PocketShield - blokowanie ekranu i klawiszy w PROMOCJI do 28.12 !!!

• 12 Odpowiedzi
  • 2640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
Dla osób zainteresowanych aplikacją PocketShield mam informację o promocji. Do dzisiaj można ten program kupić z 25% rabatem. Testowałem różne programy tego typu ale PocketShield jest moim zdaniem najlepszy. Mam podobną a nawet moim zdaniem lepszą funkcjonalność niż S2U2 i nie drenuje baterii. Oprócz blokowania ekranu i przycisków na różne sposoby aplikacja rozwiązuje jeszcze jeden bardzo istotny problem. Likwiduje problemy ze zwłoką w przyjmowaniu połączeń i (również przy współpracy z zestawem głośnomówiącym gdzie do tej pory miałem głuchą przerwę na początku każdego połączenia) Teraz z PocketShield jest rewelacyjnie. Aplikacja warta swojej ceny tym bardziej że rozwija się bardzo dynamicznie, a w ramach opłaty dostaje się bezterminowe prawo do pobierania nowych wersji.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: PocketShield - blokowanie ekranu i klawiszy w PROMOCJI do 28.12 !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2008, 16:06:32 »
Dzieki za info ale ...dla mnie ten program nie jest wart nawet 1$ nie będę sie rozpisywał na bugami jakie każda kolejna wersja posiada.Bije go na głowę darmowy TouchLockPro v1.9.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444215.
Jak dla mnie od kiedy ukazał się slider Answer/Ignore plus PhoneCanvas http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464286 mój telefon nie potrzebuje żadnych blokad i innych pierdółek.... :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2008, 17:35:16 »
Dla osób zainteresowanych aplikacją PocketShield mam informację o promocji. Do dzisiaj można ten program kupić z 25% rabatem. Testowałem różne programy tego typu ale PocketShield jest moim zdaniem najlepszy. Mam podobną a nawet moim zdaniem lepszą funkcjonalność niż S2U2 i nie drenuje baterii. Oprócz blokowania ekranu i przycisków na różne sposoby aplikacja rozwiązuje jeszcze jeden bardzo istotny problem. Likwiduje problemy ze zwłoką w przyjmowaniu połączeń i (również przy współpracy z zestawem głośnomówiącym gdzie do tej pory miałem głuchą przerwę na początku każdego połączenia) Teraz z PocketShield jest rewelacyjnie. Aplikacja warta swojej ceny tym bardziej że rozwija się bardzo dynamicznie, a w ramach opłaty dostaje się bezterminowe prawo do pobierania nowych wersji.

nom posiadam ową aplikacje i jestem zadowolony czy ja wiem czy te darmowe aplikacje są takie dobre już na paru się przejechałem i niektóre gryza się z innymi i działają niepopranie wiec najlepiej sobie potestowac i tyle

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2008, 17:46:01 »
od wersji 2.1 działa bdb, przynajmniej u mnie i uważam że wart swojej ceny
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2008, 18:03:14 »
odkad jest nakladka dla slide to answer do phonecanvas mysle ze takie cuda nie sa mi potrzebne
te dwa klikniecia do odblokowania diamonda to nie jest dla mnie problem

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2008, 18:10:40 »
Dzieki za info ale ...dla mnie ten program nie jest wart nawet 1$ nie będę sie rozpisywał na bugami jakie każda kolejna wersja posiada.Bije go na głowę darmowy TouchLockPro v1.9.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444215.
Jak dla mnie od kiedy ukazał się slider Answer/Ignore plus PhoneCanvas http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464286 mój telefon nie potrzebuje żadnych blokad i innych pierdółek.... :wink:

A jak rozwiązałeś problem iz po nieodebranym połączeniu Diamond pozostaje niezablokowany przez pewien czas?

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2008, 18:45:51 »

Który program komu bardziej odpowiada to kwestia gustu i potrzeb. Z tym 1 $ to mocno przesadziłeś. PocketShield posiada funkcjonalności których żaden z podanych przez Ciebie nie posiada, a również mają błędy jak każdy program. Na temat 3 problemów rozmawiałem z autorem i w ciągu jednej nocy (ach ta różnica czasu) rozwiązał wszystkie problemy i w obecnej wersji wszystko działa jak trzeba. Aplikacja jest nowa więc błędy mogą się zdarzyć. Dla mnie ważne jest że autor na poczekaniu je eliminuje. Do tego możliwość blokowania ekranu w czasie i po rozmowie jest bardzo użyteczna (nie znalazłem tego w innych testowanych programach). A wyeliminowanie zwłoki przy odbieraniu połączenia wręcz bezcenne (nie znalazłem innej aplikacji która tą przypadłość eliminuje). Jak napisał któryś z kolegów najlepiej jak każdy sobie sam przetestuje i wybierze to co mu najbardziej odpowiada. Ja po wielu testach wybrałem PocketShield - moim zdaniem jest najlepszy. Jak autor doda opcję informowania o nieprzeczytanych SMS i nieodebranych połączeniach to będzie to produkt który dla mnie eliminuje wszystkie najbardziej uciążliwe dolegliwości czy braki HTC Diamond. Obiecał że rozważy taką funkcjonalność.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 28, 2008, 19:11:44 »
Jasne sprawa gustu!Nie robi mi żadnej różnicy zablokowanie ekranu klawiszem power.Piszesz o zaletach blokowania telefonu w czasie trwania rozmowy.Spróbuj zadzwonić np.na infolinię gdzie musisz wybrać opcję numerycznie po wysłuchaniu opcji automatu np.gdy chcesz sprawdzić stan konta wybierz 1,potem następny wybór klawiszem,i co powiesz,spróbuj-trafi cię szlag nim odblokujesz tel.automat mówi ci -nie wybrałeś żadnej opcji-spróbuj jeszcze raz itd. :grin:Tutaj wystarcza kurtynka na ekran(PhoneCanvas)Informacje o nieodebranym sms i połączeniu?Komu to potrzebne,jak czytam na forum kolesie wyłączają nawet podświetlenie kółka przez 5min(można i dłużej)by zaoszczędzić na baterii a tu taka rozrzutność mocy??
Nie piszesz o prądożeności tego programu(RAM może w nowej wersji jest ok,wcześniej nieee) a opcje wyświetlanych powiadomień i dodatkowych komunikatów wyświetlanych na ekranie pozbawią baterii niewielkiej(ale zawsze) mocy-poza tym opcje te dla wielu są zbędne i niepotrzebne.
Więc jak kto woli,jak dla mnie nie użyteczny,wspomnę tylko o czujniku światła.Byłby to fajny bajer ale niestety działa tylko przy mocnym natężeniu światła(ale to już problem czujnika i jego czułośći a nie wina programu) :mrgreen:

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 28, 2008, 19:43:26 »
Jasne sprawa gustu!Nie robi mi żadnej różnicy zablokowanie ekranu klawiszem power.Piszesz o zaletach blokowania telefonu w czasie trwania rozmowy.Spróbuj zadzwonić np.na infolinię gdzie musisz wybrać opcję numerycznie po wysłuchaniu opcji automatu np.gdy chcesz sprawdzić stan konta wybierz 1,potem następny wybór klawiszem,i co powiesz,spróbuj-trafi cię szlag nim odblokujesz tel.automat mówi ci -nie wybrałeś żadnej opcji-spróbuj jeszcze raz itd. :grin:Tutaj wystarcza kurtynka na ekran(PhoneCanvas)Informacje o nieodebranym sms i połączeniu?Komu to potrzebne,jak czytam na forum kolesie wyłączają nawet podświetlenie kółka przez 5min(można i dłużej)by zaoszczędzić na baterii a tu taka rozrzutność mocy??
Nie piszesz o prądożeności tego programu(RAM może w nowej wersji jest ok,wcześniej nieee) a opcje wyświetlanych powiadomień i dodatkowych komunikatów wyświetlanych na ekranie pozbawią baterii niewielkiej(ale zawsze) mocy-poza tym opcje te dla wielu są zbędne i niepotrzebne.
Więc jak kto woli,jak dla mnie nie użyteczny,wspomnę tylko o czujniku światła.Byłby to fajny bajer ale niestety działa tylko przy mocnym natężeniu światła(ale to już problem czujnika i jego czułośći a nie wina programu) :mrgreen:

Ale do odblokowania to już potrzebujesz dwóch naciśnięć. Co do blokowania w czasie rozmowy to żaden problem - na infolinię dzwonię 1 na 100 połączeń więc wystarczy przesunąć palcem i odblokowane (nie widzę żadnego problemu). Dodatkowo to jest opcja. Jak komuś nie odpowiada lub 100 na 100 dzwoni na infolinię to ją po prostu wyłącza. Jeśli chodzi o blokowanie po rozmowie - kończę rozmowę czerwoną słuchawką i mogę HTC schować do kieszeni. Nie ma potrzeby blokowania. Dla mnie to jest czynność powtarzana n- razy dziennie więc taka funkcjonalność jest dla mnie szalenie wygodna - nie ma obawy że ekran nie został zablokowany i telefon sam dzwoni z kieszenie (nawet nie wiesz ile takich telefonów dostaję z kieszeni - ich właściciele również uparcie twierdzą że nie ma problemu). Co do powiadamiania o SMS-ach i nieodebranych połączeniach to nie pisz komu to potrzebne. Tak jak pisałem jednym nie jest potrzebne a dla innych jest szalenie ważne. Potrzebne jest po to aby nie przegapić ważnego SMS-a lub połączenia. Często ze względu na gwar np. na ulicy można nie usłyszeć przychodzącego połączenia lub SMS-a. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile ważnych tematów nie przegapiłem dzięki takiemu przypominaniu. Co do podświetlania to jest to złe porównanie. Jeśli telefon jest w kieszeni to mruganie jest mało użyteczne.  Co do pamięci to za pomocą PocketShield możesz oszczędzić 8 MB pamięci. Co do zużycia energii to dla mnie zdecydowanie najlepszy wynik z testowanych aplikacji. Co do sygnalizacji ikonami to również nie masz racji - są jak najbardziej potrzebne. Jedyne co można by było dodać to opcję nie budzenia ekranu. Wtedy nie ma mowy o żadnym dodatkowym zużyciu baterii. Używam tego typu urządzenia aby mi pomagało a nie po to aby za wszelką cenę wszystko wyłączyć. Wtedy lepiej kupić prosty telefon który na pewno będzie dłużej pracował na baterii. W oszczędzaniu baterii trzeba zachować umiar bo inaczej to najlepiej wyłączyć HTC. Nie ma się co spierać - jak pisałem każdy wybierze co jest dla niego lepsze. Jak widać na załączony przykładzie to co dla Ciebie nie jest ważne dla mnie jest kluczowe i dlatego nie ma sensu podkreślać wyższości jednego produktu nad drugim. Każdy z kolegów czytając tego typu tekst wybierze ten produkt który jest dla niego najlepszy (po to są wersje testowe).   :)

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:08:24 »
Zrobiła się niepotrzebna dyskusja,masz argumenty za natomiast ja staram się jedynie powiedzieć że dla mnie program jest bezużyteczny i tyle... :wink:
I naprawdę nie kumam o co ci chodzi z tym blokowaniem....można użyć DT i ustawić czas blokowania,po skończonej rozmowie ty naciskasz czerwona słuchawę a ja power-na jedno wychodzi....

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:38:19 »
Zrobiła się niepotrzebna dyskusja,masz argumenty za natomiast ja staram się jedynie powiedzieć że dla mnie program jest bezużyteczny i tyle... :wink:
I naprawdę nie kumam o co ci chodzi z tym blokowaniem....można użyć DT i ustawić czas blokowania,po skończonej rozmowie ty naciskasz czerwona słuchawę a ja power-na jedno wychodzi....

Masz rację - dyskusja jest niepotrzebna. Podaję argumenty za aby inni koledzy mogli sami wyciągnąć wnioski i tyle. Proponuję abyś zrobił to samo. Podał swoje propozycje i nie pisz że coś jest do bani. Jak widać nie wszyscy podzielają Twój pogląd. Dla wielu ten program jest dobry.  Ja nie piszę że to co wybrałeś jest do bani bo pewnie dla Ciebie jest OK mimo iż dla mnie nie jest. Każdy przez pryzmat swoich potrzeb wybierze najlepsze dla siebie oprogramowanie. Czepianie się szczegółów nie ma sensu. Można podać zalety proponowanego rozwiązania bo one mogą być dla kogoś użyteczne przy wyborze. Do tego służy forum. I tyle.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 19, 2009, 12:14:51 »
A gdyby tak program był za free?

Wystarczy zainstalować edytor rejestru np. reso explorer i zmienić wartość z 0 na 1 w poniższej linijce.

HKEY_CURRENNT_USER/SOFTWARE/PocketShield

ACTIVATED from 0 to 1

Sprawdzone

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 10, 2009, 00:35:21 »
I kolejna świąteczna promocja, -25% do 12 kwietnia, zamiast $12.90, program można nabyć za $9.70, w dobie słabej złotówki, dobre i te $3.00 w kieszeni  :ok: