakom się podoba...

Ja najczęściej odblokowuje palcem w dół. Albo w ogóle nie odblokowuje, tylko odbieram rozmowę dwa razy naciskając słuchawkę.

Nad programem musza popracowac (i pracują, bo prawie co dziennie jest zmiana). Mnie denerwuje, że jak już się narozmawia, to program odblokowuje Diamonda trzęsąc nim przy tej okacji...

A oprócz tego jest OK.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 07, 2008, 11:36:56 »
Hmmm.. Ze światłem dziennym bym nie przesadzał - tzn. u mnie działa, ale okazyjnie. Ostatnie pogody temu nie sprzyjają ;) Natomiast przy świetle z lamp sufitowych itp. działa w 95%. Nie przepada za świetlówkami :D

Na razie program oceniam jako OK, przy czym zdecydowałem się wydać te 10$ i wesprzeć autora. Tym bardziej, że zapowiedzi wersji 2.0 wyglądają bardzo apetycznie!

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 07, 2008, 23:18:46 »
U mnie odblokowanie przez potrząśnięcie, slide działa ok. Nie mniej jednak już zauwazyłem, że w świetle lamp, trzeba Diamonda przyłożyć blisko, żeby się odblokował.

Cześć. Powiedz mi jak mogę u siebie uruchomić odbieranie rozmów za pomocą poruszenia telefonem i odblokowywanie za pomocą czujnika światła, a i na marginesie może wiesz jak włączyć wygaszacz np. z takim zegarem jak był na tych filmikach. Z góry dzięki
Naciśnij raz przycisk power - Diamond zgasi podswietlenie ekranu, naciśnij drugi raz - wlaczy sie ten wygaszacz.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2008, 08:42:13 »
Witam od niedawna jest już do pobrania wersja 2.0. Mam pytanie do użytkowników którzy zainstalowali ta wersje.
 Czy po instalacji ver. 2.0 maja bledy programu tupu pocketsheld.exe ??

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2008, 08:49:36 »
Witam od niedawna jest już do pobrania wersja 2.0. Mam pytanie do użytkowników którzy zainstalowali ta wersje.
Zainstalowałem i miałem tyle błędów, że głowa mała, już do HR się przymierzałem, ale wystarczyło zainstalować NET 3.5 (pomimo tego, że miałem już wcześniej wgrany) zamieszczony na stronie PocetShielda (jest wersja w *.cab) i wszystko już działa dobrze.
Nowa wersja ma kilka bugów, m.in. program się zawiesił i nie dało się odblokować telefonu po tym jak wyskoczyło mi przypomnienie i pojawiła się ikonka o przypomnieniu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2008, 09:02:09 »
Zainstalowałem i miałem tyle błędów, że głowa mała, już do HR się przymierzałem, ale wystarczyło zainstalować NET 3.5 (pomimo tego, że miałem już wcześniej wgrany) zamieszczony na stronie PocetShielda (jest wersja w *.cab) i wszystko już działa dobrze.
Nowa wersja ma kilka bugów, m.in. program się zawiesił i nie dało się odblokować telefonu po tym jak wyskoczyło mi przypomnienie i pojawiła się ikonka o przypomnieniu.

Mozesz napisac dokladniej jakie miales bledy? Ja instalowalem NET 3.5 ale nic mi nie pomaga.. :(( mam blad pocketsheld.exe i pisze zamonik lub wyswietl szczegoly... Tez taki blad miales ???
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 09:11:03 wysłana przez ceglaty »

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2008, 09:10:49 »
Dokładnej treści błędu nie pamiętam, ale z tego co piszesz to wyglądał on dokładnie tak samo jak u Ciebie. Żeby zadziałało zrobiłem tak:

1. Wywaliłem PocketShield razem z katalogami, które po sobie zostawił w Program Files
2. Soft reset
3. Ściągnąłem NET 3.5, zainstalowałem na telefonie.
4. Soft reset
4. Zainstalowałem PocketShield
5. Soft reset
6. Zabrałem się za konfigurację PocketShield
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 18, 2008, 09:21:57 »
Dokładnej treści błędu nie pamiętam, ale z tego co piszesz to wyglądał on dokładnie tak samo jak u Ciebie. Żeby zadziałało zrobiłem tak:

1. Wywaliłem PocketShield razem z katalogami, które po sobie zostawił w Program Files
2. Soft reset
3. Ściągnąłem NET 3.5, zainstalowałem na telefonie.
4. Soft reset
4. Zainstalowałem PocketShield
5. Soft reset
6. Zabrałem się za konfigurację PocketShield

Nie pomoglo... :(( a myslalem ze pomoze bo na stronie pojawila sie dzis wersja 2.0.1 a ja mialem 2.0.0

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 18, 2008, 14:16:34 »
U mnie działa...

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 18, 2008, 17:01:08 »
Hmmm...miałem przed chwilą dziwną sytuację:
Za pomocą ACT zmieniłem wygląd klawiatury telefonu [pierwsza opcja w gałęzi "Phone"]. I tutaj zonk - przy ustawionym PocketShield nie można odebrać żadnych przychodzących połączeń w momencie kiedy telefon jest zablokowany :/

Może ktoś przetestować to u siebie?

*

Offline g00gle

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond (PL)
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 18, 2008, 17:14:09 »
@Ceglaty, też miałem taki błąd ale zrobiłem tak jak napisał @Klusek i działa  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 17:24:15 wysłana przez g00gle »

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 18, 2008, 18:06:15 »
Ja mam rom Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 i PS w wersji 2.0.1 nie działa. Wywala błąd: Failed acquiring of the hook.  NET 3.5 nie da się zainstalować bo jest w romie.
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 18, 2008, 21:05:52 »
Generalnie ta wersja PS to jakieś nieporozumienie. Zainstalowałem, odinstalowałem a tu dialer został ten z PS. Nie mam pojęcia jak to dziadostwo teraz wywalić. Macie jakieś pomysły?

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 18, 2008, 21:31:46 »
Wgraj moda od xcooma lun w ACT wylacz skin dialera

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 18, 2008, 21:36:58 »
Włączając i wyłączając skin dialera przełączam tylko między skinem HTC a tym z PS. A o co chodzi z tym modem?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 19, 2008, 15:44:01 »
cos ten program chyba nie lubi ROMow Duttiego, bo mam Duttys_Diamond_ V3.1 Final_5_2_202931_Full_MSVC_8MB i tez nie dziala. Po wlaczeniu wyswietlacza program sie wiesza, wyskakuje jakas informacja o tym, po jakims czasie znika i nie ma gornej belki wogole (start itd). NET 3.5 nie da sie zainstalowac bo wyskakuje info ze juz mam ta wersje :/

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 19, 2008, 21:34:54 »
cos ten program chyba nie lubi ROMow Duttiego, bo mam Duttys_Diamond_ V3.1 Final_5_2_202931_Full_MSVC_8MB i tez nie dziala. Po wlaczeniu wyswietlacza program sie wiesza, wyskakuje jakas informacja o tym, po jakims czasie znika i nie ma gornej belki wogole (start itd). NET 3.5 nie da sie zainstalowac bo wyskakuje info ze juz mam ta wersje :/
Na stronie pisze ze te problemy sa znane i badane..takze cierpliwosci za niedlugo powina wyjsc ( i mam taka nadzieje ze to nastapi )wersja porawiona :))))

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 19, 2008, 22:53:28 »
Nie mam pojęcia jak to dziadostwo teraz wywalić. Macie jakieś pomysły?

Skopiuj pliki z “\Program Files\PocketShield\PSPS\BU” do “\Windows” i zrób soft-reset.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 19, 2008, 23:18:28 »
Na stronie pisze ze te problemy sa znane i badane..takze cierpliwosci za niedlugo powina wyjsc ( i mam taka nadzieje ze to nastapi )wersja porawiona :))))

no ja juz pisalem do autora co i jak nie dziala, mam nadzieje ze szybko naprawia :P

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 19, 2008, 23:30:20 »
no ja juz pisalem do autora co i jak nie dziala, mam nadzieje ze szybko naprawia :P
Praca wrze... Właśnie testuję kolejną wersję Beta 2.0.2.0...
Juz nie szaleje po SR...

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 19, 2008, 23:34:32 »
skad masz 2.0.2.0?

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 19, 2008, 23:39:04 »
Praca wrze... Właśnie testuję kolejną wersję Beta 2.0.2.0...
Juz nie szaleje po SR...

Troszkę do dziwne, ale błędy, które niby naprawia wersja 2.0.2.0 zniknęły mi już w wersji 2.0.1.0 :)
FXP208 - CM10

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 19, 2008, 23:41:59 »
ale skad wy to wzieliscie? Na oficjalnej stronie nie ma

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 19, 2008, 23:44:48 »
Jest, jeżeli Ci się nie pokazuje to odśwież stronę, albo po prostu pobierz tą wersję mimo podpisu, bo link i tak zawsze prowadzi do najnowszej wersji.
FXP208 - CM10

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 20, 2008, 00:51:02 »
Jest, jeżeli Ci się nie pokazuje to odśwież stronę, albo po prostu pobierz tą wersję mimo podpisu, bo link i tak zawsze prowadzi do najnowszej wersji.

Thx za info zabieram się do testów!Pzdr! :wink: